Birkaç hafta önce 50u9510 aldım. En ufak hareketli görüntülerde görüntüde bölgesel titreme oluyor. Örneğin filmlerin sonlarındaki siyah ekran üzerinde yavaşça kayan beyaz yazılar titrek görünüyor. Genel olarak hareket sırasında aydınlık ve karanlık arası geçiş yapan bölgeler titriyor. Aydınlık ve karanlık renklerden oluşan bir desen üzerinden kamera hareket ettikçe belli oluyor.
Başta çok önemli değil diye düşünmüştüm ama izlediğim her şeyde görüyorum ve rahatsız ediyor. Futbol maçında geniş açı kamerada arkadaki tribünlerin deseni titriyor. Filmlerde en basit oda içinde sohbet sahnelerinde arkadaki perdelerin deseni kamera hareket ederken titriyor.
Bu sorunu yaşayan başka kimse var mı? Bu panellerin genel bir sorunu mu yoksa sadece bendeki panelde mi sorun var? Garantiye başvurmalı mıyım?
Sorun şu videodan görülebilir:
Ben 43u9510 modelini kullanıyorum. Çok detaycı değilseniz, izleyin geçin. Panel kalitesi ve ekran yenileme sıklığı hertz olayı önem arz ediyor maalesef, Aksi halde bu serilerde vestel pixellence teknolojisi ve Micro dimming teknolojisi mevcut, ekran ayarları kısmından bunlara göz atarak iyileştirme yapabilirsiniz.