49U7763 ün MB120 anakart - SAMSUNG VA panel ve WCG desteğine ilaveten 1500hz smr değeri var iken, 50U5863 modelde ise MB130S anakarta ilaveten CMO panel ile en önemlisi HDR + DV desteği bulunmaktadır ancak smr değeri 1700hz de kalmıştır.
MB120 nin yazılım desteğinin kesildiğini (Resmi açıklama yok ancak artık yeni yazılım beklemiyorum ben) 2,5cm de olsa panelin küçük olduğunu varsayarsak 49 un eksileri bunlar olur ancak smr değeri 50U7763 den yüksektir bunu unutmamalı.
50U nun ise MB130S anakart ile CMO panelin çok iyi bir kombinasyon oluşturacağını unutmamak gerekir diye belirtmek de isterim.
Biliyorsunuz ben SAMSUNG markasının düz panellerini yani hiç bir detsği bulunmayan panellerini hiç onaylamadım bu güne kadar. 49 daki SAMSUNG panel wide color gamut ile oldukça iyi bir sonuç verecek iken, Chi Mei Optornics yine bildiğiniz üzere yalın haliyle dahi çok daha zengin bir renk paleti sunuyor bizlere, buna HDR ve DV de eklenince ortaya TOSHİBA yazılımı ile çok çok daha farklı bir sonuç çıkartacağı konusunda (ki kurulumlarda da defalarca tespit ettiğim bir farktır) size garanti verebilirim.
ANCAK;
Her seferinde yazdığım üzere arkadaşlar görsel ve işitsel duyular herkeste farklı algılar oluşturur bu nedenle ASLA birisinin beyanı ile gidip ürün almayınız ki bu kişi ben dahi olsam, Can abimiz dahi olsa, bir başkası dahi olsa birisi söyledi diye gidip ürün almayınız. Lütfen mümkün olduğunca önce kendiniz ürünü görmeye çalışınız
U
UzunEsmer