1 litreye arıtılmış suya 4 litre olarak düşünün hocam.Basınçın yüksek olduğu tesisatlarda veya pompalı sistemlerde 1 e 2 ye kadar düştüğü söyleniyor.
Edirne için kaba taslak 1000 litre su 6 lira civarı.Günlük tüketiminiz ortalama 5 litre ( meyve sebze yıkama, içme suyu, yemek ,çay) atık su ile birlikte günlük 25 litre eder.30 günde 750 eder.Kısaca ayda 5 liradan az bir faturaya etkisi varken söküp atan kişiler neye göre kime göre karar verip atmışlar anlamadım ?
Filtre olayına gelirsek , çok aşamalı sistemler daha kaliteli su verecek anlamı yok.Şuan etkinliği ve kalitesi kanıtlanmış filtrelee var.pentek, puretron, omnipure, penteir,biocera vs. gibi.Bu markaların nsf , dsö gibi kuruluşlar dan sertifikaları da vardır.
Özellikle biocera dediğimiz filtre tek başına mineral ,ph ve tatlandırıcı işlevi görmektedir ki ömrü ortalama 2 ,3 senedir.
n11.com'dan BIOCERA A.A Alkali Su Arıtma Filtresi ( 8,0 - 9,5 pH) seçtim! Alışverişin Uğurlu Adresi'nde fiyatlar harika!
Kendiniz filtre değişimi öğrenirseniz maliyeti çok ucuzdur da.
Ana filtre membran , en iyisi filmtec dir fiyatı en son 200 küsür liraydı.Ömrü uzundur özellikle şebeke suyunu kalitesinden şüphe duyulur ,kuyu suyu gibi biyolojik kirlilik şüphesi varsa tavsiye edilir.Ancak vontron ,emem gibi piyasa malları gayet iş görmektedir fiyatları 60 ,70 lira civarında dır.Ortalama 1 yıl dayanır.
Yine alt üçlü dediğimiz sediment ve karbon filtrelerden oluşan setin de 100 tl ye dayanan purtex, omnipure gibi markalar varken 30 tl lik piyasa malları da iş görmektedir.6 ayda bir değişim gerekir suyun kalitesine göre.
biocera tek başına yeterlidir ortalama 2 veya 3 sene dayanır.fiyatı 200 tl dir.
Maliyet olarak yıllık ortalama 250 tl , aylık 20 lira civarıyken kim niye damacana kullanır anlamıyorum.Tabi değişimi kendiniz öğrenip yapmanız gerek.