4k uydu alıcısı derken, 4k yayınları alıp çözeni kast ediyordur. 4k yayını alıp çözen de, bir zahmet 4k çıkış yapar yani. yoksa adı 4k kendi 2 çeker olur.4K uydu alıcısının TV ye aktardığı görüntü de 4K olmalı yani sadece 4K yayını alması yeterli değil
Merhaba. Doğru yüzeysel sormuşum ?Sn.@TKartaL kardeş merhaba.4k uydu alıcısı ile,paneli 4k olan tv de ne izlemek istiyorsunuz?Sorunuzu biraz daha açarsanız daha net cevap alırsınız.
4k uydu alıcım olsa denicem çoktan ?TRT 4K İle denediniz mi HDR desteğinde var açtığım zaman HDR sinyali diye yazıyor
şöyle izah edeyim, bende tüplü tv var idi, harici fullhd uydu alıcısı ile FHD yayınları çözüp rga-AV girişinden tv ye aktarıyordum. Allah seni inandırsın, Full HD paneller halt etmiş yanında resmen ayna gibi gösteriyordu. o sebeple harici 4k uydu alıcısı ile çözeceğiniz yayınları panelin uygun girişinden bağlarsanız ki sanırım HDMI kullanılacak, sorunsuz bir şekilde izlersiniz.Merhaba. Doğru yüzeysel sormuşum ?
Aslında soru şöyle bunu merak edenler olmuştur. 4k uydu alıcısı ile 4k yayın HD tvde izlenir mi? Tabiki tvde çok çok 1080 p ile gösterebilecektir. Benim asıl merak ettiğim şu benim nacizane awox TV her ne kadar HD olsada üstünde 4k panel mevcut. Merak ediyorum. Acaba 4k uydu alıcısı ile 4k yayın alabilir miyim? Anakart buna müsaade eder mi bilmiyorum ?
Hocam benim eski iş yerimde vardı tüplü televizyon nasıl bir malzemeden üretiliyor bunlar bilmiyorum lakin. Şuan LCD/LED veya bilimum televizyonlardan daha kaliteli gösteriyordu. Bu konuda Adem Helvacı abim bir açıklama yaparsa sevinirim. Halen onun kalitesine ulaşacak bir TV görmedim ben saygılarımla..şöyle izah edeyim, bende tüplü tv var idi, harici fullhd uydu alıcısı ile FHD yayınları çözüp rga-AV girişinden tv ye aktarıyordum. Allah seni inandırsın, Full HD paneller halt etmiş yanında resmen ayna gibi gösteriyordu. o sebeple harici 4k uydu alıcısı ile çözeceğiniz yayınları panelin uygun girişinden bağlarsanız ki sanırım HDMI kullanılacak, sorunsuz bir şekilde izlersiniz.