43UA9800 TV Görüntü de sektirme yapıyor

P Çevrimdışı

prince78 

Yeni Üye
27 Ara 2020
27
47
Herkese merhaba Ekim ayında almış olduğum Vestel 43ua9800 android TV de bu sorun var hareketli sahnelerde görüntü de yırtılmalar oluyor en çok YouTube 4 k 60 FPS videolarda yapıyor canlı yayın hariç hepsinde bu olay mevcut kamera sağa sola hareket ettiğinde bu sorun Vestel den3 kez tv değişimi oldu ürünü iade etmek istiyorum diyorum yeni TV gönderiyorlar nerden bulastik bu vestele neden kaynaklanıyor video çektim link paylaşacağım üstad lar bı incelermisiniz link

Son düzenleme:
K Çevrimdışı

kokanche 

Aktif Üye
14 Ara 2020
67
42
Merhaba;

55ua9600 kullanıyorum. YouTube'da 4k - 60 fps görüntüyü takılmadan izlemek için İnternet hızınızin yüksek olması lazım.

Benim fiber internetimin hızı gündüzleri 25 mbit akşam 18 den sonra ise 100 mbit.

4k - 60 fps'yi gündüz izleyemiyorum, takılıyor. 18'den sonra ise aynı videoyu takılmadan izliyorum. YouTube istatistik kısmını açıp conneting speed kısmına bakın. Takılmadan izlemek için hızınızın en az 35-40 mbps olması lazım.

İyi akşamlar...

Son düzenleme:
P Çevrimdışı

prince78 

Yeni Üye
27 Ara 2020
27
47
Merhaba;

55ua9600 kullanıyorum. YouTube'da 4k - 60 fps görüntüyü takılması izlemek için İnternet hızınızin yüksek olması lazım.

Benim fiber internetimin hızı gündüzleri 25 mbit akşam 18 den sorma ise 100 mbit.

60 fps gündüz izleyemiyorum. 18'den sonra ise aynı videoyu takılmasız izliyorum. YouTube istatistik kısmını açıp conneting speed kısmına bakın. Takılmasız izlemek için en az 35-40 mbps olması lazım.

İyi akşamlar...
Sizin dediklerinize katılıyorum fakat 4k 60 FPS videoyu YouTube den indirip USB den acincada bu sorun devam ediyor şunu deneyimlerim 50 FPS videolarda hiçbir problem yok ama 30 FPS veya 60 FPS videoları yukarıda paylaştıgım videolar gibi takılıyor keza canlı TV de flim ve dizilerde de sorun aynı hıc birsekilde sorunu çözemedim..

M Çevrimdışı

Mustafa.c

Yasaklı Üye
12 May 2021
20
Biraz geç olacak ama yırtılmalar panel ile görüntü arasındaki frekans farkından kaynaklanıyor. TV'de bir sorun yok. PC'de oyun oynayanlar bunun olmaması için dikey eşleştirme, adaptive sync, free sync, gsync teknolojileri olduğunu bilir. Bu teknolojileri bazı TV modellerinde de görmeye başladık. Vestel iyi niyet göstermiş, bence haksızlık yapmışsınız.

P Çevrimdışı

prince78 

Yeni Üye
27 Ara 2020
27
47
Biraz geç olacak ama yırtılmalar panel ile görüntü arasındaki frekans farkından kaynaklanıyor. TV'de bir sorun yok. PC'de oyun oynayanlar bunun olmaması için dikey eşleştirme, adaptive sync, free sync, gsync teknolojileri olduğunu bilir. Bu teknolojileri bazı TV modellerinde de görmeye başladık. Vestel iyi niyet göstermiş, bence haksızlık yapmışsınız.
Eger vestel bana iyi niyetini göstermiş olsaydı ürünü iade alırdı . tüketici hakem heyetine basvurdum sürec 5 ay sürdü bilir kişi gönderdi ve bilir kişide bende vestel kullanıyorum ama bu sorun benim tv de yok dedi hakem heyeti beni haklı buldu ürünün firmaya iadesi ve fatura tutarını geri ödenmesine karar verilidi burda ben kesinlikle marka kötülemiyorum eger bir ürün ürettiyse onun arkasında durmadıgındadır su an elimde sd video var linkte seyredebilirsiniz eger isterseniz hd de yukleyebilirim

M Çevrimdışı

Mustafa.c

Yasaklı Üye
12 May 2021
20
Eger vestel bana iyi niyetini göstermiş olsaydı ürünü iade alırdı . tüketici hakem heyetine basvurdum sürec 5 ay sürdü bilir kişi gönderdi ve bilir kişide bende vestel kullanıyorum ama bu sorun benim tv de yok dedi hakem heyeti beni haklı buldu ürünün firmaya iadesi ve fatura tutarını geri ödenmesine karar verilidi burda ben kesinlikle marka kötülemiyorum eger bir ürün ürettiyse onun arkasında durmadıgındadır su an elimde sd video var linkte seyredebilirsiniz eger isterseniz hd de yukleyebilirim

Video ortada yok. Şunu da söyleyelim. Tüketici hakem heyetinin sözü sizi haksız da yapmaz haklı da yapmaz. THH bazı kırsalda bulunan düşüncesiz, tuzu kuru, yeni yetme yöneticilerin atadığı art niyetli heyetler dışında genellikle tüketici tarafındadır. Doğruya doğru konuşalım. Sizin için demiyorum. Nice yersiz pimpirikli veya art niyet taşıyan tüketici yüzünden gerçek mağdurlar aylarca beklemek durumunda kalıyor. Değişen üç tv'de de aynı sorun olması yok artık yani detirtiyor.

P Çevrimdışı

prince78 

Yeni Üye
27 Ara 2020
27
47
Video ortada yok. Şunu da söyleyelim. Tüketici hakem heyetinin sözü sizi haksız da yapmaz haklı da yapmaz. THH bazı kırsalda bulunan düşüncesiz, tuzu kuru, yeni yetme yöneticilerin atadığı art niyetli heyetler dışında genellikle tüketici tarafındadır. Doğruya doğru konuşalım. Sizin için demiyorum. Nice yersiz pimpirikli veya art niyet taşıyan tüketici yüzünden gerçek mağdurlar aylarca beklemek durumunda kalıyor. Değişen üç tv'de de aynı sorun olması yok artık yani detirtiyor.
Video nun kalitesi düsüktü o yüzden kaldırdım Evet 3 tv de de aynı sorun simdi yeni çektigim 2 tane video var hd olarak izleyin cekim yaptıgım cihaz redmi note8 pro 1080 p 60 kare cekim yatım elle cekim yaptıgım icin sallanmalar oldu bakın sizin içinize siniyormu bu tv eger su problem olmasa kesinlikle iade etmem ama hareketli sahnelerde daha cok takılıyor . Bu forumda birsey ispatlama derdinde degilim sadece sorunlu cihaz baskaları da magdur olmasın diye sorunumu paylasıyorum...

M Çevrimdışı

Mustafa.c

Yasaklı Üye
12 May 2021
20
Video nun kalitesi düsüktü o yüzden kaldırdım Evet 3 tv de de aynı sorun simdi yeni çektigim 2 tane video var hd olarak izleyin cekim yaptıgım cihaz redmi note8 pro 1080 p 60 kare cekim yatım elle cekim yaptıgım icin sallanmalar oldu bakın sizin içinize siniyormu bu tv eger su problem olmasa kesinlikle iade etmem ama hareketli sahnelerde daha cok takılıyor . Bu forumda birsey ispatlama derdinde degilim sadece sorunlu cihaz baskaları da magdur olmasın diye sorunumu paylasıyorum...

Hocam kusura bakmayınız da ben pek bişiy anlamadım. Uzman bir arkadaş baksa iyi olacak.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bununla birlikte 30-60 hz görüntülerde atlama yapması da doğal. Özellikle o tren sahnesi tam frame test. En başta dediğim gibi bunları engellemek için Sync teknolojileri var ve pahalı tvlerde bunları görüyoruz. Özellikle 100 hz tvlerde daha da gerekli oluyor.

Son düzenleme:
A Çevrimdışı

azrael85

Aktif Üye
31 Ara 2017
219

İade ederek en iyisini yapmışsın bu görüntü insanın gözünü bozar , bu videoların ismi nedir , bendeki TV lerde deneyeceğim

A Çevrimdışı

azrael85

Aktif Üye
31 Ara 2017
219
Samsung 55ru7172 her zamanki gibi , yağ gibi akıyor , hareketli sahne performansını begenmedigim tcl 55c715 de yağ gibi aktı buna şaşırdım ,

EXcomZkko Çevrimdışı

EXcomZkko 

Süper Üye
13 Nis 2018
1,109
Çok güzel test videoları bulmuşsunuz yalnız. Şu trenli olan harikaymış. Biz arıyoruz bulamıyoruz. ?

Bahsi geçen sorun 60fps videolarda mı oluyor, yoksa 23.976, 25 fps gibi değerlerde de geçerli mi? Ayrıca takılmalar belli bir ritimle sürekli olarak mı var, yoksa ritme bağlı olmadan gelişigüzel teklemeler şeklinde mi?

M Çevrimdışı

Mustafa.c

Yasaklı Üye
12 May 2021
20
Samsung 55ru7172 her zamanki gibi , yağ gibi akıyor , hareketli sahne performansını begenmedigim tcl 55c715 de yağ gibi aktı buna şaşırdım ,

daha iyi tabii ama yine de var. Tekrar olacak ama en baba tv'de bile olur bu. Olmasaydı Amd 3. nesil sync teknolojisini geliştirmek zorunda kalmazdı. Olması gerekenden fazlaysa onu bilemem. Ölçmek gerekir. Ben gözümle bişiy anlayamadım. Hatta benim Samsung mönitör Vestel'den de kötü çıktı. Ne yapalım şimdi? O kareleri üst üste isteyen 15 bin kaymeyi hazır edecek yada istemeyen dert etmeyen benim gibi yapacak, bütün beyaz eşyayı düzecek o paraya.

Geri
Üst Alt