65” için FAVORİ (PML9507 - C835 - Q80B) (QN90C ALINDI)

B Çevrimdışı

bakirci1453

Aktif Üye
19 Ağu 2018
108
IMG_1414.png

Yine böyle bi durum

B Çevrimdışı

Boorock70

Yeni Üye
31 May 2020
17
54
epey'de favorilere atıp takip edin. Fiyat düşme eğiliminde fakat aşırı oynak.
Forumları okuyup, ilgiye göre mi fiyatı oynatıyorlar anlamak mümkün değil.

veya akakçe'de alarm girerseniz, cep telefonunuza da yüklerseniz fiyat düştüğü anda alarm veriyor!

TCL gerçekten çok daha iddialı ve dolu görünüyor, benimde takibimde olan bir model. İnternet yorumları, inceleme videoları da etkileyici ancak uzun dönem de ne olur kestirmek zor. Diğer markaların belli bir repütasyonu var ama aynı durum TCL'de henüz yok.
Makul fiyattan yakalanırsa, ben de oyumu TCL 65 C835'ten yana kullanırım.

B Çevrimdışı

bakirci1453

Aktif Üye
19 Ağu 2018
108
epey'de favorilere atıp takip edin. Fiyat düşme eğiliminde fakat aşırı oynak.
Forumları okuyup, ilgiye göre mi fiyatı oynatıyorlar anlamak mümkün değil.

veya akakçe'de alarm girerseniz, cep telefonunuza da yüklerseniz fiyat düştüğü anda alarm veriyor!

TCL gerçekten çok daha iddialı ve dolu görünüyor, benimde takibimde olan bir model. İnternet yorumları, inceleme videoları da etkileyici ancak uzun dönem de ne olur kestirmek zor. Diğer markaların belli bir repütasyonu var ama aynı durum TCL'de henüz yok.
Makul fiyattan yakalanırsa, ben de oyumu TCL 65 C835'ten yana kullanırım.
Aynen öyle yaptım bende. akakçe cimri epey alarm kurdum pml9507 ve c835 için.
C835 daha dolu cihaz diye
PML9507 ambilight var diye
Tabi kesin sonucu stok ve fiyat avantajı belirleyecek

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,497
TCL de "dolu" diye bir şey yok,gaza gelmeyin
"TCL Avrupa" da zaten böyle adam gibi "dolu" denecek bir seri de yoktur!

Veya bir başka deyişle TCL ve HiSense de adı "dolu" görünen aslında hikaye bir sürü vardır
ama gerçek manada "dolu" sadece bu heriflerin Amerika serilerinde vardır(US&CD)
o da TCL de sadece bir seri HiSense de ise bir kaç seri

-o kağıt üstünde gördüğünüz bazı değerler de çoğunlukla yalnıştır
Türkçesiyle atmasyon dur,TCL ayrıca çok güzel sallar
Csot paneller de artık onda ve "ucuz" panellerle(ama yüksek değerler gösterilerek)
ama en önemlisi çok ucuz panel fiyatlarıyla başta Samsung/Sony ve bir kaç TPV serilerinde
kullanılıyor ve verdikleri değerler yina abartıdır örneğin Black/Contrast/Dim v.s gibi

not;Csot lar;bunlar sadece Samsung/Sony nin 9x olan o da bazı modellerinde en üst
seviye takılıdır,bu üreticilerin bunları tercih etmeleri de tamamen en ucuz olmasından dır!

Daha iyisi ise AUO dadır

TCL her serisiyle aslında "normal" ve alınabilir kalitede olsa bile,fiyatları kesinlikle "değmez"

herifler TR de bu serile de "duble" kazanıyorlar yaw

Ayrıca hiç bir serisi ne teknik nede resim v.s olarak Samsung/Sony/TPV lerin en üst
seviyeleriyle mukayese bile kabul etmez!

Not;bazı kişiler sanırım bu bazı "atmasyon" katalog verilerine göre konuşuyor
böyle veriler her üretici de "kuşkulu" yaklaşılacak veriler olsa da siz TCL de görürseniz
bu değerleri bilinizki küllüm sallama verilerdir!

Samy/Sony/TPV de bu veriler olduka doğru ve iyidir+bir de LGE en üst seriler de ise bunların
hepsinden çok daha doğrudur!

-TCL;miniLED hala beceremiyor!
-miniLED ayrıca diğer bazı markalarda da çok aman aman çalışmıyor,şimdi "miniLED" olarak
belli ki bir "gaz" veriliyor ama tam başarılı değildir+henüz 1 tane marka da işte budur denilen
miniLED de yoktur,yani miniLED diye peşinden illa kovalanacak bir TV de değildir!

-Black+Contrast verileri hepsi "Dynamic" dir!! hiç biri gerçek ANSI(Native) değildir
2400/3500 ansi ile ancak(sahneye göre değişken)çalışıyorlar(OLED paneller hariç tabiki)
onlar ile 4bin/12bin ortalaması vardır>>>"sınırsız" diye bu da gazlanıyor yaw!

++
ve en önemlisi;bu seriler 2011/22 üretimi çoktan bitmiştir! 2023 ler de geciklemli olarak çıktı/çıkıyor

WEB den almayın diye arada uyarı yapıyorum! bakınız web işi artık özellikle Sony/Samy/TPV de
ciddi sıkıntılı oluyor,herifler bir sürü bahaneler ile çamura yatıyorlar

"Teşhir" de gazlıyorlar tabiki,ben teşhire karşı değilim hatta ciddi tercihimdir ama iki şartla

1-çıplak gözle görmeliyim satılan yerde,sorun yoksa kaparım hemen
2-WEB den olusa ve "teşhir" diye belirtiliyorsa ve fiyat ciddi cazip ise belki korkarak alabilirim ama tercih etmiyorum ben bu işi
bunun devamında sorun çıkarsa zaten iş sakata biner

ve tabiki ilk kriterim "fiyat"
şimdi TCL gibi bir markayı da tabiki alırım ama çok ucuza olursa neden olmasın!

B Çevrimdışı

bakirci1453

Aktif Üye
19 Ağu 2018
108
TCL de "dolu" diye bir şey yok,gaza gelmeyin
"TCL Avrupa" da zaten böyle adam gibi "dolu" denecek bir seri de yoktur!

Veya bir başka deyişle TCL ve HiSense de adı "dolu" görünen aslında hikaye bir sürü vardır
ama gerçek manada "dolu" sadece bu heriflerin Amerika serilerinde vardır(US&CD)
o da TCL de sadece bir seri HiSense de ise bir kaç seri

-o kağıt üstünde gördüğünüz bazı değerler de çoğunlukla yalnıştır
Türkçesiyle atmasyon dur,TCL ayrıca çok güzel sallar
Csot paneller de artık onda ve "ucuz" panellerle(ama yüksek değerler gösterilerek)
ama en önemlisi çok ucuz panel fiyatlarıyla başta Samsung/Sony ve bir kaç TPV serilerinde
kullanılıyor ve verdikleri değerler yina abartıdır örneğin Black/Contrast/Dim v.s gibi

not;Csot lar;bunlar sadece Samsung/Sony nin 9x olan o da bazı modellerinde en üst
seviye takılıdır,bu üreticilerin bunları tercih etmeleri de tamamen en ucuz olmasından dır!

Daha iyisi ise AUO dadır

TCL her serisiyle aslında "normal" ve alınabilir kalitede olsa bile,fiyatları kesinlikle "değmez"

herifler TR de bu serile de "duble" kazanıyorlar yaw

Ayrıca hiç bir serisi ne teknik nede resim v.s olarak Samsung/Sony/TPV lerin en üst
seviyeleriyle mukayese bile kabul etmez!

Not;bazı kişiler sanırım bu bazı "atmasyon" katalog verilerine göre konuşuyor
böyle veriler her üretici de "kuşkulu" yaklaşılacak veriler olsa da siz TCL de görürseniz
bu değerleri bilinizki küllüm sallama verilerdir!

Samy/Sony/TPV de bu veriler olduka doğru ve iyidir+bir de LGE en üst seriler de ise bunların
hepsinden çok daha doğrudur!

-TCL;miniLED hala beceremiyor!
-miniLED ayrıca diğer bazı markalarda da çok aman aman çalışmıyor,şimdi "miniLED" olarak
belli ki bir "gaz" veriliyor ama tam başarılı değildir+henüz 1 tane marka da işte budur denilen
miniLED de yoktur,yani miniLED diye peşinden illa kovalanacak bir TV de değildir!

-Black+Contrast verileri hepsi "Dynamic" dir!! hiç biri gerçek ANSI(Native) değildir
2400/3500 ansi ile ancak(sahneye göre değişken)çalışıyorlar(OLED paneller hariç tabiki)
onlar ile 4bin/12bin ortalaması vardır>>>"sınırsız" diye bu da gazlanıyor yaw!

++
ve en önemlisi;bu seriler 2011/22 üretimi çoktan bitmiştir! 2023 ler de geciklemli olarak çıktı/çıkıyor

WEB den almayın diye arada uyarı yapıyorum! bakınız web işi artık özellikle Sony/Samy/TPV de
ciddi sıkıntılı oluyor,herifler bir sürü bahaneler ile çamura yatıyorlar

"Teşhir" de gazlıyorlar tabiki,ben teşhire karşı değilim hatta ciddi tercihimdir ama iki şartla

1-çıplak gözle görmeliyim satılan yerde,sorun yoksa kaparım hemen
2-WEB den olusa ve "teşhir" diye belirtiliyorsa ve fiyat ciddi cazip ise belki korkarak alabilirim ama tercih etmiyorum ben bu işi
bunun devamında sorun çıkarsa zaten iş sakata biner

ve tabiki ilk kriterim "fiyat"
şimdi TCL gibi bir markayı da tabiki alırım ama çok ucuza olursa neden olmasın!
Öncelikle mesajınız cevabınız için teşekkür ederim. Elinize sağlık.

Daha doluyu(PML9507ye göre) evet gerek kağıt üstünde ki verilere göre gerekse yabancı kanalların forumların sitelerin incelemelerine göre diyorum.
Ayrıca forumdaki tvlerin donanım özellikleri konusu atmasyon tv üretici verilerimi yoksa objektif veriler mi?

Sizin dediğiniz tabloda TPV (9507) daha tercih edilesi duruyor.

Verdiğiniz bu bilgilere, benim iki model seçeneğime, fiyat bandı 30-35bine göre tavsiyeniz ne olacaktır ?
Şimdiden cevabınız için teşekkür ederim.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,497
-evet panel verileri ve bunların değerleri aynen atmasyon
ya da daha kibar deyimle olmayan değeri veya o değeri daha fazla gösterme..
diye okuyabilirsiniz tabiki

not;bu değerleri de ayrıca TV üreticileri vermez/veremez! bizatihi panel üreticileri
verir,yani işin başında bunlar vardır TV üreticileri kısa tabirle "toplamacıdır" lar

örneğin panel üreticisi dünya kadar tipte mal çıkarır ve değerler girer(ama bunlar genel de şişirilmiş
değerlerdir,sanırım manzarayı çaktınız)

-bir diğer bilgi de;"Contrast" değeleridir ama bunlar da tam harbi atmasyon değeleridir ya da kibarcasıyla
"Dynamic" değerlerdir! Dynamic ne demektir? "ucu açık"(kelime manası aslında bu değildir)
yani dinamik bir güç vardır diyelim,iyi de bu nerede başlıyor nereye kadar çıkıyor?

panel üretici sana bunu vermez
tv üreticisi zaten işi değildir yine vermez

ama her ikisi de aslında biliyor ama sana bunu vermez ve bu tip veriler de hep "Dynamic" lafını
veri diye verirler!

en basitinden bunu ne zaman anlıyoruz atmasyon olduğunu;örneğin paneli prof.ISF calib.yaptığımız zaman
aldığımız çıktı dan şak diye görürüz

üretici sana Contrast 6.000:1 verir ki piyasadaki neredeyse tüm paneller 6bin/10bin filan dır...
iyi de bunun Native(ANSI öçlüm değeri) örneğin 2400 çıkar veua 3200 çıkar ki örneğin bu 3.200:1
değeri üst seviye bir "VA" panel için oldukça yüksek ve aslında çok iyidir demektir!

Samsung/Sony/TPV de bu değerler vardır sadece ama ne 6bin ne de 8500 filan da değildir
3/4bin seviyesinde olurlar ki bu da bir VA-LCD ye göre çok iyidir

gibi bir sürü işin teknik ayrıntıları vardır

ama üreticiler işin kolayına kaçıp örneğin 5.000:1 derler yani yersen veya bu rakam 6.000:1 olur
normal panel çalışırkan bu değerlere asla çıkamaz hele panel "FALD" da değilse hiç çıkamaz
(her FALD panel de bu arada çıkamıyor en üst seviyelere)

bütün bunlarla üreticiler uğraşmaz ve sizlere "DYNAMIC" derler çoğu veriler için!

FALD olursa ve düzgün çalışırsa sadece FALD panellere özgü işte bu "Dynamic" değerler
ciddi olarak üst seviyelere çıkar/çıkabilir ama bunu da genel de veya sadece Movie/Cinema/Film
v.s gibi mod lar da çıkar/çıkabilir

not;her Mod ta çıkmaz!!! FALD panel=Dynamic değer=Movie mod ile çıkar(Tv ye göre bu isim değişebilir
Film/Cinema v.s diye)==Contrast o zaman 5/6/7binleri görür/görebilir!

örneğin günümüz Samsung/Sony/TPV nin sadece bazı 9x serileri böyledir(FALD olmasa bile oldukça
yüksek Contrast lara çıabiliyor)

++

9507 yi ben illa direk gidin de bunu kapın demiyorum,öne filan da çıkarmıyorum,tavsiye etmiyorum v.s
yalnış anlama olmasın ltf!
sadece yeri geldiği zaman daha çok bazı ince detayları+bazı sallamasyon değerlerin nasıl olunmasını
anlatıyorum hepsi bu

ben senelerdir(OLED dışında) hiç bir marka/seri/model v.s ne IPS ne de VA v.s hiç bir paneli "tavsiye" etmiyorum!
bunu siz kafanıza göre belirleyeceksiniz,yani tercih vatandaşın
bana göre ne nokta atışı bir LCD var ne de illa bu alınır denecek panel vardır

bunlar 10/15sene önceydi;direk git al ve almayanı döverler filan diyordum yaw
o devirler geçti artık

son olarak yerli montaj markalar da fena sayılmaz fiyatları da oldukça cazip,diğer MARKA dediğiniz
paneller anasının nikahı rakamlarda yaw benim için ve kesinlikle değmez

hele de orasını burasını bilmem nesine filan çok takılan biriyseniz hiç bakmayın böyle panellere
ama ben basarım ben de para mok gibi diyen adam da elbette gitsin bassın o zaman

ben bu işleri bilen birisi olarak 30/40 vaya 60 kağıtları filan kesinlikle tavsiye zaten edemem!
önce kendime sorarım yaw;içime sinermi diye? ve sinmiyor

++
uzun zamandır işim OLED ler ilgili ama onda bile direk git şunu al diyemiyorum!
işin o kısmı alacak kişiye kalıyor

ya da tek bir panel var gidin nokta atışı budur diyeceğim o da Panasonic ama o da Türkiye de yok!
sadece bir arkadaş aldı 65"LZ1500,henüz getirmedi,gelince bakacağız ona da,gözünü kararttı ve aldı

B Çevrimdışı

bakirci1453

Aktif Üye
19 Ağu 2018
108
Birde VESTEL in QA9700 modeli mesela bu baktığımız TPV ve TCL modellerinin baya gerisindemi ki görüntü anlamında yarı yarıya fiyat farkı var. Marka değeri o kadar fark eder mi? İyice kafa karıştı.

Birde VESTEL in QA9700 modeli mesela bu baktığımız TPV ve TCL modellerinin baya gerisindemi ki görüntü anlamında yarı yarıya fiyat farkı var. Marka değeri o kadar fark eder mi? İyice kafa karıştı.
Yada mesela O9900 olan OLED model olsa kıyaslamada nerde bulunur bu modeller (tpv tcl sam) arasında 30.000 fiyat bandında

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,934
41

Yada mesela O9900 olan OLED model olsa kıyaslamada nerde bulunur bu modeller (tpv tcl sam) arasında 30.000 fiyat bandında
Fiyat farkı tartışılır, değer mi değmez mi konusunda herkesin kendi fikri.

LCD tv'ler fiyatını hak etmiyor ama Vestel ile arasında fark var diye düşünüyorum. Çünkü Vestel giriş seviyesi, 60 hz televizyonlar üretiyor. Sizin baktığınız televizyonlar markaların üst modelleri; 120 hz, FALD diye tabir edilen Full Array Local Dimming özellikli cihazlar, yani LCD teknolojisinin teknolojik olarak gelebildiği en son nokta. Tabi FALD bile olsa kullanılan panel kalitesi, tipi, görüntü ve yerel karartma performansı marka ve modele göre değişiyor.

Mesela IPS panelli bir cihazda çok iyi bir yerel karartma ile VA'ya yakın siyahlar elde edilebilir. Bu bağlamda LQ QNED 86, 91 ve Samsung QN85B güzel cihazlar.
Fakat tam olarak iyi bir VA'daki siyah kalitesini yakalayamaz. QN90B genellikle QN85B'den daha iyi siyah ve karanlık sahne performansı verir.

Vestel'in tv'leri genellikle IPS panel, 60 hz ve yerel karartma yok. Bu nedenle aydınlatmayı kontrol etmek zor oluyor ve özellikle IPS parlaması, ekranın kenarlarından ışık sızması, siyahların grimsi görünmesi gibi şeyler ortaya çıkıyor. Tüm markalarda olabiliyor ama bence Vestel'in kalite kontrol mekanizması da yabancı markalara göre biraz daha zayıf.

Sonuç olarak, görüntü anlamında fark elbette var ama fiyat farkı değer mi değmez mi tartışılır. Ben Vestel'i sadece uygun fiyat ve sorunsuz servis kalitesi arayanlara ve görüntü olarak beklentisi çok yüksek olmayan kullanıcılara öneriyorum.

B Çevrimdışı

bakirci1453

Aktif Üye
19 Ağu 2018
108
Arkadaşlar hepinize düşünceleri için çok teşekkürler elinize sağlık.

PHILIPS PML9507 olabilir diyorum. Neden ambilight olayı var. Görüntü ses olarak iyi. servis için bişey diyemem. 37.000 e bulunuyor anında. Fiyat konusunda eksi.

TCL C835 olabilir diyorum. Neden diğer iki modelden daha yüksek olanaklar sunuyor. Görüntü anlamımda olumsuz yoruma denk gelmedim. Övgü dolu cihaz. Servis ve uzun süre kullanım için tedirginim. 35.000e bulunuyor. Diğer iki modele oranla avantajlı F/P anlamda.

SAMSUNG Q80B olabilir diyorum. Neden belki görüntü olarak diğer iki model kadar değildir. Ama markanın verdiği bi güven var. Servis garanti için hiçbir tedirginliğim yok. Sanki alıp ömür boyu kullanacakmış gibi his veriyor. Görüntü özellik olarak falanda üzeceğini düşünmüyorum. 33.500e bulunuyor. Belki diğer iki model kadar üst sınıf değil ama bi kere al kurtul model gibi geliyor.

Toparlayacak olursam;
Samsung daha alınası geliyor. çok üst klasman diye TCL alıp servislerle garantilerle uğraşmak korkutuyor. Bu ikisinin aradı da PHILIPS oluyor bende.
Şuan ki aktif olarak kullanılan SAMSUNG 55KU7000 ve VESTEL 65UD8950 den geri kalmayacakdır 3 modelde. Hatta q60b belkide au7000 serisi falan bile alsam vay be görüntüye bak diyeceğim şuanki tvlerin üstüne.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,223
Arkadaşlar hepinize düşünceleri için çok teşekkürler elinize sağlık.

PHILIPS PML9507 olabilir diyorum. Neden ambilight olayı var. Görüntü ses olarak iyi. servis için bişey diyemem. 37.000 e bulunuyor anında. Fiyat konusunda eksi.

TCL C835 olabilir diyorum. Neden diğer iki modelden daha yüksek olanaklar sunuyor. Görüntü anlamımda olumsuz yoruma denk gelmedim. Övgü dolu cihaz. Servis ve uzun süre kullanım için tedirginim. 35.000e bulunuyor. Diğer iki modele oranla avantajlı F/P anlamda.

SAMSUNG Q80B olabilir diyorum. Neden belki görüntü olarak diğer iki model kadar değildir. Ama markanın verdiği bi güven var. Servis garanti için hiçbir tedirginliğim yok. Sanki alıp ömür boyu kullanacakmış gibi his veriyor. Görüntü özellik olarak falanda üzeceğini düşünmüyorum. 33.500e bulunuyor. Belki diğer iki model kadar üst sınıf değil ama bi kere al kurtul model gibi geliyor.

Toparlayacak olursam;
Samsung daha alınası geliyor. çok üst klasman diye TCL alıp servislerle garantilerle uğraşmak korkutuyor. Bu ikisinin aradı da PHILIPS oluyor bende.
Şuan ki aktif olarak kullanılan SAMSUNG 55KU7000 ve VESTEL 65UD8950 den geri kalmayacakdır 3 modelde. Hatta q60b belkide au7000 serisi falan bile alsam vay be görüntüye bak diyeceğim şuanki tvlerin üstüne.
Kullandığınız modeller 60b ve au7000 serilerinden bir farkı olmaz. Sadece smarti daha güncel olur. Görüntü farkı yok.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,934
41
UD8950'yi bilmiyorum ama ben KU7000'i deneyimlemiştim. 55'lik versiyonu yakın bir arkadaşımda vardı. Pek memnun kalmadı o cihazdan, hesapta HDR destekliyordu ama tahminim sadece HDR sinyali alıyordu. Çünkü hem parlaklık zayıftı hem de renkler bize soluk gelmişti. KU7000'den sonra Sony X900E alınca arada ciddi görüntü farkı hissetti.

AU7000 alırsanız değişen bir şey olmayabilir ama Q60B için çok emin değilim. Çünkü Qled katman var, biraz daha parlak ve de edge led olmasına rağmen kontrastı ve siyah kalitesi iyi bir tv.

Elinizdeki tv'lerin görüntü kalitesi size yetiyorsa hiç masrafa girmeyin, bu şekilde devam edin 🙂

Geri
Üst Alt