Puzik
Süper Üye
- 9 Ara 2020
- 1,305
Sizin yaptığınız doğru ve normal olan ama malesef çok insan (genelde biz Türkler) gittiği yerde çıkıntılık yapmak istiyor. Yıllar önce hatırlarsınız Kiev deplasmanında Bjk taraftarlarının pek çoğuna estetik operasyon yapmışlardı. Sebebini merak ettim ve teyid ettirdim hem Kievdeki arkadaşlardan hemde Bjk taraftarından; ellerinde bira kızlara askıntı olup,allahu ekber diye kilise önünde bağırıp ortada gezerlerken oranın abileride gerekeni yapmış. Bu nasıl saygısızlıktır? Bizler yurtdışında hepimiz ayrı ayrı elçiyiz. Bizi bilen biri Türkleri biz gibi bilecektir, bu yüzden onlara iyi davranmamız onlarında bize aynı şekilde davranması gerekiyor. Dini milliyeti önemli değil hepimiz dünyalıyız. Bu arada ne olmuşsa olmuş ben asla hiçbir ülkenin milli marşını protesto etmezdim,ayıp ettiler (bizimkilerin önceden yaptıklarıda ayıbın daniskası).Öncelikle merlot isimli arkadaşın dediğine katılıyorum. Hollanda hükumetinin onay vermediği birseyi siz dolayli yoldan alavere dalavere ile yapmaya kalkarsanız çok şeyi hak edersiniz. Aynı şeyi Hollanda yapsa biz savaş çıkarırdık. Öteki yandan biz nasıl Suriyelileri, Afganlari istemiyorsak adamlar da bizi pek istemiyor çünkü buradaki Türkler Türkiyedekiler gibi değil %90 100 yıl geride bana göre. Gittiğiniz ülkenin yaşam tarzına, geleneklerine, bayramlarında saygı duyması gerekiyor ama biz onları bizlere uydurmaya çalışıyoruz vs. O yüzden ben çokta kızmıyorum yaptıklarına bizim onlara yaptıklarımızdan sonra. Normalde saygılı ve sıcak kanlı insanlardır. Ben şahsen onların ülkesinde onlara, bayramlarına, inançlarına, değerlerine saygı duyarak yaşıyorum ve çok pozitif dönüşleri oluyor. Ne ekersen onu biçersin gibi. Örnek veriyorum, onların bayramı vardı, herkes kapısına bayrak asiyor bende Hollanda bayrağı yoktu. Mahallenin görseli bozulmasın diye bende komşuma bende alıp asacağım mahallenin ambiansi bozulmasın dediğimde komşu hemen bayrak getirdi ve sarıldı. Ne kadar incesin, bence sende bir Hollandalisin bana göre, dedi ve her zaman bana yardımcı ve destek olmuştur. Bu ülkede milli maç zamanı her ülkeden insan var ve istedikleri zaman evlerinin önüne kendi bayraklarını dikerler, sen gel bunu tr de yap ?kısacası şunu neden yaptılar derken, biz neler yapıyoruz acaba demek lazım. Is dönüşü hızlıca yazdım, yanlış olan yerler için kusura bakmayın ?