Umut Barış
VIP
- 23 Kas 2017
- 21,011
Ryzen 3 Orta (HDD)
Ryzen 3 Orta (SSD)
Ryzen 5 Orta (HDD)
Ryzen 5 Orta (SSD)
Sistemler sinerji.gen.tr'den toplanmıştır.
Şu anda 2 adet Ryzen tabanlı APU modeli satışa sunulmuştur.
Sistemleri fiyat düzeylerine göre kategorilendirdim. Dileyen daha düşük anakart / bellek kullanabilir.
AM4 soket anakartların VEGA GPU'lu Ryzen APU ailesi ile kullanılabilmesi için AGESA kod güncellemesi içeren BIOS sürümünün yüklü olması gerekmektedir. Bunu sistemi tek bir yerden toplar ve firmaya toplatırsanız size güncellemeyi yükleyecektir.
Sistemi eğer kendiniz toplarsanız, anakartı yetkili servise göndererek, BIOS güncellemesini ücretsiz olarak yükletebilirsiniz.
Ya da bir arkadaşınızdan Ryzen işlemci ve PCI Express X16 ekran kartı edinmeniz gerek.
Klasik Ryzen işlemcilerde Intel işlemcilerdeki gibi dahili GPU yoktur. Sadece Ryzen APU modellerinde dahili GPU vardır.
Yeni BIOS sürümü yayınlandıktan sonra fabrikadan çıkan kartlarda güncellemeye gerek kalmaz ancak o kartlara denk gelebilmek biraz zaman alabilir.
(Bilemem.)
İsteyen daha pahalı anakart seçebilir, HDD ve SSD'yi bir arada alabilir.
Daha kaliteli anakart almak isteyenlere
APU sistemlerde belleği mutlaka çift kanal alın. Bir adet bellek modülü alırsanız APU içindeki GPU 64 bit veriyolu kullanır.
Çift adet bellek modülü kullandığınızda GPU 128 bit veriyolu kullanır.
AMD Ryzen APU'lar en fazla 2933 MHz bellek hızını desteklemektedir. Bu yüzden 3200 MHz bellek almanız, doğrudan işe yaramaz.
Hız aşırtma (Overclock / OC ) ile belki 3000 MHz üstüne çıkabilirsiniz.
Gönül isterdi ki 2 X 4 GB 3000 MHz RAM seçeyim ama sitelerde yok maalesef.
Piyasada sadece bazı sitelerde XMP modeller var. Onlar da ne kadar sağlıklı olur bilemem.
Kendim XMP RAM kullanıyorum, Windows 10'la arası iyi değil son güncellemeden sonra. (1709 Fall Creators Update)
(AMD Ryzen kullanmıyorum henüz, FM2 tabanlı Richland APU kullanıyorum.)
Yeni konumuz hayırlı olsun.
Sistem toplama ilgili sorularınızı çekinmeden sorabilirsiniz. :kornn1:
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ryzen 3 Orta (SSD)
Giriş yap veya üye ol.
Ryzen 5 Orta (HDD)
Giriş yap veya üye ol.
Ryzen 5 Orta (SSD)
Giriş yap veya üye ol.
Sistemler sinerji.gen.tr'den toplanmıştır.
Şu anda 2 adet Ryzen tabanlı APU modeli satışa sunulmuştur.
Sistemleri fiyat düzeylerine göre kategorilendirdim. Dileyen daha düşük anakart / bellek kullanabilir.
AM4 soket anakartların VEGA GPU'lu Ryzen APU ailesi ile kullanılabilmesi için AGESA kod güncellemesi içeren BIOS sürümünün yüklü olması gerekmektedir. Bunu sistemi tek bir yerden toplar ve firmaya toplatırsanız size güncellemeyi yükleyecektir.
Sistemi eğer kendiniz toplarsanız, anakartı yetkili servise göndererek, BIOS güncellemesini ücretsiz olarak yükletebilirsiniz.
Ya da bir arkadaşınızdan Ryzen işlemci ve PCI Express X16 ekran kartı edinmeniz gerek.
Klasik Ryzen işlemcilerde Intel işlemcilerdeki gibi dahili GPU yoktur. Sadece Ryzen APU modellerinde dahili GPU vardır.
Yeni BIOS sürümü yayınlandıktan sonra fabrikadan çıkan kartlarda güncellemeye gerek kalmaz ancak o kartlara denk gelebilmek biraz zaman alabilir.
(Bilemem.)
İsteyen daha pahalı anakart seçebilir, HDD ve SSD'yi bir arada alabilir.
Daha kaliteli anakart almak isteyenlere
Giriş yap veya üye ol.
tavsiye ederim. APU sistemlerde belleği mutlaka çift kanal alın. Bir adet bellek modülü alırsanız APU içindeki GPU 64 bit veriyolu kullanır.
Çift adet bellek modülü kullandığınızda GPU 128 bit veriyolu kullanır.
AMD Ryzen APU'lar en fazla 2933 MHz bellek hızını desteklemektedir. Bu yüzden 3200 MHz bellek almanız, doğrudan işe yaramaz.
Hız aşırtma (Overclock / OC ) ile belki 3000 MHz üstüne çıkabilirsiniz.
Gönül isterdi ki 2 X 4 GB 3000 MHz RAM seçeyim ama sitelerde yok maalesef.
Piyasada sadece bazı sitelerde XMP modeller var. Onlar da ne kadar sağlıklı olur bilemem.
Kendim XMP RAM kullanıyorum, Windows 10'la arası iyi değil son güncellemeden sonra. (1709 Fall Creators Update)
(AMD Ryzen kullanmıyorum henüz, FM2 tabanlı Richland APU kullanıyorum.)
Yeni konumuz hayırlı olsun.
Sistem toplama ilgili sorularınızı çekinmeden sorabilirsiniz. :kornn1: