A101 Toshiba 58'' 58UL3A63DT 23.01.2020 3499TL

H Çevrimdışı

HAYALET01

Aktif Üye
29 Kas 2020
84
41
Son düzenleme:
H Çevrimdışı

Hyuran

Yeni Üye
27 Kas 2020
13
40
TV konusunda şahsi inceleme ve yorumlarım:

• Divx desteği çok iyi, HEVC ve H265 decodere sahip, yani yüksek sıkıştırma oranına sahip divx filmleri sorunsuz takılmadan oynatıyor ki benim i7 işlemcili ultrabook laptobum son sürüm VLC player oynatamıyor (ekran kartı desteği gerekiyormuş), 15 GB civarındaki filmleri denedim sorunsuz, T tim_ozz hocanın da dediği gibi 50-60 GB filmleri sorunsuz göstermesi bu konuda ne kadar yetenekli olduğunu ve yeterli bir işlemcisinin olduğunu gösteriyor
  • Netflix gibi kaynaklar TV için kriter olamaz bence çünkü kaynak belirsiz. Film 4K görünse bile hangi sıkıştırma formatında hangi kalite ve boyutta filmlerin yayınlandığı, o anki internet hızı, filmin sabit bit rate (CBR) olan bir formatta mı sıkıştırıldığı belli değil, hareketli sahneler o yüzden normal olarak bozuk görünüyor olabilir, belki TVde wifi hızınız düşüktür modeme kabloyla bağlanmanız gerekir vb. bu konuda bir sürü farklı parametre devreye giriyor
  • TV yi kullanım ihtiyaçlarımıza göre almak gerek yani action seviyorsak ona göre bütçe ayırıp 100 Hz farklı marka modellere bakmak daha mantıklı olacaktır, ben aksiyon filmi sevmem o yüzden benim ihtiyacım yok:) 60Hz bir TV, pahalı modellerde kullanılan 100-120 Hz bir panel olmadıkça hareketli sahnelerin de çok iyi olması beklenemez, evet belki samsung gibi markalar biraz daha yazılımla düzeltmeye çalışıyor olabilir ama f/p bir ürün olduğunu unutmayalım
  • Üstad albanez (dh de albani) hocanın da dediği gibi bilinen deyim; ucuz etin yahnisi olayı artık TV sektörü için geçerli değil... Samsung da Vestel de parçaları çine yaptırıyor ya da alıyor, samsung giriş ve orta segment tv lerde panelini kendisi üretmiyor üst sınıf modellerde kendi ürettiği paneli kullanıyor, onu da geçtim samsungun bazı modellerinin türkiyede sunny firması tarafından montajının yapıldığını okuyunca şaşırmıştım samsung TV nin arkasında baya assembled in TURKEY yazıyor, şunu demek istiyorum ki benzer fiyatlara alacağınız bir samsung sadece yazılımı ile görüntüde bazı makyajlara ya da aslında önemsemeyeceğiniz kadar küçük farklara sahip olacak
  • Bir önceki TV samsung 40c650 f/p modeliydi, baya araştırıp almıştım, kozmetik olarak kasasını sevmesemde görüntü kalitesini beğenerek kullanmıştım, divx desteğini de beğeniyordum bu TV yi alırken divx konusunda beklentimi düşük tutarak aldım açıkçası internette bununla ilgili fazla yorum da bulamadım. Bu TV görüntü ve renkler olarak eski samsung TVden hiç de aşağı kalır değil, renkler parlak, contrast yüksek, açıkçası renk ve görüntü kalitesinden memnun kaldım
  • Ayda 3-4 film izlerim onda da görüntü mutlaka kaliteli olmalı, internet sitelerindeki filmlerin kalitesini beğenmem bu yüzden farklı kanallardan kalitesini kendim seçip indiririm, bu tv de gördüm ki eski film arşivimdeki 720p 1080p filmler görüntü kalitesi olarak tatmin etmiyor beni ama 4k filmler güzel
  • Sürekli SD yayın HD yayın izleyecek olanlar bu TV 4k 58" bir tv yani görüntüyü upscale edecek büyütecek dolayısıyla netlik de küçük full HD tvler gibi olmayacak, full hd 2 megapixel iken bu tv 8 megapixel yani 1 piksel 4 pixel olarak gösterilecek, netlik konusu SD ve bazı HD kötü yayınlarda tatmin etmez bunu bilerek alın
  • İnternetten browser üzerinden çok film izliyorsanız bu TV görüntü kalitesi olarak yine sizi tatmin etmez, çünkü internetteki film sitelerinden 720p/1080P olan filmlerin kalitesi genelde düşüktür, kaliteli film bulup izlemeyeceksek fazla kaliteli görüntü de bekleyemiyoruz, büyük ekran LG OLED tv ler bile böyledir olmayanı veremez yani mucize beklemiyoruz, teknoloji marketlerdeki görüntüler usb den oynatılan en az 4K 60 fps görüntülerdir bunu da biliyoruz zaten
  • 4K da bir zamanlarki HD yayın nasılsa öyle olacak, eskiden TRT HD den başka HD yayın yoktu şimdiki 4K da aynı mesele, 4K alarak biraz da geleceği düşünüyoruz bunu bilerek ona göre 4K TV almamız gerekir
  • Kurulum yapan servis interneti kullanmadığım zaman kapalı tutmam gerektiğini aksi halde donma kasma kapanıp açılma durumları olabiliyor dedi bu durumu yazılımdan anlayan teknik birisi olarak komik buldum bir tv'nin kendi kendine kapanıp açılması kesinlikle normal değildir kılıf uydurulamaz
  • PS4 de HDR olayını aktif ederek daha derin renklere sahip görüntü alabiliyorsunuz, bu açıdan HDR olayını ve görüntü kalitesini beğendim, full HD ve 60 fps olmasından kaynaklı sanırım hareketli görüntülerde de beni rahatsız eden bir bozulma gözlemlemedim
  • Divx konusunda altyazıyı ayarlardan türkçe yapınca türkçe karakterler de sorunsuz oldu, yazı konumunu ve boyutunu ayarlayabiliyor olmanız çok iyi bir özellik (eski samsungda yoktu) Divx izlerken 2x 4x 8x ileri/geri alabiliyorsunuz daha hızlı olmuyor bu biraz sorun olabilir çünkü en fazla 8x hızında ileri alsak da filmin ortasına gelmesi falan uzun sürüyor, başka bir tuşa daha hızlı ileri geri alma atanabilirdi diye düşünmedim değil
  • HDMI ile laptop bağlayıp 4K olan yani upscale yaprak görüntüyü bozmayan ve ekrana tam oturan bir görüntü aldım güzeldi
  • Wireless display ile sadece kaynak neyse onun çözünürlüğü ile gösteriyor örneğin 720p ile laptop tv de de 720p ile upscale edilmiş bir görüntü alıyoruz bu da beklenen bir durum zaten, yani telefondan laptopdan ekran paylaşımı yaptığınızda görüntü niye kötü demeyin upscale ettiği için normal
  • Sonuç olarak eski bir samsung kullanıcısı olarak bu TV'yi beğendiğimi söyleyebilirim. En çok beğendiğim özellikleri 4k görüntüleri, ps4 performansı ve divx desteği oldu. Madem samsung, LG gibi markalar 2012 den sonra alt-orta segmentte eski kalitede tv üretmiyor neden daha fazla ödeyeyim mantığıyla yola çıktım, benim ihtiyaçlarımı beklediğimden fazlasıyla karşıladı bence alınabilecek bir TV. İnşaallah uzun yıllar sorunsuz kullanılabiliriz. Alacak olanlara fikir, almış olanlara hayırlı olsun ☺
Detaylı açıklama için teşekkürler

E Çevrimdışı

emrahsnr

Aktif Üye
15 Ara 2019
85
44
Bu tv ve diğer toshiba marka TVleri canlı görebileceğimiz bir mağaza ben bulamadım. Ya A101'de ya da internet sitelerinde satışta. Sebebi nedir acaba, yani yanıma hdd'mi alıp test yapmak istiyorum, canlı olarak yayın kalitesi vs nasıldır görmek istiyorum ama vestel bayiilerinde satışı yokmuş.

Hatta bir vestel servisi, bu Tvlerin A101e için üretildiğini söyledi.
Adem Helvacı Adem Helvacı

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Bu tv ve diğer toshiba marka TVleri canlı görebileceğimiz bir mağaza ben bulamadım. Ya A101'de ya da internet sitelerinde satışta. Sebebi nedir acaba, yani yanıma hdd'mi alıp test yapmak istiyorum, canlı olarak yayın kalitesi vs nasıldır görmek istiyorum ama vestel bayiilerinde satışı yokmuş.

Hatta bir vestel servisi, bu Tvlerin A101e için üretildiğini söyledi.
Adem Helvacı Adem Helvacı
O ifade yanlış, Arka planda farklı durumlar da var her zaman her ortamda dile getirilmeyen. Toshiba ciddi anlamda kaliteli üretilen bir tv. Hatta bazı Toshibaları bazı Vestellerden daha üstün gördüğüm durumlar oluyor. Peki neden A101 satıyor o halde? A101 CEO su, Ahmet Bey'in büyük kızı ile evli. Win Win yani ;)

Kaldı ki bir çok internet sitesi de satıyor bu markayı. Yalnız belirttiğiniz gibi bu ürünler için bir demo pano durumu yok maalesef.

E Çevrimdışı

emrahsnr

Aktif Üye
15 Ara 2019
85
44
O ifade yanlış, Arka planda farklı durumlar da var her zaman her ortamda dile getirilmeyen. Toshiba ciddi anlamda kaliteli üretilen bir tv. Hatta bazı Toshibaları bazı Vestellerden daha üstün gördüğüm durumlar oluyor. Peki neden A101 satıyor o halde? A101 CEO su, Ahmet Bey'in büyük kızı ile evli. Win Win yani ;)

Kaldı ki bir çok internet sitesi de satıyor bu markayı. Yalnız belirttiğiniz gibi bu ürünler için bir demo pano durumu yok maalesef.
Teşekkürler Adem Bey. Babam, servisin bu dediğini duyunca, soğudu markadan :) zaten şu an A101'de de kalmamış stok. Kısmet değilmiş. Tekrar başa döndük. :)

Geri
Üst Alt