Hocam o TV yi alacak bütçem varsa Torrent diyarıyla da uğraşmazdım açıkçası.
her filmi online platformlarda bulamamak bir yana buldugunuz filmleri türkce dublajli izlemek istersenizde her zaman bu mümkün olmuyor onun disinda birde kalite farki var online servislerin sundugu en kaliteli 4k icerik olsa olsa 20 mbit bitrate e sahip olur ortalamasi ise 10-15 mbit dir fakat 4k bluray den riplenmis ortalama bir bd-rip 30 ila 50 mbit arasi bitrate e sahip olur istediginiz ses ve altyaziyi ekleyebilmek de cabasi internet ile problemim yok diyorsaniz 4k bluray remux indirirseniz ( veya orjinal bluray alirsaniz ) elinizdeki görüntü kalitesi 50 ila 70 mbit arasi olur görüntü islem görmedigi icin riplenmis videodan cok daha kaliteli bir görüntüye sahip olursunuzBaşka nereden bulmayı düşünüyorsun 4k içerik ,apple tv,netflix ve amazon var ama her filmi bulamazsın oralarda
özet gecmek gerekirse dogru yöntem ve kaynaklarla torrent her ne kadar illegal olsada kullanicilar icin en mantikli cözümdür
her online servise ayda 5-10 euro vererek toplamda aylik 50 euro kadar abonelik ücreti ödemenize gerek kalmaz (türkiye icin ücret daha düsük olabilir fakat ekonomik yük ayni oranda olacaktir)
bu islerle ilgilenen kisiler online servislerdeki icerikleri zaten torrent ortaminda tasidigi icin hem orada yayinlanan güncel iceriklere hemde daha fazlasina daha kaliteli görüntü ve ses secenekleriyle ulasma imkaniniz olur
dosyalara dogru kaynaklara sahipseniz edinebileceginiz altyazi ve ses dosyalarini ekleyerek istediginiz seslendirme secenegiyle izleyebilirsiniz
Online servislerin tek avantaji tv ve diger cihazlarda sagladigi kullanim kolayligidir acarsin tv yi netflixi secersin birsey izlersin isin bitince kapatirsin ben bu servislerin baska bir güzelligini göremiyorum
torrentden film indiriyorsan bu tarz sorunlarla karsilasmaya devam edersin bu da torrentin olmasada internetten film temin etmenin dezavantaji diyelimYa işte .. her içerik bulunmuyor .. çok yeni filmler mesela yok ... son zamanlar da da çok sinema kaçırdık malum nedelerden ..
Bir de ben yüksek çözünürlük müzik dosyaları da indiriyorum .. aslında tabi Spotify, Tidal gibi servislerden istenilen müziğe erişmek, Netflix veya benzeri servislerden istediğin filmlere erişebilmeye göre çok kolay ve çok olası ... yani muzik konusu biraz "kaşıntı" ..
Film bence halen indirilir...bazen yeni olmayan filmler bile Netflix den düşmüş (yayından kaldırılmış) veya Amazonda ek ücret ile sunulabiliyor...
Bakalım ... biraz yoklayalım bu diyarı ...
Merhaba,
Evet, benim de vardığım sonuca göre Mux aşamasında bir kaç değişiklikten dolayı yaşandı bu problem ..
lakin aynı codec li farklı fimler çalıştı .. hem USB üzerinden, hem de NAS üzerinden... ilk başta NAS a kabahat bulup, +k lık yüksek bit rateli bir filmi stream edemiyor, yetiştiremiyor diye düşünüdüm (NAS ım eski biraz) ... ama USB den de çalışmayınca bu konuyu elemiş olduk ..
Bahsettiğiniz programı ve sebep olabilecek ayarı aklımda bulunduracağım ... aslında sadece meraktan bu programı kurup deneyecektim ama sorunlu iki filmi de silmişim ..
Teşekkürler bilgiler için
bu islerle ugrasanlarin bilgisayarinda bulunmasi gereken programlar
Neredeyse bütün kodek (dosya cözücüler) paketi
K-Lite Codec Pack Mega
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Video birlestirmek veya ses görüntü vs yi ayiklamak icin
MKVToolNix
Giriş yap veya üye ol.
tsMuxeR
Giriş yap veya üye ol.
bir cok programin arka planda kullandigi yeni baslayanlar icin karmasik olabilecek hem dosya ayiklama birlestirme hemde ses formatini dönüstürme icin kullanilabilecek isvicre cakisi gibi program
eac3to
Giriş yap veya üye ol.
görüntü /ses dosyasi dönüstürme (encode/ripleme) programlari
MeGUI
Giriş yap veya üye ol.
RipBot264
Giriş yap veya üye ol.
belki lazim olur altyazi düzenleme dönüstürme vs
Subtitle-Workshop
Giriş yap veya üye ol.
bu programlari kurup az cok kullanabilirseniz internetten indirebileceginiz bir video/ses dosyasini kullanbilirsiniz demektir.
Kaliteli müzik dosyalari temin etmek icin google da DeezMix i arayin