49UD8460 Ses Var Görüntü Yok

Umut Barış Çevrimiçi
23 Kas 2017
21,098
TV'yi sürekli şebekeye takılı bırakıyorlarsa, kullanmadıkları zamanda bile, o da besleme kartının ömründen çalar mesela.
Şebeke voltajı birçok yerde kararlı değil çünkü hep değişken.
Biz mesela kullanmadığımız zaman TV'yi fişte bırakmayız.
Hem bekleme modunda elektrik harcıyor, az da olsa bile, hem de cihazı bir nebze güvence altına almış oluyoruz.
Tabi anten kablosunu çıkartmakla uğraşmıyoruz, antenden yıldırm düşebilir. :hihi

A Çevrimdışı

ataseven 

Süper Üye
24 Tem 2017
1,975
En çok satan marka olduğundan,özellikle Çiğli'de çok tutulan markadır vestel fabrikası üretimi tv ler :ok
Arka ışık konusuna değinmiyorum ,çünkü herkes değinmiş :kiskis
çiğliyle alakası yok eskiden gittiğim evlerde sony- lg- samsung-philips- sharp vs gibi iyi tvler görürken son 2-3 yıldır ise axen-awox-.sunny-vestel ve yan markaları(seg-regal vs gibi) daha kalitesiz tvler görüyorum insanlarda para olmadığı için bu ucuz ürünlere yöneldiler.parasızlıktan mavi renge bile alışmışlar maviş maviş seyrediyorlar.

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
15,309
çiğliyle alakası yok eskiden gittiğim evlerde sony- lg- samsung-philips- sharp vs gibi iyi tvler görürken son 2-3 yıldır ise axen-awox-.sunny-vestel ve yan markaları(seg-regal vs gibi) daha kalitesiz tvler görüyorum insanlarda para olmadığı için bu ucuz ürünlere yöneldiler.parasızlıktan mavi renge bile alışmışlar maviş maviş seyrediyorlar.
Sonuç nedir? Hiç arıza olmazsa esnaf veya servis ne yapacak siz bile çanak ayarı kaçmış ayar için gittim yazmıştınız. Çanak ayarı kaçmasaydı size iş çıkmayacaktı arızalanmayan marka yoktur. Ayarı kaçmayan çanakta

Umut Barış Çevrimiçi
23 Kas 2017
21,098
Abi o markalar da eski halleri gibi değil ki.
Hadi iyi serileri olsa bile hepsi gelmiyor ülkemize.
Bugünün üst seri LG ve Samsung'u 10 yıl öncesinin üretimiyle aynı kalitede değil bence.
Onlar bile 5 yıl kullan at moduna geçtiler.
Paneli bozuldu mu at çöpe.

A Çevrimdışı

ataseven 

Süper Üye
24 Tem 2017
1,975
Abi o markalar da eski halleri gibi değil ki.
Hadi iyi serileri olsa bile hepsi gelmiyor ülkemize.
Bugünün üst seri LG ve Samsung'u 10 yıl öncesinin üretimiyle aynı kalitede değil bence.
Onlar bile 5 yıl kullan at moduna geçtiler.
Paneli bozuldu mu at çöpe.
başka firmalardada led problemleri vardır tabiki ama ben bu mavi ekran tvleri bu aralar sık görüyorum ve ne hikmetse hepside vestel veya onun diğer markaları.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,831
40
başka firmalardada led problemleri vardır tabiki ama ben bu mavi ekran tvleri bu aralar sık görüyorum ve ne hikmetse hepside vestel veya onun diğer markaları.
Hem Umut Barış Umut Barış 'a hem de size katılıyorum açıkçası. Baba markaların ürünleri eski kalitesinde değil. Özellikle giriş seviyesindeki ürünlere hiç özenmiyorlar. Kaliteli olan modelleri almak için yüksek ücretler ödemeniz gerekiyor.

Ama bu markaların cihazlarında yerli üreticilerdeki gibi enteresan sorunlar da pek yaşanmıyor. Yok Netflix izlerken perdenin arkasındaymış gibi görüntü vermesi, Youtube içeriklerinde görüntünün dalgalanması, aşırı derecede ışık sızmaları vb.

Umut Barış Çevrimiçi
23 Kas 2017
21,098
Hem Umut Barış Umut Barış 'a hem de size katılıyorum açıkçası. Baba markaların ürünleri eski kalitesinde değil. Özellikle giriş seviyesindeki ürünlere hiç özenmiyorlar. Kaliteli olan modelleri almak için yüksek ücretler ödemeniz gerekiyor.

Ama bu markaların cihazlarında yerli üreticilerdeki gibi enteresan sorunlar da pek yaşanmıyor. Yok Netflix izlerken perdenin arkasındaymış gibi görüntü vermesi, Youtube içeriklerinde görüntünün dalgalanması, aşırı derecede ışık sızmaları vb.
Işık sızması 25 milyarlık Philips'te bile çıkıyor.
Yazılımsal sorunlar biraz evet ama az önce bir LG TV kurcaladım.
Bug keşfetim.
Uyduya yeni TP ekledikten sonra güncelle dediğimde reset atıyor sistem.
Manuel arama yaptıramadım, otomatik arama ile istediğim TP'ye ait kanalı bulabildim.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,831
40
Işık sızması 25 milyarlık Philips'te bile çıkıyor.
Yazılımsal sorunlar biraz evet ama az önce bir LG TV kurcaladım.
Bug keşfetim.
Uyduya yeni TP ekledikten sonra güncelle dediğimde reset atıyor sistem.
Manuel arama yaptıramadım, otomatik arama ile istediğim TP'ye ait kanalı bulabildim.
Evet, hepsinde olabiliyor ama benim demek istediğim yerli markalarda böyle sorunların çok daha fazla olmasıydı.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
23,102
65
Yani bir tarafta global firmalar diğer tarafta yerli firmalar ve vestelin üretimi markalar ki bunlar kalitesiz oluyorlar :hihi ,Dur Çiğli'ye geldiğimde tartışalım ,emlak vergisini ödemek için geleceğim,sizin evin karşısındaki boyacıda-favorit- buluşuruz :kiskis

Son düzenleme:
A Çevrimdışı

ataseven 

Süper Üye
24 Tem 2017
1,975
Yani bir tarafta global firmalar diğer tarafta yerli firmalar ve vestelin üretimi markalar ki bunlar kalitesiz oluyorlar :hihi ,Dur Çiğli'ye geldiğimde tartışalım ,emlak vergisini ödemek için geleceğim,sizin evin karşısındaki boyacıda-favorit- buluşuruz :kiskis
mahallenin muhtarı gibisiniz maşallah.

Geri
Üst Alt