43 inçte hangisi üstatlarım yardım rica

S Çevrimdışı

sunshines35

Yeni Üye
7 Kas 2021
14
42
Merhabalar,
Öncelikle herkese selam , çok faydalı bilgileir okuyup üye oldum güzel forumunuza.

43" ve FHD bir TV arayaşındayım, smart uydu alıcı vs hiç önemli değil, 1080p pc oyun için ,kaliteli bir panel mümkün olabildiğince almak isteğim.

3700 TL ye grundig 43 GEF 6935 A ile Vestel in 43 F 9510 arasında kaldım, sanırım Vestel panda panel kullanıyormuş, grundig ise bilinmiyor.(ips mi?)
hdr iksinde de ortak , vestel de micro dimming var , panel contrast vs açıdan bariz üstün oldukları bir nokta var mıdır aralrında?

(A101 de toshiba 42L2163DG modeli geliyor bu hafta 3bin TL muhtemelen bu ikisinden geridedir varsa bir yorum bunun için de alabilirim)

Teşekkürler.

Edit.
- Grundig i eledik, kapalı kutu , pek bilinen bir model değil forumda (hissiyatım mağazalarda fiziki stoku bulunabilirliği de az)
- 43 F 9510 u eledik panda panel olduğu için.
+ A101 in Toshibasına sıcağım, online alacağım, Sharp panel çıkabilir bir ihtimal)
+ Plase anlık 3.700 TL ile Vestel 43UA9600 43" 4K ANDROID TV (ips panel çıkma ihtimali yüksek)

Son düzenleme:
Y Çevrimdışı

Yusufclp 

Aktif Üye
10 Şub 2021
74
45
Grundig televizyona sakın ha sakın bulaşma. Ben 1 tane eskittim. Servisten geri gelmiyordu. Garantiden değişti. Değişen de sorunlu. Yeni verilenin garantisi olmadığı için yeni gittiği yere kadar artık.

lemon Çevrimdışı

lemon

Aktif Üye
31 Eki 2020
416
38
bence a101 den bir tane toshiba al
almadan önce kutudaki seri numarsı ın fotoğrafını çekip burda panel bilgi sorgulama kısmında paylaş, panel ve anakartını öğren ve sonra satın al. Eve gidince kullan dene eğer beğenmezsen kutula ve a101e iade et. bu bence yani :)

S Çevrimdışı

sunshines35

Yeni Üye
7 Kas 2021
14
42
bence a101 den bir tane toshiba al
almadan önce kutudaki seri numarsı ın fotoğrafını çekip burda panel bilgi sorgulama kısmında paylaş, panel ve anakartını öğren ve sonra satın al. Eve gidince kullan dene eğer beğenmezsen kutula ve a101e iade et. bu bence yani :)
olabilir aslında , direk a101 netten sipariş versek kumar mı olur sence :)

S Çevrimdışı

sunshines35

Yeni Üye
7 Kas 2021
14
42
Edit.
- Grundig i eledik, kapalı kutu , pek bilinen bir model değil forumda ayrıca riskli bkz alt mesaj (toronto modelini sordum ist. and yakasında 2 bayide var, hissiyatım mağazalarda fiziki stoku bulunabilirliği de az bu sebeple )
- vestel 43 F 9510 u eledik panda panel olduğu için.
- philips 43PUS7805/62 bunu da eledik, direct led ve ips olmasına rağmen donma kasma vs problemi olduğu için (forumda bir ark yazmış youtube vidyo koymuş)

+ A101 in Toshibasına sıcağım, online alacağım, (çünkü 1080p ve Sharp panel çıkabilir bir ihtimal)
+ Plase anlık 3.700 TL ile Vestel 43UA9600 43" 4K ANDROID TV (ips panel çıkma ihtimali yüksek)

istanbul Çevrimdışı

istanbul

Süper Üye
7 Kas 2019
1,076
Oyun işinden anlamam , bu beladan kurtuldum .
Bu bilğileri vermek size kötülük gibi geliyor paranızı sokağa atma diyebiliriz .
Sadece tv seyretmek diyelim .

Oyun için çok kaliteli tv almak gerekir . bu fiyatlara zor gibi . ( Arkadaşların yorumlar ile )
TV Piksel ? durumu
TV Panel hızı ? durumu
Diğer durumlar sonra gelir .
Monitör almanız daha iyi olacaktır .

S Çevrimdışı

sunshines35

Yeni Üye
7 Kas 2021
14
42
istanbul istanbul çok haklısın lakin ~2m mesafeden ~43" ekran gerekli, 50hz konusunu bir araştırayım. çok sağol bilgi için​

istanbul Çevrimdışı

istanbul

Süper Üye
7 Kas 2019
1,076
istanbul istanbul çok haklısın lakin ~2m mesafeden ~43" ekran gerekli, 50hz konusunu bir araştırayım. çok sağol bilgi için​

2 metre için değil sadece diyelim senin oyun cihazın neyse yüksek kalite çöünürlük olsun FHD görüntüsü alırsın .
hızda önemli kesik kesik görüntü .
TV de zor Monitör almak gerek .

Oyun için monitör alır gibi düşün araştır . ( istenen özellikler )
Oyun monitörü özeliğinde tv bulmak ? için araştırma yapmak .
TV den kalite alamasınız . HD yayını SD seyretmek gibi ve maç gibi yanını kesik kesik gölgeli seyretmek gibi düşünün .
Oyun aletiniz ile tv nin uyumsuzluğu durumuda belki olabilir .
Hesabınızı ona göre yapın .

Oyun için monitör .

İLK BULDUĞUM SİTE

Bu özelikleri olan benzeri gibi TV bulmanız .

Son düzenleme:
S Çevrimdışı

sunshines35

Yeni Üye
7 Kas 2021
14
42
pc hocam rx570 4gb 1080p ile iş yapan bir kart, dediğim gibi çok beklentim yok tv den 2 mt den yatarak oyun oynamak amacım olmadı tv yaparım.
21" monitör ile oynanmıyor her türlü , 100 hz va panel vs vs zaten 2 katı bütçe lazım

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
43 yerine 50-55 bak derim daha iyi olur IPS panel olursa çok iyi olur derim

Geri
Üst Alt