blaki
Süper Üye
- 18 Eyl 2018
- 510
bizde yukarıdaki cihazı 90 larda almıştık ordan aklımına geldi
Onun rf in-out modülü işime yarayabilir.Ne yapacaksın sen bunu bakayım ,çabuk yaz gelmeyeyim yanına
Nasıl analog oluyor ilk dijital bu
Bu modüllerden bende çok vardı inan.5v ile çalışan rf in-out ,Sanki yinede var gibi hatırlıyorum ,söz vermiyorum ama köye gittiğimde bakayım,varsa alıp geleyim , bir ara doluydu bende bunlar ,çeşitli amaçlar için kullanıyordum ,yazmayayım şimdiOnun rf in-out modülü işime yarayabilir. ☺
Koç alır abi para yetmez uçanane günlerdi yahu eski günler iyidi dosluk komşuluk sıcaklık vardı ? insanlar küçücük şeyler ile mutlu olabiyordu insanlar şimdilerde hiç birseyi beğenmiyoruz ?asık suratlar ?stres geçim derdi zamlar hayat pahalılığı vergiler ona para buna para derken her sene yeni bir model yeni ürünler gelişen teknoloji ?4 k uhd uydu alıcı dur bakalım daha neler çıkacak belki uçan arabalar çıkar şanslıysak alırız bir uçan araba ?not: uçan arabalar olmaz demeyin yapıldı ama gelişmiş değil belki ilerde şu jetgiler deki gibi ufak boyutlu uçan arbalar olur kim bilir ömür yeterse görebiliriz belki
Değil ilk dijital ,onların kanal ayarı bile değişiktiNasıl analog oluyor ilk dijital bu
Tam da böyle oluyordu ,bazı uydu alıcılarında iki lnb girişi vardı ,biri analog diğeri dijital ,ve bunları birleştiren bir de kablo verilirdi yanında ki iki alandan yayın alınabilsin ,o kablolaları halen kullanıyorum mesela ben (iki kablom var köyde ,boyları 20 cm falan)analog yayınlar varken, analog uydu alıcısı ile anten ayarı yapmak bir zevkti. önce hafif karıncaların değişmeye başlamasına tanıklık etmek, ardından bozuk yayın, ardından ince ayar ve işte, net yayın. yaşlanmışız be.
Hepsine talibim Alaattin abicim.Bu modüllerden bende çok vardı inan.5v ile çalışan rf in-out ,Sanki yinede var gibi hatırlıyorum ,söz vermiyorum ama köye gittiğimde bakayım,varsa alıp geleyim , bir ara doluydu bende bunlar ,çeşitli amaçlar için kullanıyordum ,yazmayayım şimdi
eski lnb derken? lnb teknolojisi değişmedi bildiğim kadarıyla. ku veya c ayrı da, universal universaldir.Yav bende de eski lnb lerden var bunlar işe yarar mı acaba şimdi
Söz vermedim unutma ömer ,ama gittiğimde bakacağım varsa ,torbaya doldurur getiririm ,fakat "getiririm" için söz verdim gittiHepsine talibim Alaattin abicim.