55-65 Inch F/P 4K Akıllı TV konfigürasyonu

PTSeeker Çevrimdışı

PTSeeker

Yeni Üye
26 Şub 2023
20
26
Her ikisi de aynı fiyatsa kesinlikle Q80B. Fakat Samsung ile arasında ciddi fiyat farkı varsa o zaman C735.

C735'in en büyük eksisi, ekran parlaklığının zayıf olması, 300 nits civarında. Gündüz kullanım olacaksa, TCL'in parlaklığı yetersiz kalabilir, perdeleri çekmek gerekir. Düşük parlaklıktan dolayı HDR içeriklerde vereceği tat hoş olmaz.

Samsung'un görüntü anlamında bir eksisi yok, parlaklığı oldukça yüksek, TCL'den farklı olarak yerel karartması var. Fakat Dolby Vision desteklemiyor. Tam olarak fiyatları nedir bu iki modelin ?

Samsung_vs_TCL.jpg
TCL 849 euro samsung ise 899. Biraz daha düzgün güvenilir bir siteden alırsam 946 🤣 yani aralarında 50-100 euro fark var.
TCL amazonda 739x1 olarak geçiyor sanırım aynı model ama amazona özel.
Sanırım freesynci de kaybediyoruz samsungda. Samsungun donanım özelliklerini de açık belirtmemesine şaşırdım

image2431c55be6f7cb4b.png

imageb1416d801d3c9ca3.png

Evde arkadan ışık vuruyor yani televizyon ne kadar parlak olursa olsun perdeler çekilecek sanırım :)
Dolby Vision Dolby Atmos deneyimlemedim daha önce. Olmazsa olmaz mıdır?

Samsungun almanyaya özel olmasından dolayı sadece almanca olma ihtimali yok değil mi :)

Son düzenleme:
Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,657
40
TCL 849 euro samsung ise 899. Biraz daha düzgün güvenilir bir siteden alırsam 946 🤣 yani aralarında 50-100 euro fark var.
TCL amazonda 739x1 olarak geçiyor sanırım aynı model ama amazona özel.
Sanırım freesynci de kaybediyoruz samsungda. Samsungun donanım özelliklerini de açık belirtmemesine şaşırdım
Ben tabloya eklememişim sanırım, Samsung'a göre Q80B'de FreeSync var gözüküyor. Bazı yerde sadece FreeSync Premium yazıyor, bazı yerde G-Sync de yazıyor.

TCL C735 ile C739 aynı tv.

Dolby Vision olmazsa olmaz değil, onun yerine içeriği HDR olarak izlersiniz. Dil olarak sadece Almanca olacağını zannetmiyorum, sonuçta buradaki televizyonlar da İngilizce olarak kullanılabiliyor. Vaktiniz olursa mağazada kontrol edin 🙂

899 Euro bandına çıkınca ben bir de TCL C835 gördüm, 999 Euro :hihi Biz en iyisi geriye dönelim, 367 Euro'ya P615 alın gitsin 😀

PTSeeker Çevrimdışı

PTSeeker

Yeni Üye
26 Şub 2023
20
26
Ben tabloya eklememişim sanırım, Samsung'a göre Q80B'de FreeSync var gözüküyor. Bazı yerde sadece FreeSync Premium yazıyor, bazı yerde G-Sync de yazıyor.

TCL C735 ile C739 aynı tv.

Dolby Vision olmazsa olmaz değil, onun yerine içeriği HDR olarak izlersiniz. Dil olarak sadece Almanca olacağını zannetmiyorum, sonuçta buradaki televizyonlar da İngilizce olarak kullanılabiliyor. Vaktiniz olursa mağazada kontrol edin 🙂

899 Euro bandına çıkınca ben bir de TCL C835 gördüm, 999 Euro :hihi Biz en iyisi geriye dönelim, 367 Euro'ya P615 alın gitsin 😀
Ağam bizimle eğleniir :)
en son öyle olacak hocam :) 835 samsungdan daha mı üstün?
Bu gidişe bir dur demek lazım hayatında tv kullanmamış adamım bir ton para gömeceğim böyle giderse :hihi Biraz da ondan almışken iyisi olsun diyoruz ya neyse 😂

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,657
40
Ağam bizimle eğleniir :)
en son öyle olacak hocam :) 835 samsungdan daha mı üstün?
Bu gidişe bir dur demek lazım hayatında tv kullanmamış adamım bir ton para gömeceğim böyle giderse :hihi Biraz da ondan almışken iyisi olsun diyoruz ya neyse 😂
Orası Almanya değil mi hocam, beğenmeyince koşulsuz şartsız iade falan yok mu 🙂 P615 alın, beğenmezseniz iade edin diyeceğim. Çünkü böyle çıktıkça çıkıyor, ilk sayfadaki mesajımda belirttiğim gibi.

PTSeeker Çevrimdışı

PTSeeker

Yeni Üye
26 Şub 2023
20
26
Orası Almanya değil mi hocam, beğenmeyince koşulsuz şartsız iade falan yok mu 🙂 P615 alın, beğenmezseniz iade edin diyeceğim. Çünkü böyle çıktıkça çıkıyor, ilk sayfadaki mesajımda belirttiğim gibi.
P615 fiyatı çok yükseldi hocam 530 euro şu an. 470 euroya C635 varken ona o para verilmez diye düşünüyorum. LG oledler hakkında düşünceniz nedir? 800 euro bandında varlar gördüğüm kadarıyla

PTSeeker Çevrimdışı

PTSeeker

Yeni Üye
26 Şub 2023
20
26
Evet hocam, yanma riski nedeniyle. Oled alacak olsam kesinlikle LG alırdım ama.
Bu fiyatlara düzgün oled model öneriniz var mı?
Ya en düşük fiyata gidip 55 inch c635 alacağım ya da paraya kıyacağım, bu durumda oled de fena bir tercih değil gibi duruyor.
Ben şunu gördüm fakat fazla pahalı

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,657
40
Bu fiyatlara düzgün oled model öneriniz var mı?
Ya en düşük fiyata gidip 55 inch c635 alacağım ya da paraya kıyacağım, bu durumda oled de fena bir tercih değil gibi duruyor.
Ben şunu gördüm fakat fazla pahalı
Bu A2 Oled yani giriş seviyesi. Gönül C2 almak ister ya da en kötü B2.

Oled bütçenizi çok aşar gibi geliyor, 65'lik ebatta B2 1.450, C2 1.650 Euro civarı.

LG_TV_OLED7fc8c3c482269ccc.jpg

PTSeeker Çevrimdışı

PTSeeker

Yeni Üye
26 Şub 2023
20
26
Bu A2 Oled yani giriş seviyesi. Gönül C2 almak ister ya da en kötü B2.

Oled bütçenizi çok aşar gibi geliyor, 65'lik ebatta B2 1.450, C2 1.650 Euro civarı.

LG_TV_OLED7fc8c3c482269ccc.jpg
Evet hocam OLED seçenek bile değil bu durumda direkt eliyorum. 1040 euroya TCL 65C835 buldum, site 100% güvenilir değil fakat sanırım alacağım. Gördüğüm kadarıyla Samsung Q80B'den daha parlak ve daha iyi bir seçenek, daha fazla dimming zone var ve tizenden kurtulmuş oluyorum.

Zaten en kötü tv box 150 euro.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,657
40
Evet hocam OLED seçenek bile değil bu durumda direkt eliyorum. 1040 euroya TCL 65C835 buldum, site 100% güvenilir değil fakat sanırım alacağım. Gördüğüm kadarıyla Samsung Q80B'den daha parlak ve daha iyi bir seçenek, daha fazla dimming zone var ve tizenden kurtulmuş oluyorum.

Zaten en kötü tv box 150 euro.
Aynen, nokta atışı bir yorum.

Samsung marka olarak daha iyi olduğu için, markadan kaynaklanan bir takım avantajları var. Onun dışında C835 daha üstün bir tv. En büyük fark da TCL'in Mini Led olması.

Bu arada, Türkiye'de 65'' boyutunda doğru düzgün bir televizyona 4-5 asgari ücret verdiğimiz düşünülürse, 1.000 Euro para değil gerçekten. Ben 2021 sonbaharında 9.000 TL'den fazla vermiştim 55'' televizyona, o zamanlar yaklaşık 3,5 asgari ücret yapıyordu.

Son düzenleme:
PTSeeker Çevrimdışı

PTSeeker

Yeni Üye
26 Şub 2023
20
26
C835 aldım hocam. Süreçteki desteğiniz yardımlarınız ve sabrınız için çok teşekkür ederim.
Eşyalara değer vermeyen bir insanım ve çoğu şey için olsa da olur olmasa da olur şeklinde alışmışım. Hele de sadece rahatlık ve lüks olan şeyler aklıma dahi gelmiyor genelde, tv olsaydı ne güzel olurdu altına da soundbar koyardım gibi bir şey genelde aklımdan bile geçmiyor. Yıllardır Türkiyede yaşamanın bıraktığı alışkanlık sanırım :) Hala her şeyin en f/p olanını bulmak zorunda hissediyorum.
Fakat harcamayacaksan neden çalışıp kazanıyoruz diyerek böyle delilikler yapıyorum bazen zorla da olsa :) fark etmişsinizdir sürecin uzunluğundan.
Şimdi merak ettiğim o televizyonu nasıl monte edeceğim :) Engelli olduğumdan biraz zor olabilir, hele bir de iade gerekirse o zaman kabus :)
Montajı servise yaptırmak gerekir mi? Adem beyi çok sıkı takip edemiyorum o yüzden fazla hakim değilim fakat bilinçli tüketici olmak her zaman hedefimdir :)
Bir de gönderdiğiniz karşılaştırma tablolarını siz mi hazırlıyorsunuz acaba? Bir yerden alıyorsanız her defasında sizi rahatsız etmek istemem.
Q80B ve 835'in input lag değerlerini bulamadım da.
Aynen, nokta atışı bir yorum.

Samsung marka olarak daha iyi olduğu için, markadan kaynaklanan bir takım avantajları var. Onun dışında C835 daha üstün bir tv. En büyük fark da TCL'in Mini Led olması.

Bu arada, Türkiye'de 65'' boyutunda doğru düzgün bir televizyona 4-5 asgari ücret verdiğimiz düşünülürse, 1.000 Euro para değil gerçekten. Ben 2021 sonbaharında 9.000 TL'den fazla vermiştim 55'' televizyona, o zamanlar yaklaşık 3,5 asgari ücret yapıyordu.
Şimdi kontrol ettim de Türkiyede 35 bin tl olarak görünüyor. Aradaki farkın bir açıklaması var mı?

Son düzenleme:
Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,657
40
C835 aldım hocam. Süreçteki desteğiniz yardımlarınız ve sabrınız için çok teşekkür ederim.
Eşyalara değer vermeyen bir insanım ve çoğu şey için olsa da olur olmasa da olur şeklinde alışmışım. Hele de sadece rahatlık ve lüks olan şeyler aklıma dahi gelmiyor genelde, tv olsaydı ne güzel olurdu altına da soundbar koyardım gibi bir şey genelde aklımdan bile geçmiyor. Yıllardır Türkiyede yaşamanın bıraktığı alışkanlık sanırım :) Hala her şeyin en f/p olanını bulmak zorunda hissediyorum.
Fakat harcamayacaksan neden çalışıp kazanıyoruz diyerek böyle delilikler yapıyorum bazen zorla da olsa :) fark etmişsinizdir sürecin uzunluğundan.
Şimdi merak ettiğim o televizyonu nasıl monte edeceğim :) Engelli olduğumdan biraz zor olabilir, hele bir de iade gerekirse o zaman kabus :)
Montajı servise yaptırmak gerekir mi? Adem beyi çok sıkı takip edemiyorum o yüzden fazla hakim değilim fakat bilinçli tüketici olmak her zaman hedefimdir :)
Bir de gönderdiğiniz karşılaştırma tablolarını siz mi hazırlıyorsunuz acaba? Bir yerden alıyorsanız her defasında sizi rahatsız etmek istemem.
Q80B ve 835'in input lag değerlerini bulamadım da.

Şimdi kontrol ettim de Türkiyede 35 bin tl olarak görünüyor. Aradaki farkın bir açıklaması var mı?
Hayırlı olsun, güle güle kullanın.

Aslında yaptığımız delilik değil, neden delilik olsun. Sonuçta evimize sürekli kullanacağımız bir eşya alıyoruz. İnsanlar sigara, alkol gibi şeyler çok daha fazlasını harcayabiliyor 🙂

Türkiye'de montajı servis ücretsiz yapıyor, özellikle büyük ebatlı (55'' ve üstü) televizyonlarda. Hatta burada montajı kendiniz yapmaya kalkarsanız ve üründe bir kusur olursa, bütün sorumluluk üzerinize kalıyor. Orada durum nasıl bilmiyorum, servis ile iletişime geçip montaj ve kurulumu onlara yaptırsanız daha sağlıklı olabilir.

Samsung Q80B input lag değerleri;
Oyun Modu 60 Hz: 10.1 ms (Hem 1080p hem de 4K 60 Hz'de)
Oyun Modu + Motion Plus 60 Hz: 13.4 ms (Motion Plus hareketli sahnelerde daha akıcı ve temiz görüntü için)
Oyun Modu 120 Hz: 5.8 ms (Hem 1080p hem de 4K 120 Hz'de)

Normal Mod 1080p 60 Hz: 88,3 ms (Oyun modu kapalı iken)
Normal Mod 4K 60 Hz: 79,5 ms (Oyun modu kapalı iken)

TCL C835 input lag değerlerinden emin değilim, TCL 8,3 ms olduğunu iddia ediyor. Oyun modu ve 144 hz'de 6 ms olduğunu yazanlar da var.
Oyun Modu 60 Hz: 8.3 ms
Oyun Modu 120/144 Hz: 6 ms

Aşağıdaki videoda, 18:07'de bahsediliyor;

Tabloları Winston ile beraber hazırladık. Forumda konusu var, linkleri atayım;

Türkiye'deki fiyatların sebebi markaların kendi fiyat politikaları, vergi, gümrük ve nakliye giderleri olmalı diye tahmin ediyorum.

Geri
Üst Alt