#AdemHelvacı #Sota #UmutBarış #Fikoloji #Teknovest ve daha nicesi :)

İlteriş Yılmaz Çevrimdışı

İlteriş Yılmaz 

Süper Üye
18 Eyl 2020
698
A Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,295
51
Hayırlı uğurlu olsun yeni işiniz.
Hataylı komşum vardı müthiş lezzetli yemek yapardı. Öğrendim ki salçayı Hatay'dan getiriyormuş. Salça deyip geçmemek lazım?
İndirim yapmasanız da alacaktım. Ha ne olur miktarı artar?
Yahu İlterişin Annesi bir yemek yapardı, Ben Annesi için hep şu sözü söylerdim ''Allah anneni yemek yapsın diye yaratmış'' ?


Bu arada İlterişin kuzeni Hüseyin de ciddi aşçıdır dostlar ;)
 
A Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,295
51
Organik sertifikasyon alınırsa alıcılar sadece bu forum üyeleri ve yakınları ile kalmaz tüm Türkiye' ye yayılır.

Şimdi ben de sorayım konusu açılmışken, Darılmaca gücenmece yok bizi tanıyanlar bilir, doğrucu davutuz az biraz.

Ev yapımı diyor ya, Hakikaten nerede yapılıyor bunlar? :alala

Yani ben yediğim o incir reçelini, salçayı, patlıcan reçelini hangi ev ortamında nasıl yapabilirler diye düşünmeden edemiyorum :alala
 
sanko86 Çevrimdışı

sanko86 

Süper Üye
28 Ocak 2020
1,377
37
Şimdi ben de sorayım konusu açılmışken, Darılmaca gücenmece yok bizi tanıyanlar bilir, doğrucu davutuz az biraz.

Ev yapımı diyor ya, Hakikaten nerede yapılıyor bunlar? :alala

Yani ben yediğim o incir reçelini, salçayı, patlıcan reçelini hangi ev ortamında nasıl yapabilirler diye düşünmeden edemiyorum :alala

Salçe,reçel,pekmez vs çoğu ürünü eşim ve annem kendisi yapar.Burada asıl detay ev yapımı derken kimyasal ürün kullanmadan doğal olarak üretmek.İllaki evde değil bahçe de de olur :bye
 
İlteriş Yılmaz Çevrimdışı

İlteriş Yılmaz 

Süper Üye
18 Eyl 2020
698
Organik sertifikasyon alınırsa alıcılar sadece bu forum üyeleri ve yakınları ile kalmaz tüm Türkiye' ye yayılır.

Organik sertifikası için bütün ürünleri ya tek tek bizim ürünün ekiminden, gübresine, toplanmasından, nihai tüketim haline getirilmesine kadar her adımından emin olmamız gerekiyor. Bunu da Gıda Bakanlığı'na onaylatmamız gerekiyor. Organik olayı gerçekten çetrefilli, ama inşallah biraz daha ilerleyelim burda tarla kiralayıp belirli ürünlerden başlayarak kendimiz yapmayı planlıyoruz. :)
 
İlteriş Yılmaz Çevrimdışı

İlteriş Yılmaz 

Süper Üye
18 Eyl 2020
698
Şimdi ben de sorayım konusu açılmışken, Darılmaca gücenmece yok bizi tanıyanlar bilir, doğrucu davutuz az biraz.

Ev yapımı diyor ya, Hakikaten nerede yapılıyor bunlar? :alala

Yani ben yediğim o incir reçelini, salçayı, patlıcan reçelini hangi ev ortamında nasıl yapabilirler diye düşünmeden edemiyorum :alala

Kesinlikle sor bunu, sormanı da isterim zaten abi ☺

Benim yaptığım işe yaklaşımımı en iyi sen biliyorsun, bir işi en iyi şekilde yapmak için bütün teknolojik imkanları, araştırmaları kullanırım.

Burada da kendi yiyeceğim kalitede ürünleri araştırdım hep Hüseyin ile birlikte. Kendimiz yapabildiklerimizi kendimiz, yapamadıklarımızı ise teyzemden, halamdan, arkadaşlarımın annesinden, ailesinden, onlarda da yok ise Hatay'da bu işi en iyi şekilde katkısız yapan kim varsa ondan temin ediyorum. Örneğin yediğin incir reçeli Nisan ayında toplanan olgunlaşmamış incirlerden yapılır, patlıcan reçeli Hollanda'dan getirilen özel bir tür küçük patlıcandan yapılır. Ki bu patlıcan bunu üreten abinin bahçesinden. Evinin yanında bunları üretmek için küçük bir yeri var üretirken hemen yan taraftan patlıcanı alıp benim reçeli bu patlıcanla yap diyebiliyosun :)) Salçalar zaten bizim burda birçok insanın kendi evinde "teşt" dediğimiz koca koca kazanlarında odun ateşinde yapılır. Sonrasında tercihen güneşe serilip kıvamının ve lezzetinin daha da iyileşmesi sağlanır. Sen bana sor ben sana tek tek izah edeyim ??✋
 
Pitbull Çevrimiçi

Pitbull 

Süper Üye
6 Tem 2020
1,101
43
Ürünü parti olarak üretip partiden seçilecek rastgele bir ürünü Türkak gibi laboratuvarlarda belgelendirip bunu web sitesinde yayınlamanız yeterli diye düşünüyorum. Bu konuda örnek olarak eğriçayır balını verebilirim.
 
İlteriş Yılmaz Çevrimdışı

İlteriş Yılmaz 

Süper Üye
18 Eyl 2020
698
Ürünü parti olarak üretip partiden seçilecek rastgele bir ürünü Türkak gibi laboratuvarlarda belgelendirip bunu web sitesinde yayınlamanız yeterli diye düşünüyorum. Bu konuda örnek olarak eğriçayır balını verebilirim.

Tek bir ürün türü için bu geçerli olabilir ancak çok fazla çeşit var bizde :)
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri
Üst Alt