49UB8300 PS4 TV'DEKİ HDR'I GÖRMÜYOR

K Çevrimdışı

komontor

Yeni Üye
1 Haz 2018
39
37
Arkadaşlar benim sıkıntım şu Ado hocamın ve forumda bugüne kadar anlatılan bütün yazılım konularını takip ettim ve hem yazılımla hem de sw_profile editiyle mb120 anakartlı TV'mde HDR teknolojisini aktif ettim ve bariz şekilde usb üzerinden oynattığım HDR'lı videolarda renklerde büyük bir değişim yaşandığını,HDR özelliği açıp kapatarak tekrar tekrar gözlemledim.Ancak ps4 pro'da TV'deki HDR özelliğini bir türlü aktif edemedim.Ne yaptıysam bir türlü olmadı.(TV'den hdmı kaynaklarını gelişmiş yaptım ve hdmı 2.0 destekli kablo kullanıyorum).Bir yakınımın 55UD9400 TV(mb130 anakartlı)'sinde bağladığım da ise ps4 HDR'ı gördü ve kullanıma geçti.Vestel müşteri hizmetlerini aradığımda ise hem benim hem de yakınımın televizyonlarının HDR desteği olmadığı söylendi yani onunda TV'si yazılım güncellemesiyle HDR desteğine kavuşmuş.Ancak belirttiğim gibi onun TV'de ps4 HDR'ı görürken benim TV'm de HDR desteğini görmüyor.Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

Umut Barış Çevrimiçi

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Bir tek full yazılım atarak deneyemedim.Onu da birçok kez istedim ancak Ado hocam yoğun heralde bir türlü gönderemedi.Siz gönderebiliyor musunuz acaba full yazılımı ?

Benim yapabileceğim birşey yok maalesef. Kendisi de şu sıralar hastaydı sanırım ondan foruma pek vakit ayıramamış olabilir.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Bu konuda benim yapabileceğim bir şey yok maalesef., Modlama konusunda rfve rfve kardeşimin konusuna bakmanızı tavsiye ederim, full yazılım konusunu maalesef çok yoğun geçen yaz sezonunda gündeme alamıyorum :ok

rfve Çevrimdışı

rfve

Aktif Üye
26 Şub 2018
330
Selamlar konuyu görmemiştim nasıl olduysa gözümden kaçmış.
inceleme yapayım bakayım elimden birşey gelirmi ?

B Çevrimiçi

bakirci1453

Aktif Üye
19 Ağu 2018
100
Benim tvdede 65UD8950
PS4 te video çıkış ayarlarında çözünürlükler desteklenmiyor olarak gözüküyor. HDR Mevcut değil diyor. Bunlara istinaden ses gelmiyor sadece görüntü var

K Çevrimdışı

komontor

Yeni Üye
1 Haz 2018
39
37
Benim tvdede 65UD8950
PS4 te video çıkış ayarlarında çözünürlükler desteklenmiyor olarak gözüküyor. HDR Mevcut değil diyor. Bunlara istinaden ses gelmiyor sadece görüntü var

TV ayarlarında KAYNAKLAR kısmına gir HDMI ları düzenli değil gelişmiş yap.PS4'te de çözünürlüğü OTOMATİK'e al

B Çevrimiçi

bakirci1453

Aktif Üye
19 Ağu 2018
100
Dostum zahmet olmazsa servisten gelen arkadaşlara benim sıkıntı mı da bir sorabilir misin ? Ya da direk konuyu göstersen de olur
Öncelikle sizin konuyu gösterdim. yazılımsal da olabilir donanımsal da olabilir bakmamız lazım dediler. Benim ise hdmi portlarının bulunduğu bölüm değişecekmiş .ayrıca bunun için tvyi almadılar parçayı getirip evde değişecekler. Buna ek olarak garanti olsun diye hoparlörleride değiştirelim dedi.

Geri
Üst Alt