Ben de birkaç yıl önce çektiğiniz A101 Seg 9kg makine videosuna bakıp da almıştım ekim ayında. Tabi pat hemen sorunlar başladı. Abartısız ne atarsan at yıkamadan durulamaya geçerkenki sıkmada o kazan illaki üç beş kez vuracak. Sıkma devri ayarlanamaması çok çok büyük bir eksik. Altına eğilip amortisörlere bakınca 2 yılda çok rahat gideceğe benziyor. Utanmasalar tükenmez kalem kadar amortisör koyacaklar. Bir de arada bir cızırtı sesi yapıyor ki bisikletteki göbek bilyesi sesiyle aynı neredeyse (fırça sesi gibi değil) Sanayide bi rulmancı bulmak lazım şimdiden
Aslında welling motor kötü olmaması lazım ama. Hadi hayırlısı bakalım. Ha bir de, kapak açıkken üstüne kol dayamak gibi bir şey yaparsanız, menteşenin ön kasaya bağlı olan yerden yamulma riski çok büyük. DKS denen mereti saymıyorum bile. Yine de yıkıyor mu, yıkıyor bana çok problem değil. 2 yıl sonra az bir işlem görse. 5 yıl sonra da at çöpe gitsin, gibi duruyor.
Tabi geçtiğimiz aylarda yine Seg makine videosu geldi ki oradakilere tamamen hak verdim. Bu makineleri bu fiyatlara satabilmek için nelerden kısıyorlar kim bilir. Muhtemelen bir arçelik 2200'ü şuan imal etmek 5 bin TL civarında tutar.
Alıyoruz abi, eleştiriyoruz ama alıyoruz neden? Paramız ona yetiyor da ondan :(
Benim evde şu an nalet 8kg Regal var sizin bahsettiğiniz o videodakimakine o zaten.
Anneme de almıştım zaanında regal, Bora 806 modeliydi sanırım. Bir kere bile tık demedi ama o yıllarda bu videosunu yayınladığım gibi değildi işte.
vestelde ÇM süreci şöyle oldu bana göre.
İthaller ile girdiler iyiydi
Yerli mühendislik ile yapalım dedi yaptılar ama içine yaptılar
Sonra hatalarından ders alıp daha iyisini yapalım dediler ki yanılmıyorsam İNTRATON dönemleriydi o ve iyiydi yani eskiye kıyasla
Sonra onu daha da geliştirdiler daha iyi oldu
Sonra işte bu patrona yaranma mühendislikleri işin içine girdi ve orasından burasından bırgalamaya başladılar,
Sonra inceltlmiş sac, daraltılmış amortisöz, kısaltılmış helezon vs derken sonuç ortada.
İşte biz neden eleştiriyoruz?
Üreticiye diyoruz ki ''Aklını alırız senin, attığın her adımı takip ediyoruz, çok pis ifşa ederiz''
Yalnız büyük konuşmayayım ama evime girecek vestel üretimi
SON çamaşır makinesidir bu.
İnceleme amaçlı farklı marka bir ürün gelirse ona bir şey diyemem ancak parasını vererek satın alacağım bir ürün olursa servis korkum olmayacağı için HOOVER alacağım nasipse.