M
merakli_turk
Yeni Üye
- 6 Haz 2018
- 7
Bu nasıl bir mantıktır?
Hangi bilimsel veriye dayanan bir bilgidir?
''SAMSUNG markası 10 yıl sonrasını bile düşünür ve çalışır ancak X markalar 3 yıl sonra çalışmaz'' gibi bir anlam taşıyan bu mesajınızın teknik dayanağı nedir açıklarmısınız.
Zira yanlış anlamazsanız yazdığınız şu satırların SAÇMALIK olduğunu iddia ediyorum.
O zaman sana mantığımın bilgisayar mühendisliğine (hardware) dayalı fakülte diploması ve bununla ilgili doktorası desem arkadaşım?
Satın alacağınız SEG, VESTEL, ALTUS vb ürünlerin hangisinde güncelleme alabiliyorsunuz bunu bana böncelikle 1 anlatın ki saçmalık olan noktada dayanaklı olarka bir iddiaa olduğunu bir belirleyelim. Tabi ki açığım istpatı dayanak ile bozguna uğramaya ;) Şayet yapabilirseniz.
Sonrasında vestel fabrikalarını gezmiş bilakis gözlerimde görmüş AR-GE için bazı menü eprom yazılımlarının baselerindeki debugları düzenlemişimdir
Bilimsel dayanak var olmayan şeylerin iddiaa sında yapılır, ben var olanı belirtiyorum arkadaşım şöyle ki; Samsung üretimde kullandığı mainboard ve cortex bios chipleri kısacası sizin piyasada genel bildiğiniz CPU ve GPU dur ki üretimde örneğin 100TX serisi diyelim bunun 100TXH1 / 100TXH2 /H3 /H5 gibi bölgelere göre farklı modeller üretir ki bu modellerin hepsi farklılıklar gösterir. Lakin 100TX tek üretimdir gerisi epromlamaya dayalı farklılıklar ve performans gösterir. Donanımsal olarak ufak tefek örneğin 2nci LNB girişi yada WiFi soket desteği yada 400mHz yerine 600 herz destek vermesi gibi durumdur. Neyse kafan şişmesin fazla ki buraya kadar okuduysan bir dk daha sabırlı olursan geleceğim sonuca,
Aynı borad aynı konfigrasyon ama yazılımla bir tür overclock (wder performansı yükseltme) yazılımsal olarak yapılır. Servis menüsüne girersen 100TXH1 olan cihazı H3-H5 yapabilirsin.
Bunu bu bahsettiğin markalarda yapma imkanın yok!
Daha farklı bilgiler istersen her daim bilgim/yetim ve deneyimim sayesinde paylaşarak bilgi vermekten memnuniyet duyarım.