55ua9300 tvde Bluetooth kulaklık ses açma kısma sorunu

I Çevrimdışı

Iz_for

Aktif Üye
25 Eki 2017
210
Tv nin BT desteği olmadığından (yok sanıyorum) sesi de açma-kapatma olmuyor.Ama kulaklık çıkışına takarsan belki kulaklık moduna girip olabilir (belki dediğim unutulmasın),gerçi mecburen oraya takacaksın başka türlü de olmaz elindeki aparat ile sanırım.Bu arada tv kartı nedir acaba?
Mb120 kart ve bluetoothu var,
Hoparloru bluetootla bagliyorum, ama kumanda dan ses seviyesini degistiremiyorum
Ayni hoparloru kulaklik girisinden baglayinca kumandadan ses kontrolu oluyor

Aux da olan ozellik bluetooth da da calissa guzel olurdu.
Bir ara forumda vestel master volume dosyasi verilmisti, kulaklik-aux dan baglantiyi kontrol etmek icin, ama bluetoothu etkilemiyor heralde

Aux girisine yukarida resmini ekledigim gibi bir bluetooth aux kit alip kumandanin sesi kontrol edip etmedigini deneyecegim

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
23,102
65
Hoparloru bluetootla bagliyorum, ama kumanda dan ses seviyesini degistiremiyorum

Bir ara forumda vestel master volume dosyasi verilmisti, kulaklik-aux dan baglantiyi kontrol etmek icin, ama bluetoothu etkilemiyor heralde

Aux girisine yukarida resmini ekledigim gibi bir bluetooth aux kit alip kumandanin sesi kontrol edip etmedigini deneyecegim
Yok o dosya etkilemez ,tv'de "BT ses ayarı" olması gerekir etkilemesi için ,olmadığından ses ayarlanmıyor zaten :) Bu arada fotosunu verdiğin cihazı ben senin kullandığın sandım :), o cihazı alırsan sesi kontroll edersin ,çünkü soket girdiği anda tv kulaklık bağlandı sanacaktır :ok
Aslında firmanın yapacağı şey çok basit inan, yazılım içine sadece BT (windowscuların deyişi ile) driverini eklemek o kadar,ki linuxta bu birkaç kb dır :)

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881

Benim bildiğin kadarıyla TV' ye BT ile bağlanan sistemlere BT üzerinden komut aktarmak için gereken protokol bütünleşik BT' de yok. Belki bahsettiğiniz master volume modu bu komut setini aktif hale getirebilir ama konuyu görmediğim için aux yönetimi için ise yine iş görmez. O yüzden aux ile bağlanan bt alıcı üzerinden aux ses kontrolü ile çözüm üretilebilir.

Soundbar ve TV' de optik giriş, çıkış yok mu?

I Çevrimdışı

Iz_for

Aktif Üye
25 Eki 2017
210
Benim bildiğin kadarıyla TV' ye BT ile bağlanan sistemlere BT üzerinden komut aktarmak için gereken protokol bütünleşik BT' de yok. Belki bahsettiğiniz master volume modu bu komut setini aktif hale getirebilir ama konuyu görmediğim için aux yönetimi için ise yine iş görmez. O yüzden aux ile bağlanan bt alıcı üzerinden aux ses kontrolü ile çözüm üretilebilir.

Soundbar ve TV' de optik giriş, çıkış yok mu?
Tesekkurler teraspy teraspy slowfood slowfood
Tv de olabilir ama kullandiigm mini BT hoparlorun optik girisi yok
Hoparloru tv den uzaga koymak istedigim icin kablosuz bir cozum istemistim
SIzin soylediginiz optik giris cikis portu kablolu bir cozum galiba

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
23,102
65
Tesekkurler teraspy teraspy slowfood slowfood
Tv de olabilir ama kullandiigm mini BT hoparlorun optik girisi yok
Hoparloru tv den uzaga koymak istedigim icin kablosuz bir cozum istemistim
SIzin soylediginiz optik giris cikis portu kablolu bir cozum galiba
Rica ederim ne demek,aslında ben de istiyorum o mini BT cihazdan,bu gün bahsi geçti ,80lerin müziği çalıyordu Alman kanalında ,hanıma "bir tane alayım rahat dinlerim" dedim :) ,Çünkü apartmanda sesi açamıyorum hele gece vakti ,eee, bir de duyma özürlüyüm (çalgıcılıktan kalma) ,bana şart yani bu mini cihaz:)

I Çevrimdışı

Iz_for

Aktif Üye
25 Eki 2017
210
Evet. O zaman bu koşullarda en mantıklı çözüm AUX-BT dönüştürücü.

Screenshot-2023-08-02-022720.jpg

Genel olarak 2 tip var AUX-BT dönüştürücü
Soldaki urunlerin fiyati daha uygun ama sarj edilerek kullanildigi yazilmis
Sagdaki USB kablolu olan USB den guc aldigi icin sarj vs durumu yok ama fiyatlari biraz daha yuksek

Usb li olani alirsam TV USB portundan guc alabilir diye dusnuyorum teraspy teraspy

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881

Sagdaki USB kablolu olan USB den guc aldigi icin sarj vs durumu yok ama fiyatlari biraz daha yuksek

Usb li olani alirsam TV USB portundan guc alabilir diye dusnuyorum teraspy teraspy
Sağdakinin sinyal gücü ve ilettiği ses kalitesi biraz daha iyi olabilir. Sürekli USB beslemeli olduğu için de daha kullanışlı olur diye düşünüyorum.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
23,102
65

Evet alırsın ,zaten usb koymalaındaki amaç da bu ,ama eski bir telefon şarj aletini kullanırsan daha iyi olur, veya elindeki şarj aletini denersin ,baktın hırıltı-gürültü yok o zaman kullanmaya devam edersin tabii ilk önce tvden usb ile dene, sonra adaptör :ok

Geri
Üst Alt