slowfood
Moderatör
- 23 May 2022
- 7,881
Yok. Talebi düşük, sürekli alınan ürünler değil anlamında.Sürümü düşük derken 2022 model olmasımı . Yaz ortası gibi 2023 ürünler tanıtılcak galiba.
Yok. Talebi düşük, sürekli alınan ürünler değil anlamında.Sürümü düşük derken 2022 model olmasımı . Yaz ortası gibi 2023 ürünler tanıtılcak galiba.
Hayır, satış sayısı düşüktür.Sürümü düşük derken 2022 model olmasımı . Yaz ortası gibi 2023 ürünler tanıtılcak galiba.
Aynen öyle yaptım bende. akakçe cimri epey alarm kurdum pml9507 ve c835 için.epey'de favorilere atıp takip edin. Fiyat düşme eğiliminde fakat aşırı oynak.
Forumları okuyup, ilgiye göre mi fiyatı oynatıyorlar anlamak mümkün değil.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
veya akakçe'de alarm girerseniz, cep telefonunuza da yüklerseniz fiyat düştüğü anda alarm veriyor!
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
TCL gerçekten çok daha iddialı ve dolu görünüyor, benimde takibimde olan bir model. İnternet yorumları, inceleme videoları da etkileyici ancak uzun dönem de ne olur kestirmek zor. Diğer markaların belli bir repütasyonu var ama aynı durum TCL'de henüz yok.
Makul fiyattan yakalanırsa, ben de oyumu TCL 65 C835'ten yana kullanırım.
Öncelikle mesajınız cevabınız için teşekkür ederim. Elinize sağlık.TCL de "dolu" diye bir şey yok,gaza gelmeyin
"TCL Avrupa" da zaten böyle adam gibi "dolu" denecek bir seri de yoktur!
Veya bir başka deyişle TCL ve HiSense de adı "dolu" görünen aslında hikaye bir sürü vardır
ama gerçek manada "dolu" sadece bu heriflerin Amerika serilerinde vardır(US&CD)
o da TCL de sadece bir seri HiSense de ise bir kaç seri
-o kağıt üstünde gördüğünüz bazı değerler de çoğunlukla yalnıştır
Türkçesiyle atmasyon dur,TCL ayrıca çok güzel sallar
Csot paneller de artık onda ve "ucuz" panellerle(ama yüksek değerler gösterilerek)
ama en önemlisi çok ucuz panel fiyatlarıyla başta Samsung/Sony ve bir kaç TPV serilerinde
kullanılıyor ve verdikleri değerler yina abartıdır örneğin Black/Contrast/Dim v.s gibi
not;Csot lar;bunlar sadece Samsung/Sony nin 9x olan o da bazı modellerinde en üst
seviye takılıdır,bu üreticilerin bunları tercih etmeleri de tamamen en ucuz olmasından dır!
Daha iyisi ise AUO dadır
TCL her serisiyle aslında "normal" ve alınabilir kalitede olsa bile,fiyatları kesinlikle "değmez"
herifler TR de bu serile de "duble" kazanıyorlar yaw
Ayrıca hiç bir serisi ne teknik nede resim v.s olarak Samsung/Sony/TPV lerin en üst
seviyeleriyle mukayese bile kabul etmez!
Not;bazı kişiler sanırım bu bazı "atmasyon" katalog verilerine göre konuşuyor
böyle veriler her üretici de "kuşkulu" yaklaşılacak veriler olsa da siz TCL de görürseniz
bu değerleri bilinizki küllüm sallama verilerdir!
Samy/Sony/TPV de bu veriler olduka doğru ve iyidir+bir de LGE en üst seriler de ise bunların
hepsinden çok daha doğrudur!
-TCL;miniLED hala beceremiyor!
-miniLED ayrıca diğer bazı markalarda da çok aman aman çalışmıyor,şimdi "miniLED" olarak
belli ki bir "gaz" veriliyor ama tam başarılı değildir+henüz 1 tane marka da işte budur denilen
miniLED de yoktur,yani miniLED diye peşinden illa kovalanacak bir TV de değildir!
-Black+Contrast verileri hepsi "Dynamic" dir!! hiç biri gerçek ANSI(Native) değildir
2400/3500 ansi ile ancak(sahneye göre değişken)çalışıyorlar(OLED paneller hariç tabiki)
onlar ile 4bin/12bin ortalaması vardır>>>"sınırsız" diye bu da gazlanıyor yaw!
++
ve en önemlisi;bu seriler 2011/22 üretimi çoktan bitmiştir! 2023 ler de geciklemli olarak çıktı/çıkıyor
WEB den almayın diye arada uyarı yapıyorum! bakınız web işi artık özellikle Sony/Samy/TPV de
ciddi sıkıntılı oluyor,herifler bir sürü bahaneler ile çamura yatıyorlar
"Teşhir" de gazlıyorlar tabiki,ben teşhire karşı değilim hatta ciddi tercihimdir ama iki şartla
1-çıplak gözle görmeliyim satılan yerde,sorun yoksa kaparım hemen
2-WEB den olusa ve "teşhir" diye belirtiliyorsa ve fiyat ciddi cazip ise belki korkarak alabilirim ama tercih etmiyorum ben bu işi
bunun devamında sorun çıkarsa zaten iş sakata biner
ve tabiki ilk kriterim "fiyat"
şimdi TCL gibi bir markayı da tabiki alırım ama çok ucuza olursa neden olmasın!
Yada mesela O9900 olan OLED model olsa kıyaslamada nerde bulunur bu modeller (tpv tcl sam) arasında 30.000 fiyat bandındaBirde VESTEL in QA9700 modeli mesela bu baktığımız TPV ve TCL modellerinin baya gerisindemi ki görüntü anlamında yarı yarıya fiyat farkı var. Marka değeri o kadar fark eder mi? İyice kafa karıştı.
Fiyat farkı tartışılır, değer mi değmez mi konusunda herkesin kendi fikri.Birde VESTEL in QA9700 modeli mesela bu baktığımız TPV ve TCL modellerinin baya gerisindemi ki görüntü anlamında yarı yarıya fiyat farkı var. Marka değeri o kadar fark eder mi? İyice kafa karıştı.
Yada mesela O9900 olan OLED model olsa kıyaslamada nerde bulunur bu modeller (tpv tcl sam) arasında 30.000 fiyat bandında
Kullandığınız modeller 60b ve au7000 serilerinden bir farkı olmaz. Sadece smarti daha güncel olur. Görüntü farkı yok.Arkadaşlar hepinize düşünceleri için çok teşekkürler elinize sağlık.
PHILIPS PML9507 olabilir diyorum. Neden ambilight olayı var. Görüntü ses olarak iyi. servis için bişey diyemem. 37.000 e bulunuyor anında. Fiyat konusunda eksi.
TCL C835 olabilir diyorum. Neden diğer iki modelden daha yüksek olanaklar sunuyor. Görüntü anlamımda olumsuz yoruma denk gelmedim. Övgü dolu cihaz. Servis ve uzun süre kullanım için tedirginim. 35.000e bulunuyor. Diğer iki modele oranla avantajlı F/P anlamda.
SAMSUNG Q80B olabilir diyorum. Neden belki görüntü olarak diğer iki model kadar değildir. Ama markanın verdiği bi güven var. Servis garanti için hiçbir tedirginliğim yok. Sanki alıp ömür boyu kullanacakmış gibi his veriyor. Görüntü özellik olarak falanda üzeceğini düşünmüyorum. 33.500e bulunuyor. Belki diğer iki model kadar üst sınıf değil ama bi kere al kurtul model gibi geliyor.
Toparlayacak olursam;
Samsung daha alınası geliyor. çok üst klasman diye TCL alıp servislerle garantilerle uğraşmak korkutuyor. Bu ikisinin aradı da PHILIPS oluyor bende.
Şuan ki aktif olarak kullanılan SAMSUNG 55KU7000 ve VESTEL 65UD8950 den geri kalmayacakdır 3 modelde. Hatta q60b belkide au7000 serisi falan bile alsam vay be görüntüye bak diyeceğim şuanki tvlerin üstüne.
UD8950'yi bilmiyorum ama ben KU7000'i deneyimlemiştim. 55'lik versiyonu yakın bir arkadaşımda vardı. Pek memnun kalmadı o cihazdan, hesapta HDR destekliyordu ama tahminim sadece HDR sinyali alıyordu. Çünkü hem parlaklık zayıftı hem de renkler bize soluk gelmişti. KU7000'den sonra Sony X900E alınca arada ciddi görüntü farkı hissetti.Şuan ki aktif olarak kullanılan SAMSUNG 55KU7000 ve VESTEL 65UD8950 den geri kalmayacakdır 3 modelde. Hatta q60b belkide au7000 serisi falan bile alsam vay be görüntüye bak diyeceğim şuanki tvlerin üstüne.