Ses sistemini optik üzerinden bağladıysanız ses kontrolü yapamazsınız diye biliyorum.
TV hoparlörlerinin susması için yazılıma müdahale etmeniz gerecek ama tek kumandadan cihaz kontrolü, eş zamanlı açılıp kapanma için HDMI ARC destekli HDMI girişi üzerinden bağlantı yapmanız gerekir.
Yani siz bir tane uygun sürüme sahip HDMI kablo ile HDMI ARC desteklenen girişten ses sisteminizi bağlayın.
HDMI ARC üzerinden hem ses sisteminiz tv ile açılıp kapanır, hem de ses aktarımı yapılır.
Optik kablonuz bu durumda fazlalığa çıkmış olacak.
Hocam şimdi düşününce ses siteminde hdmi arc desteği sanırım olamaz çünkü üzerinde hdmi girişi/çıkışı yok. Yalnızca Optik ve Aux girişi/çıkışı var. Tabi Bluetooth bağlantısı da var hatta birde portable seçeneği var tv ye kablosuz da bağlayabiliyorum fakat yine tv nin sesi kesilmiyor her ikisinden de ses geliyor. Ayarlar menüsünden daha fazla yı seçip ses çıkışını amplifikatör seçmeme rağmen durum değişmedi.
Bu profil düzenlemesi yalnızca Aux girişi kullanıldığında mı işe yarıyor acaba?
Bir önceki mesajda belirttiğim gibi Digitürk ve Apple Tv kullanıyorum bunların ikisi de Hdmi ile bağlı. Mantıken ses sisteminden ses televizyona optik kablodan, tv den diğer cihazlara da hdmi üzerinden gitmez mi? Yani tv üzerinden sorunu çözersem diğerleri zaten otomatik olarak hallolmaz mı?