Yukarıda bahsettiğim durumu USA/Canada/Avrupa için yazdım ve kendim de zaten yaklaşık böyle neticeler buldum,enteresan geldi bana
Eskiden Box alırken açıkçası,işin bu kısmına hiç bakmazdım! herifler test edip Ethernet şöyle WiFi böyle diye çeşitli tablolar verirlerken
ben bunları atlardım! zaten kendim de kafa dan direk Ethernet bağladığım için bir sorun olmaz derdim ama işin teknik kısmı aslında
böyle değilmiş bunu öğrendim artık
1-Box ların kesinlikle hem Ethernet hem de WiFi performansları çok farklı çıkıyor!
>>"Ethernet daha hızlıdır" kuralı işlemiyor burada!
2-Bazı Box lar WiFi ile çok kötü,Ethernet ile fena değil veya çok iyi ama WiFi de kötü
3-Eski Box lar bu konuda WiFi olarak daha da kötüler! bunların Ethernetleri tam verirken WiFi leri rezalet olabiliyor!
4-Son 2 yıldır dikkat ederseniz çoğu Box dan Anten çubukları da kalktı! bu iyimi oldumu kötümü oldu bilmiyorum
bilen birisi bunu açıklasın,benim son aldıklarım hep antensiz çıktı! ama stabil/hızlı v.s bir WiFi de pek yakalıyamadım açıkçası
ancak bu son sattığım Beelink Ultimate WiFi olarak oldukça iyi iken Ethernet de berbat idi veya vasat diyelim ayıp olmasın
5-Eskiden kullandığım Antenli Box lar da örneğin anten konumu bile önemliydi!!! sağa-sola eğip hız ayarlaması yapardım
veya Box ı da açık alanda bir yere koyardım v.s ama genel de hız iyi çıkmazdı,şimdi ki Box lar bu anlam da daha iyiler
Bu arada ya 12 ya da 13 Box kullandım son 4/5 senede! şimdi son aldığım yolda