Analog uydu alıcısı kullanan var mı acaba

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
ben şanslı kesimdenim anolog uydu alıcısı ilk komşu aldı çanaklar falan hava atıyor bizim komşu benim uydu şöyle böyle diye kasılyor komşu 3 ay sonra dijital uydu alıcısı çıktı ben onu aldım ee komşu senin uydu diyorum hani varya kem küm kaldı öyle bizim komşu ne günlerdi yahu eski günler iyidi dosluk komşuluk sıcaklık vardı insanlar küçücük şeyler ile mutlu olabiyordu insanlar şimdilerde hiç birseyi beğenmiyoruz asık suratlar stres geçim derdi zamlar hayat pahalılığı vergiler ona para buna para derken her sene yeni bir model yeni ürünler gelişen teknoloji 4 k uhd uydu alıcı dur bakalım daha neler çıkacak belki uçan arabalar çıkar şanslıysak alırız bir uçan araba not: uçan arabalar olmaz demeyin yapıldı ama gelişmiş değil belki ilerde şu jetgiler deki gibi ufak boyutlu uçan arbalar olur kim bilir ömür yeterse görebiliriz belki☺
 
gercekrambo Çevrimdışı

gercekrambo 

Süper Üye
2 Şub 2020
1,776
analog yayınlar varken, analog uydu alıcısı ile anten ayarı yapmak bir zevkti. önce hafif karıncaların :kiskis değişmeye başlamasına tanıklık etmek, ardından bozuk yayın, ardından ince ayar ve işte, net yayın. yaşlanmışız be. :)
 
akrep2018 Çevrimdışı

akrep2018 

Süper Üye
16 Eyl 2018
1,238
62
Ben de uydu ve çanak işime amatörce (1998 yılıydı galiba)90 lık alimunyum markasız çanak,kyoto marka lnb ve uydu cihazıyla başladım.Çanağı analog uydu cihazını çatıya çıkararak kendim kurdum ve ayarladım.Tabii seyyar kablo ile elektrik çektikten sonra.Hala çanaklarımı kendim kurar ve ayarlarım.Ne günlerdi be hey gidi günler.
 
S Çevrimdışı

Serinsu

Aktif Üye
10 Ara 2019
424
46
ne günlerdi yahu eski günler iyidi dosluk komşuluk sıcaklık vardı ? insanlar küçücük şeyler ile mutlu olabiyordu insanlar şimdilerde hiç birseyi beğenmiyoruz ?asık suratlar ?stres geçim derdi zamlar hayat pahalılığı vergiler ona para buna para derken her sene yeni bir model yeni ürünler gelişen teknoloji ?4 k uhd uydu alıcı dur bakalım daha neler çıkacak belki uçan arabalar çıkar şanslıysak alırız bir uçan araba ?not: uçan arabalar olmaz demeyin yapıldı ama gelişmiş değil belki ilerde şu jetgiler deki gibi ufak boyutlu uçan arbalar olur kim bilir ömür yeterse görebiliriz belki
Koç alır abi para yetmez uçana
 
teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
21,289
64
Nasıl analog oluyor :alala ilk dijital bu
Değil ilk dijital ,onların kanal ayarı bile değişikti
analog yayınlar varken, analog uydu alıcısı ile anten ayarı yapmak bir zevkti. önce hafif karıncaların :kiskis değişmeye başlamasına tanıklık etmek, ardından bozuk yayın, ardından ince ayar ve işte, net yayın. yaşlanmışız be. :)
Tam da böyle oluyordu ,bazı uydu alıcılarında iki lnb girişi vardı ,biri analog diğeri dijital ,ve bunları birleştiren bir de kablo verilirdi yanında ki iki alandan yayın alınabilsin ,o kablolaları halen kullanıyorum mesela ben :) (iki kablom var köyde ,boyları 20 cm falan)
 
omrdml Çevrimdışı

omrdml 

Aktif Üye
19 Eyl 2019
354
Bu modüllerden bende çok vardı inan.5v ile çalışan rf in-out :) ,Sanki yinede var gibi hatırlıyorum ,söz vermiyorum ama köye gittiğimde bakayım,varsa alıp geleyim , bir ara doluydu bende bunlar ,çeşitli amaçlar için kullanıyordum ,yazmayayım şimdi :)
Hepsine talibim Alaattin abicim.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri