A101 Hİ-LEVEL 55UHL950 2599 TL

ramchomania Çevrimdışı

ramchomania 

Süper Üye
8 Mar 2020
2,101
41
Vestel'in Vatandaş için büyük katkı sunan fırsat ürünlerinden birisi diyebilirim.

Bu konuya özel bir sessizliğim yok, sadece dernek faaliyetleri kapsamında toplantılar vs yoğun, mesela yarın yine toplantı var, onlara da vakit ayırmak durumunda kalınca çok odaklanamadım foruma bu aralar.

MB120 hariç Vestel'in hiç bir yeni anakartı için gözü kapalı kefilim gibi yorumlar yapmadığım gibi elbette MB230 anakartlı üretimlere de ''Gözü kapalı alın'' gibi yorumlar yapmayacağım.

Henüz MB230 anakartlı bir ürün de satın almadım o nedenle objektif bir yorum da yapamıyorum ister istemez.

Yalnız MB230, MB130 un portları azaltılmış hali diyebiliriz.

Daha büyük ekranlı UHD panelli tv üretelim ama ekonomik üretelim mantığının altından doğmuş bir anakarttır.

Yani çok yüksek özellikli ve çok sayıda portlu UHD üretimler için MB130 ve S P E türevleri kullanılırken, Yine büyük ekranlı ve UHD olsun ama ekonomik üretim olsun mantığı için MB230 kullanılıyor.

Hatırlarsanız sizlere daha önce Vestel'in yeni nesil kart mantığına geçtiğini ve bu bağlamda MB230 ile MB170 lerin sahada yerini almaya başlayacağını zaten belirtmiştim.

İşte MB230 ismini artık sıkça duymaya başlama nedeniniz bu.

MB170 anakart Android için kullanılıyor o nedenle yakın zamanda onun da ismi sık kullanılmaya başlanır.

FHD panel ile üretilenlerde ise MB140 ın T C gibi nesilleri mevcut yanlış hatırlamıyorsam.

Panel bu model için LG, yalnız ne kadar süre ile devam eder onun bir garantisi yok.

Yani HILEVEL 55UHL950 alıyorsam kesin IPS paneldir diye rahat hareket etmeyin lütfen.

Benim 40UHL650 VA panel biliyorsunuz, Çok istememe rağmen bana da IPS panel olmadı maalesef :)

Neyse ben bu eksiği şöyle gidermeyi düşünüyorum kendi adıma.

Zaten çok tartışıulan VA mı yoksa IPS mi sorusunun uzun soluklu gözlemcisi olmak adına VA panelli UHL650 nin üstüne IPS panelli bir 49LB620 LG tv monte etmeyi ve uzun bir süre bu şekilde yani aynı anda aynı yayını iki tv den birden izlemeyi planlıyorum.

Bu arada dayanamadım yeni telefon aldım Samsung Galaxy A51, umarım kamerası beni üzmez zira sırf bu süreç içerisinde belli zamanlardaki gözlemlerimi kayıt altına alabilmek adına 48mp kamera desteği olan bu modeli tercih ettim.

Va ne kazandırıyor ne kaybettiriyor
IPS ne kazandırıyor ne kaybettiriyor

Bu soruları matematiksel değil de halk gözü ile cevaplandırmayı bakalım başarabilecekmiyiz :)

Özetle;

55UHL950 kesinlikle benim gözümde fırsat üründür.

Yorumlarda Elton vs gördüm ve AMAN diyorum arkadaşlar, başka da bir şey demiyorum. :ok

Üstadım yorumların için teşekkür ederiz

Panelin LG IPS olduğunu nerden teyit edebiliriz veya sorgulayabileceğimiz bir site varmıdır

Teşekkürler

S Çevrimdışı

Shadow60

Aktif Üye
17 Eyl 2018
111
26
C Çevrimdışı

coo_ll_ook

Yeni Üye
10 Mar 2020
1
36
?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

20200309_19505856ae1fccd940a373.jpg

Tam çekememişim
HAYIRLI OLSUN. ilk izlenimiz nasıl tavsiye eder misiniz bende almayı düşünüyorum da.

M Çevrimdışı

mertcanaslann

Yeni Üye
9 Mar 2020
7
29
Vestel'in Vatandaş için büyük katkı sunan fırsat ürünlerinden birisi diyebilirim.

Bu konuya özel bir sessizliğim yok, sadece dernek faaliyetleri kapsamında toplantılar vs yoğun, mesela yarın yine toplantı var, onlara da vakit ayırmak durumunda kalınca çok odaklanamadım foruma bu aralar.

MB120 hariç Vestel'in hiç bir yeni anakartı için gözü kapalı kefilim gibi yorumlar yapmadığım gibi elbette MB230 anakartlı üretimlere de ''Gözü kapalı alın'' gibi yorumlar yapmayacağım.

Henüz MB230 anakartlı bir ürün de satın almadım o nedenle objektif bir yorum da yapamıyorum ister istemez.

Yalnız MB230, MB130 un portları azaltılmış hali diyebiliriz.

Daha büyük ekranlı UHD panelli tv üretelim ama ekonomik üretelim mantığının altından doğmuş bir anakarttır.

Yani çok yüksek özellikli ve çok sayıda portlu UHD üretimler için MB130 ve S P E türevleri kullanılırken, Yine büyük ekranlı ve UHD olsun ama ekonomik üretim olsun mantığı için MB230 kullanılıyor.

Hatırlarsanız sizlere daha önce Vestel'in yeni nesil kart mantığına geçtiğini ve bu bağlamda MB230 ile MB170 lerin sahada yerini almaya başlayacağını zaten belirtmiştim.

İşte MB230 ismini artık sıkça duymaya başlama nedeniniz bu.

MB170 anakart Android için kullanılıyor o nedenle yakın zamanda onun da ismi sık kullanılmaya başlanır.

FHD panel ile üretilenlerde ise MB140 ın T C gibi nesilleri mevcut yanlış hatırlamıyorsam.

Panel bu model için LG, yalnız ne kadar süre ile devam eder onun bir garantisi yok.

Yani HILEVEL 55UHL950 alıyorsam kesin IPS paneldir diye rahat hareket etmeyin lütfen.

Benim 40UHL650 VA panel biliyorsunuz, Çok istememe rağmen bana da IPS panel olmadı maalesef :)

Neyse ben bu eksiği şöyle gidermeyi düşünüyorum kendi adıma.

Zaten çok tartışıulan VA mı yoksa IPS mi sorusunun uzun soluklu gözlemcisi olmak adına VA panelli UHL650 nin üstüne IPS panelli bir 49LB620 LG tv monte etmeyi ve uzun bir süre bu şekilde yani aynı anda aynı yayını iki tv den birden izlemeyi planlıyorum.

Bu arada dayanamadım yeni telefon aldım Samsung Galaxy A51, umarım kamerası beni üzmez zira sırf bu süreç içerisinde belli zamanlardaki gözlemlerimi kayıt altına alabilmek adına 48mp kamera desteği olan bu modeli tercih ettim.

Va ne kazandırıyor ne kaybettiriyor
IPS ne kazandırıyor ne kaybettiriyor

Bu soruları matematiksel değil de halk gözü ile cevaplandırmayı bakalım başarabilecekmiyiz :)

Özetle;

55UHL950 kesinlikle benim gözümde fırsat üründür.

Yorumlarda Elton vs gördüm ve AMAN diyorum arkadaşlar, başka da bir şey demiyorum. :ok
Üstad çok teşekkürler verdiğin bilgiler için aklımda şüpheler vardı ama şimdi almayı planlıyorum.

M Çevrimdışı

mu5tafa 

Aktif Üye
17 Haz 2018
248
36
Adem bey 130 kartla 230 arasında ne gibi port eksikleri var kısa bir mesaj atabilirimisiniz karar noktasında kaldık
Port dediği birisinde 3 hdmı var birinde 2 birinde 2 usb var birinde 1 tane. 3-4 tane cihazı tv ye bağlarım sürekli usb den film izlerim mantığında değilseniz mb230 lu hi level işinizi görür.

E Çevrimdışı

esrarengiz3446

Yeni Üye
31 Ocak 2020
30
40
20200310_125727.jpg

İlk izlenim
1. renk ayarları yapılarak görüntü güzelleşiyor.
2. Hızlı sahnelerde görüntüde kayma oluyor.
3. 4k videolarda görüntü çok güzel
4. Kanallarda yakın çekimde pikseller zom yapmış gibi görünüyor

S Çevrimdışı

Shadow60

Aktif Üye
17 Eyl 2018
111
26
20200310_125727.jpg

İlk izlenim
Panel testi yaptınız mı
Ayriyeten hı level 49uhl650 de olduğu gibi bu üründe modlama ile PİXELLENCE ve Winks özelliği açılabilir

Modlamadan önce orijinal profil dosyalarını saklayınız

E Çevrimdışı

esrarengiz3446

Yeni Üye
31 Ocak 2020
30
40
Panel testi yaptınız mı
Ayriyeten hı level 49uhl650 de olduğu gibi bu üründe modlama ile PİXELLENCE ve Winks özelliği açılabilir

Panel testi dediginiz renk testi ise ? yaptım herhangi bir sıkıntı yok

Panel testi yaptınız mı

Biraz tadını çıkarayım anakartı bozarız mazallah

E Çevrimdışı

emrah866

Yeni Üye
10 Mar 2020
2
37
arkadaşlar çok önemli bi sorum olcak bu tv en kaç cm benim ünite kücük gibi tam ölçüp söyleme şansınız var mı

20200310_125727.jpg

İlk izlenim

hocam senden ricam tv kaç cm en boy olarak?

E Çevrimdışı

emresemt

Yeni Üye
20 Ocak 2020
26
32
Adem Helvacı Adem Helvacı hocam, dün kısa bir süreliğine 49uhl650 gözüktü a101 online stoklarda. siparişi verdim. lakin iade ürünler olabilir şeklinde, mantıklı bi yorum yapıldı. sizin de görüşünüze göre direk iptal etmeyi düşünüyorum. Nasıl hareket etmeliyim sizce?

Hocam kargo geldiği zaman teslim almadan önce kutusunu iyice inleyeceksiniz açılmış mı diye açıldığını düşünürseniz teslim almadan iade olacak dersiniz. Bence şansınızı deneyin bu fiyata 49" 4k tv bulunmaz.

Geri
Üst Alt