49UB8300 Harici ses sistemi sorunu

B Çevrimdışı

bgr1907 

Yeni Üye
6 Ocak 2018
19
Ses sistemini optik üzerinden bağladıysanız ses kontrolü yapamazsınız diye biliyorum.
TV hoparlörlerinin susması için yazılıma müdahale etmeniz gerecek ama tek kumandadan cihaz kontrolü, eş zamanlı açılıp kapanma için HDMI ARC destekli HDMI girişi üzerinden bağlantı yapmanız gerekir.

Yani siz bir tane uygun sürüme sahip HDMI kablo ile HDMI ARC desteklenen girişten ses sisteminizi bağlayın.
HDMI ARC üzerinden hem ses sisteminiz tv ile açılıp kapanır, hem de ses aktarımı yapılır.
Optik kablonuz bu durumda fazlalığa çıkmış olacak.

Hocam şimdi düşününce ses siteminde hdmi arc desteği sanırım olamaz çünkü üzerinde hdmi girişi/çıkışı yok. Yalnızca Optik ve Aux girişi/çıkışı var. Tabi Bluetooth bağlantısı da var hatta birde portable seçeneği var tv ye kablosuz da bağlayabiliyorum fakat yine tv nin sesi kesilmiyor her ikisinden de ses geliyor. Ayarlar menüsünden daha fazla yı seçip ses çıkışını amplifikatör seçmeme rağmen durum değişmedi.
Bu profil düzenlemesi yalnızca Aux girişi kullanıldığında mı işe yarıyor acaba?
Bir önceki mesajda belirttiğim gibi Digitürk ve Apple Tv kullanıyorum bunların ikisi de Hdmi ile bağlı. Mantıken ses sisteminden ses televizyona optik kablodan, tv den diğer cihazlara da hdmi üzerinden gitmez mi? Yani tv üzerinden sorunu çözersem diğerleri zaten otomatik olarak hallolmaz mı?

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,098
Hocam şimdi düşününce ses siteminde hdmi arc desteği sanırım olamaz çünkü üzerinde hdmi girişi/çıkışı yok. Yalnızca Optik ve Aux girişi/çıkışı var. Tabi Bluetooth bağlantısı da var hatta birde portable seçeneği var tv ye kablosuz da bağlayabiliyorum fakat yine tv nin sesi kesilmiyor her ikisinden de ses geliyor. Ayarlar menüsünden daha fazla yı seçip ses çıkışını amplifikatör seçmeme rağmen durum değişmedi.
Bir önceki mesajda belirttiğim gibi Digitürk ve Apple Tv kullanıyorum bunların ikisi de Hdmi ile bağlı. Mantıken ses sisteminden ses televizyona optik kablodan, tv den diğer cihazlara da hdmi üzerinden gitmez mi? Yani tv üzerinden sorunu çözersem diğerleri zaten otomatik olarak hallolmaz mı?

Ben sistemde HDMI varsa HDMI kullanın anlamında dedim. Sorunu aşabilmeniz için yazılımı modifiye edin.

TV de eğer iki adet HDMI girişi yoksa, HDMI üzerinden ses aktarmak sorun olmazdı. HDMI ARC(Audio Return Channel / Ses Geri Dönüş Kanalı) etkinleştirildiğinde, ses sisteminiz HDMI üzerinden bağlıysa sesi HDMI üzerinden alırsınız.

B Çevrimdışı

bgr1907 

Yeni Üye
6 Ocak 2018
19
Evet dün akşam profil düzenleme yöntemini denedim fakat sanırım kulaklık değil de optik girişini kullandığım için işe yaramadı. Ayrıca tv nin şuanki profilini de bir türlü alamadım. DownloadProfile.mb130 adında not defteri dosyası açıyorum usb ye kaydediyorum usb yi tv ye takıyorum usb opetations yapıyorum lütfen bekleyiniz diyor 1 sn sonra tekrar service menü ye geri dönüyor. Usb yi bilgisayara takıyorum içerisine ek bir dosya gelmemiş.

A Çevrimdışı

A.Bozoğlu 

Süper Üye
25 Eki 2017
634
Evet dün akşam profil düzenleme yöntemini denedim fakat sanırım kulaklık değil de optik girişini kullandığım için işe yaramadı. Ayrıca tv nin şuanki profilini de bir türlü alamadım. DownloadProfile.mb130 adında not defteri dosyası açıyorum usb ye kaydediyorum usb yi tv ye takıyorum usb opetations yapıyorum lütfen bekleyiniz diyor 1 sn sonra tekrar service menü ye geri dönüyor. Usb yi bilgisayara takıyorum içerisine ek bir dosya gelmemiş.
Sanırım hata yaptığınız kısım "DownloadProfile.mb130" anakart model no ve dosya formatı hatalı.

1-not defteri değil boş bir klasör oluşturmanız gerek.
2-Oluşturduğunuz boş klasörü DownloadProfile.mb120 olarak adlandırın.

B Çevrimdışı

bgr1907 

Yeni Üye
6 Ocak 2018
19
Hımm, bir yerde hata yapıyorsun mutlaka,yoksa gelirdi dosya.peki önceden nasıl aldın profili ,merak ettim :)

Sanırım hata yaptığınız kısım "DownloadProfile.mb130" anakart model no ve dosya formatı hatalı.

1-not defteri değil boş bir klasör oluşturmanız gerek.
2-Oluşturduğunuz boş klasörü DownloadProfile.mb120 olarak adlandırın.

Evet sanırım tam olarak A A.Bozoğlu hocamın söylediği sebepten yapamadım. Dün sizin hazır profil alma dosyalarınızı indirdim forumdan ve o dosya ile alabildim profili. Sonrasında Adem Helvacı Ado hocamın forumda paylaştığı Mb130 Kulaklık çözüm işlemini yaptım fakat sanırım optik kablo ile bağlantı yapmamdan kaynaklı sorunum çözülmedi. Gerçi bluetooth ile de denediğimde sonuç yine aynı.

N Çevrimdışı

nctemiz

Aktif Üye
15 Ocak 2019
312
47
aslında mantığınız doğru ama vestel bu işlemi yani sözde yazılım ile yüklemeyi ücretli yapıyor.İşin aslı bu standart bir özellik olması gerekli cep telefonunda bile bu işlem otomatik bende bu konuda çok uğrastım vestelle kavga ettim.Ama ücretli dediler.Sonra tvde bir sıkıntıdan dolayı gelince servis insiyatif kullanarak halletti.Şimdi bluetooth ile bile bağlansam tv nin sesi kesiliyor.

Bu işlemi teraspy abimiz burada anlatmış bunu yaparak halledebilirsiniz

https://tavsiyeforumu.com/konu/ilk-...ken-tv-yazilim-modlama.898/page-18#post-63629

B Çevrimdışı

bgr1907 

Yeni Üye
6 Ocak 2018
19
aslında mantığınız doğru ama vestel bu işlemi yani sözde yazılım ile yüklemeyi ücretli yapıyor.İşin aslı bu standart bir özellik olması gerekli cep telefonunda bile bu işlem otomatik bende bu konuda çok uğrastım vestelle kavga ettim.Ama ücretli dediler.Sonra tvde bir sıkıntıdan dolayı gelince servis insiyatif kullanarak halletti.Şimdi bluetooth ile bile bağlansam tv nin sesi kesiliyor.

Bu işlemi teraspy abimiz burada anlatmış bunu yaparak halledebilirsiniz

https://tavsiyeforumu.com/konu/ilk-...ken-tv-yazilim-modlama.898/page-18#post-63629

Hocam tam olarak bu işlemi yaptım fakat yine olmadı. Acaba bu işlemi yaptıktan sonra yeniden kurulum vs. mi yapmam gerekiyor. Kapat aç yaptım fişi çekip taktım ama olmadı. Bu arada bu sorunun kulaklık girişi ve bluetooth ile bağlandığında çözülmesi fakat optik ile bağlandığında hiçbir şekilde çözülmemesi de çok saçma geldi bana. Ses ile ilgili en kaliteli bağlantı yöntemi optik iken. Bağlantılar arasında geçiş yaptığımda optik ses kalitesi, bluetooth a göre çok daha iyi.

N Çevrimdışı

nctemiz

Aktif Üye
15 Ocak 2019
312
47
Hocam tam olarak bu işlemi yaptım fakat yine olmadı. Acaba bu işlemi yaptıktan sonra yeniden kurulum vs. mi yapmam gerekiyor. Kapat aç yaptım fişi çekip taktım ama olmadı. Bu arada bu sorunun kulaklık girişi ve bluetooth ile bağlandığında çözülmesi fakat optik ile bağlandığında hiçbir şekilde çözülmemesi de çok saçma geldi bana. Ses ile ilgili en kaliteli bağlantı yöntemi optik iken. Bağlantılar arasında geçiş yaptığımda optik ses kalitesi, bluetooth a göre çok daha iyi.
Olmadıysa önce fişten çek tak gene olmadı
menü +4+7+2+5 çıkan menüden diagnostik yapın factory resetleyin tekrar kurum yapın olacaktır.

N Çevrimdışı

nctemiz

Aktif Üye
15 Ocak 2019
312
47
Factory reset ten sonra kanallar vs. gidiyor mu?
Evet sıfırdan kurulum oluyor.Ben tkgs kullanıyorum.Kanal sırası standart ve yeni kanallar otomatik ekleniyor.Birde HD ler önce sdler arkada olacak sekilde seçtim.Sirslama derdinden kurtardı beni genelde izlediklerim önlerde zaten sorun yaşamıyorum

B Çevrimdışı

bgr1907 

Yeni Üye
6 Ocak 2018
19
Evet sıfırdan kurulum oluyor.Ben tkgs kullanıyorum.Kanal sırası standart ve yeni kanallar otomatik ekleniyor.Birde HD ler önce sdler arkada olacak sekilde seçtim.Sirslama derdinden kurtardı beni genelde izlediklerim önlerde zaten sorun yaşamıyorum

Bizim tv lerin dahili uydu alıcıları tkgs uyumlu mu yoksa siz harici mi kullanıyorsunuz? Bu arada otel menüden hafıza yedeklemiştim sanırım factory reset ten sonra bu yedeği yüklersem eski haline dönecektir.

N Çevrimdışı

nctemiz

Aktif Üye
15 Ocak 2019
312
47
Bizim tv lerin dahili uydu alıcıları tkgs uyumlu mu yoksa siz harici mi kullanıyorsunuz? Bu arada otel menüden hafıza yedeklemiştim sanırım factory reset ten sonra bu yedeği yüklersem eski haline dönecektir.
Sizin tvde tkgs varmı bilemiyorum.Kurulum menüsünde ilk sırada varsa ordadır.Listeyi yedekleyin bunun için programlar var.İşiniz bitince direk geri yüklersiniz.

Geri
Üst Alt