55-65 Inch F/P 4K Akıllı TV konfigürasyonu

PTSeeker Çevrimdışı

PTSeeker

Yeni Üye
26 Şub 2023
20
26
Merhabalar, evimde daha önceden 55 inch bir TV vardı duvara asılı şekilde.
Duvara asmaz ayakları ile kullanırsam 60 inch sığabileceğini düşünüyorum duvarda engel olacak bir raf var. koltukla tv arası 2 - 2.5 metre civarında.
4K 16:9 oranlı bir tv bakıyorum 300-400 euro bandında. TVyi almanyadan alacağım fakat düzgün bir kaynak bulamayınca buraya başvurmak istedim. 8000 tl civarına tekabül ediyor bütçe fakat ürün seçeneklerinin Türkiyeden farklı olacağını tahmin ediyorum belirtmek istedim.
Çok büyük oranda Youtube Amazon Prime gibi kaynaklardan içerik tüketeceğim. Bilgisayarımı bağlayarak oyun amaçlı kullanmayı da düşünüyorum. Uydu yayını ya da futbol için kullanılmayacak. Normalde hiç televizyon kullanmayan bir insan olduğum için kolay tatmin olacağımı düşünüyorum fakat karar vermeden önce sizlere danışmak istedim.
TVnin mutlaka akıllı tv olması gerekiyor. Android TV almak ile akılsız bir TV alıp Amazon Fire Stick ya da Mi Box gibi çözümlerle akıllandırma seçenekleri arasında kaldım. Eğer fiyat farkı mantıklı olacaksa harici bir akıllandırma çözümünün daha performanslı olacağını düşünüyorum. İki senaryoda da TVnin kendisinin tepkilerinin yavaş olmamasını sağlayacak kadar güçlü bir donanım gerekli.
TV 4K olacak fakat büyük oranda 1080p içerik de açmam gerekecektir. Bir şekilde upscale etme imkanımın olması lazım. Sanırım neredeyse tüm televizyonlarda mevcut oluyor zaten bu özellik fakat fazla bilgim de yok bu konuda.
Özetleyecek olursak 4K 55-60 inch F/P bir akıllı TV çözümü arıyorum. (Harici akıllı kutu öncelikli tercihim) Oyun kullanımı için de uygun olması müthiş bir artı olur. Bazı TVler katlanılamayacak kadar yüksek gecikmeye sahip oluyordu.
Verdiğim bilgiler ışığında daha farklı bir konfigürasyon öneriniz olursa buna da açığım. İdeal TV boyutu nedir ondan dahi habersizim. Yakında buradan taşınacağım, eğer TV almışken 65 inch alınır gibi bir öneri varsa geleceğe yatırım yapabilirim :)

image58d30572173c02c0.png

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,657
40
PTSeeker PTSeeker Youtube içerikleri izlemek için üst düzey bir tv almanıza gerek yok, piyasadaki herhangi bir tv ile bu işi yapabilirsiniz. Fakat söz konusu pc bağlayıp oyun oynamak olunca, tv almanızı pek önermem çünkü en kral televizyonun bile input lag değeri nerdeyse 10 ms. Bu konuda monitör daha çok işinizi görür.

400 Euro bütçe ile çok fazla şansınız yok çünkü 1.000 euro'dan aşağı kaliteli bir tv bulamazsınız, hele 65'' imkansız. Benim öneride bulunmam mümkün değil belki benden daha tecrübeli arkadaşlar bir şey söyler.

T Çevrimdışı

topaz42

Aktif Üye
11 May 2020
108
54
PTSeeker PTSeeker Youtube içerikleri izlemek için üst düzey bir tv almanıza gerek yok, piyasadaki herhangi bir tv ile bu işi yapabilirsiniz. Fakat söz konusu pc bağlayıp oyun oynamak olunca, tv almanızı pek önermem çünkü en kral televizyonun bile input lag değeri nerdeyse 10 ms. Bu konuda monitör daha çok işinizi görür.

400 Euro bütçe ile çok fazla şansınız yok çünkü 1.000 euro'dan aşağı kaliteli bir tv bulamazsınız, hele 65'' imkansız. Benim öneride bulunmam mümkün değil belki benden daha tecrübeli arkadaşlar bir şey söyler.
Arkadaş TV'yi Almanya'dan alacağım demiş. Türkiye şartlarında o fiyatlara Dijitsu, AXEN, ONVO, vb. alabilir ama Almanya'da belki daha iyi şeyler alabiliyordur.

PTSeeker Çevrimdışı

PTSeeker

Yeni Üye
26 Şub 2023
20
26
T topaz42 Samurai Unforgotten Çok teşekkürler yorumlar için. Uğraşıp model bile bulmuşsunuz almanyadan, çok memnun ettiniz beni. idealo.de kullanıyordum ben de fiyatlara bakmak için. İlk bakışta TCL 55P615 gibi modeller gözüme çarptı 367 euro gibi uygun fiyatlarıyla fakat illa ki bir sebebi vardır bu düşük fiyatın, ne olduğunu bilmiyorum tabii bu sebebin :)
İngilizce rehberlerin neredeyse hepsi Amerika baz alınarak yazılmış ve Almancam da olmadığından araştırma yapma imkanım olmuyor.

TVler hakkında bilgim o kadar az ki bu söylediklerinizi öğrenmek için atmıştım biraz da mesajımı. Topazın dediği gibi vergilerin biraz daha az olmasıyla belki mümkün olabileceğini düşündüm. Fakat az daha üzerine koyup bunu almak daha iyidir derseniz daha pahalı modelleri değerlendiririm.
Bütçeyi kısıtlı tutma sebebim zaten oyun için güzel bir monitör almak istemem, TVden kısıp monitöre yatırmayı planladım yani oyun kısmını :) Ama TVde de rezalet olmayan bir oyun deneyimiyle konsol benzeri bir keyif alabilsem bana yeter o ikinci planda.
Ağırlıklı olarak youtube ile TV kullanan birisiyim çünkü aslında TV kullanmaya alışık değilim, ilk defa kendime TV alıyorum, alışkanlıklarım değişir ve dizi/film de izlemeye başlarım muhtemelen. Zaten anime kesin izleyeceğim. Bu senaryolarda da üzmemesini istediğim için rastgele bir şey almayıp sizlere danışmak istedim.
Son bir soru
TCL QLEDler burn-in konusunda dayanıklılar mı acaba?

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,657
40
T topaz42 Samurai Unforgotten Çok teşekkürler yorumlar için. Uğraşıp model bile bulmuşsunuz almanyadan, çok memnun ettiniz beni. idealo.de kullanıyordum ben de fiyatlara bakmak için. İlk bakışta TCL 55P615 gibi modeller gözüme çarptı 367 euro gibi uygun fiyatlarıyla fakat illa ki bir sebebi vardır bu düşük fiyatın, ne olduğunu bilmiyorum tabii bu sebebin :)
İngilizce rehberlerin neredeyse hepsi Amerika baz alınarak yazılmış ve Almancam da olmadığından araştırma yapma imkanım olmuyor.

TVler hakkında bilgim o kadar az ki bu söylediklerinizi öğrenmek için atmıştım biraz da mesajımı. Topazın dediği gibi vergilerin biraz daha az olmasıyla belki mümkün olabileceğini düşündüm. Fakat az daha üzerine koyup bunu almak daha iyidir derseniz daha pahalı modelleri değerlendiririm.
Bütçeyi kısıtlı tutma sebebim zaten oyun için güzel bir monitör almak istemem, TVden kısıp monitöre yatırmayı planladım yani oyun kısmını :) Ama TVde de rezalet olmayan bir oyun deneyimiyle konsol benzeri bir keyif alabilsem bana yeter o ikinci planda.
Ağırlıklı olarak youtube ile TV kullanan birisiyim çünkü aslında TV kullanmaya alışık değilim, ilk defa kendime TV alıyorum, alışkanlıklarım değişir ve dizi/film de izlemeye başlarım muhtemelen. Zaten anime kesin izleyeceğim. Bu senaryolarda da üzmemesini istediğim için rastgele bir şey almayıp sizlere danışmak istedim.
Son bir soru
Rica ederim 🙂

Şimdi bu işin sonu yok biliyor musunuz; üzerine biraz daha ekleyeyim diyorsunuz sonra bir bakıyorsunuz onun bir üst modeline fiyat olarak yaklaşmışsınız. Bu sefer bir tık daha bütçe arttırıyorsunuz. Böyle kısır döngü şeklinde devam ediyor, ta ki pahalı bir tv'ye gelene dek 😀

Samsung, Sony ve Philips'lere baktım fiyatları uygun mu diye ancak düzgün modelleri 1.000 Euro'dan başlıyor. En mantıklı hareketin TCL almak olacağını düşünüyorum. Size 60 hz tv yeterli fakat işin içine oyun girince biraz karışıyor işler. 60 hz tv ile de oyun oynayabilirsiniz sadece Fifa gibi oyunlarda, topun hızlı hareketlerinde bulanıklaşma olur çünkü 60 hz panel yetersiz kalır.

Bunun bir tık üstü bence C735 olur (Almanya'da C739 olarak da satılabilir). O da en uygun 531 Euro'ya satılıyor;

144 Hz, AMD ekran kartınız varsa FreeSync özelliği de var. Android 11, 3 GB Ram, Arm Mali-G52 GPU. Samsung falan önermek isterdim ancak dediğim gibi, Q70B modeli bile 700 Euro. Kaldı ki Q70B ile C735 arasında kalite farkı var mıdır veya varsa hangisi daha iyidir çok tartışmalı bir konu, C735, Q70B'den daha iyi bir tv diye düşünüyorum.

60 HZ bana yeterli derseniz 55P615 alabilirsiniz. Ondan sonraki en mantıklı cihaz C735 gibi geldi bana.
W Winston sen ne düşünüyorsun ?

Bu arada TCL modellerine şuradan bakabilirsiniz;
TCL_Qled_2022c00523ee6194b36f.jpg

TCL_Range986e341f3b83a20f.jpg

Son düzenleme:
T Çevrimdışı

topaz42

Aktif Üye
11 May 2020
108
54

Son bir soru
TCL 55P615 zaman zaman BİM mağazalarına gelip satılır. Benim bacanak BİM'den almış. Kullanıyor. Kendisi memnun ama TV dışında bir amaçla almadığı için her TV gibi o da performanslı. Ben TCL 55P615'i biraz inceledim. Giriş seviyesinde bir TV.

Uzun zaman TCL 55P635 modele kafayı takmıştım. HDMI girişleri 2.1. Panel gerçek 60 Hz. QLED panel. Google TV. USB girişleri 3.0.

Bu kadar iyi özelliklerine rağmen Grundig 55GGU 9760 aldım. Geçmişten Grundig hayranlığım var.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,865
Almanya da Grundig satışları var bütçenize uygun olabilir bunların fiyatlarına bakarsınız
55p615 çok göze çarpan yada Grundig herhangi modeli farketmez. Bütçenize uygun bir model alın. Kesinlikle özellikle uğraşmayın. Sadece Va yada IPS mi ona karar verin alın
C635 ise 120 hz 2.1 filan videolara bakmayın. Sinyal kabul hileleri vardır onu uygular c725 modeliyle aynı

PTSeeker Çevrimdışı

PTSeeker

Yeni Üye
26 Şub 2023
20
26
C635 C735 fiyatına değmez mi diyorsunuz yani? Gerçek 120Hz değiller mi? Gerçek olmasa bile hiçbir avantajı olmuyor mu 60Hz'e göre?

IPS olması beni daha çok memnun eder diye düşünüyorum. Grundig tvler nedense çıkmadı aramalarımda tekrar bakacağım teşekkürler

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,865
C635 C735 fiyatına değmez mi diyorsunuz yani? Gerçek 120Hz değiller mi? Gerçek olmasa bile hiçbir avantajı olmuyor mu 60Hz'e göre?

IPS olması beni daha çok memnun eder diye düşünüyorum. Grundig tvler nedense çıkmadı aramalarımda tekrar bakacağım teşekkürler
Aynı tabi. 120 hz değil bu doktorun su kullanarak iğne yapması gibi. Psikolojik olarak 120 hz e inandiriyorlar yazarak yani.isminide dlg koyarak yasal biyere koyarak pazarliyorlar. Sen sadece paneline bak bu segmentte Va mi IPS mi ona karar ver ve uygun birşey alin

PTSeeker Çevrimdışı

PTSeeker

Yeni Üye
26 Şub 2023
20
26
Samurai Unforgotten TCL C735 modelindeki tazeleme hızı ve HDMI2.1 özelliklerinin gerçek olup olmadığına dair bir bilgiye ulaşamadım. Winston hocamın dediği gibiyse C635 alacağım fakat eğer freesync ve yüksek tazeleme hızının az da olsa elle tutulur bir yanı varsa 735 alacağım.
Aslında IPS istiyordum fakat çok fazla sağa sola hareket edeceğimi sanmıyorum TV izlerken. Grundig modelleri cidden çok çirkin :)

TCLlerin parlaklığını kimse beğenmemiş fakat Grundig modellerinin parlaklık bilgilerine de ulaşamadım

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,657
40
TCL C735 modelindeki tazeleme hızı ve HDMI2.1 özelliklerinin gerçek olup olmadığına dair bir bilgiye ulaşamadım. Winston hocamın dediği gibiyse C635 alacağım fakat eğer freesync ve yüksek tazeleme hızının az da olsa elle tutulur bir yanı varsa 735 alacağım.
C735 modeli native 120 hz panel, DLG falan yok; bildiğiniz saf, katkısız, anadan doğma 120 Hz (YüzYirmiHertz).

Bilgisayara bağlayarak kullanacaksanız, ekran kartının özelliklerine bağlı olarak değişmekle birlikte, HDMI 2.0 kablo üzerinden 4K 60 Hz, HDMI 2.1 kablo üzerinden 4K 120 Hz veya 4K 144 Hz alabilmeniz gerekmektedir. Ekran kartınızın desteğine ve özelliklerine göre hızlar değişebilir.

Dikkat ederseniz önceki mesajımda C635 için 120 hz demedim, yalnızca C735 modeli için aşağıdaki ifadeleri kullandım ve çok para harcamak istemiyorsanız ve 60 hz yeterli olur diyorsanız 635'in alınabileceğini söyledim;

''144 Hz, AMD ekran kartınız varsa FreeSync özelliği de var. Android 11, 3 GB Ram, Arm Mali-G52 GPU. Samsung falan önermek isterdim ancak dediğim gibi, Q70B modeli bile 700 Euro. Kaldı ki Q70B ile C735 arasında kalite farkı var mıdır veya varsa hangisi daha iyidir çok tartışmalı bir konu, C735, Q70B'den daha iyi bir tv diye düşünüyorum.''

120 hz değer mi yoksa değmez mi onu kendiniz değerlendirin, sonra aradaki farkı hissetmezseniz suçlu olmak istemem 🙂

TCLlerin parlaklığını kimse beğenmemiş fakat Grundig modellerinin parlaklık bilgilerine de ulaşamadım
TCL'lerde, C835 modelinin altındaki tv modellerinde parlaklık hep 330 nits civarıdır. Bu da kötü bir HDR deneyimi demek. 400 Euro bütçeyle alacağınız neredeyse hiçbir tv parlak olmayacak. Grundig televizyonların da parlaklık anlamında TCL'den farkı olmaz. Grundig'ler genelde IPS panel olur, kalite olarak da Vestel'den pek farklı değildir. Bütçe ve beklenti düşükse tercih edilebilir.

Biraz daha parlak cihaz isterseniz, Samsung Q60B bakabilirsiniz, yaklaşık 480 nits'e kadar çıkıyor, fiyat olarak da 550-600 Euro civarı. Fakat bu sefer de 120 hz panel, HDMI 2.1, VRR, Free Sync gibi özelliklere ''Bye Bye Happiness, Hello Loneliness'' demeniz gerekir.

TCL'in kendi sitesinden 635 ve 735'in teknik tablolarını indirebilirsiniz, panel hızlarına ait datayı aşağıda paylaşıyorum;
c635_vs_c735.jpg

IPS istiyorsanız Grundig bakabilirsiniz. LG de bakabilirsiniz ama fiyatları çok tuzludur. Bu da C735'in incelemesi, 735'te olup da 635'te olmayanları paylaşmışlar;

Geri
Üst Alt