Herkese merhabalar, evdeki 8 yıllık LG 42LM640S kırılınca yerine uygun fiyatlı TV arayışına girmiştim. İlanlarda hep görüp merak ederdim bu Vestel üretimi Hi-Level TV leri, bu forum başta olmak üzere okuduklarım doğrultusunda benim işimi göreceği kanaatiyle dün 55UHL1000 aldım A101 mağazadan.
Bugün Vestel yetkili servis kurulumu yaptı 60TL karşılığında, yer Ankara (duvara askı ücreti farklıymış). Randevuyu 0850 222 4123 arayarak sesli yanıt sistemiyle aldım, bana ekip yönlendiren servis beni 0312 999 0130 numaradan aradı.
İlk izlenimlerim olumlu, TV de çok fazlasını arayan biri değilim. Kullanım amacım gündüz çocuk kanalları gece Netflix. D-Smart d-fix kullanıyorum, kuruluma gelen arkadaşlar uydu kurulumunu D-Smart olarak yaptı ama kanallarda sinyal yok uyarısı vardı hep. Günceller kendini diyerek gittiler ben TV yi sıfırlayıp standart tarama yaptım, şimdi bütün kanallar düzgün. Sanırım ön tanımlı kanal parametrelerinde sorun var veya güncel değil. Şimdi tek dert kanal sıralama ve temizlik yapmak gerekiyor.
Panel testi yaptım, ölü piksel yok, bulutlanma göremedim ama gündüz kurulum yapıldı, gece tekrar bakmak gerek. Kasa tasarım olarak güzel ve ince, kurulum ve ayarlamak kolay.
Yazının buradan sonrası önceki TV olan LG 42LM640S e göre kıyas olarak geçecek. Öznel bir kıyaslama haliyle.
Kanal geçişleri hızlı, görüntü HD kanallarda çok daha kaliteli ama SD kanallarda sanki daha kötü. Ekran boyutundan ötürü olabilir emin değilim ama SD kanallar gerçekten 4K panelde çamur gibi çok bulanık görünüyor.
Netflix hem güncel hem çok daha hızlı. Eski TV de kullanıcı seçme, ön izleme gibi ayarlar yoktu.
YouTube çalışıyor en azından
YouTube flash desteğini kestiğinden beri gitmişti eski TV de.
Prime video için yorum yapamıyorum çünkü aboneliğim yok.
Dijital uydu kanallarında ses dili seçme eski TV de çalışmıyordu, bunda çalışıyor ona çok sevindim.
Ekran paylaşımı ilk etapta çalışmadı, sonra vestel smart center uygulamasını kurup TV eşleştirmesi yaptım, sonra düzeldi şimdi sorunsuz çalışıyor. Smart Center uygulaması güzel ama kanal listesini bulamadım, listeden kanal seçmek kolaylık oluyordu. TV rehberi var kanal listesi yok.
Gelelim olumsuz görüşlerime;
TV yi sehpa üstü kullanıyoruz. İki yanda ayak olması nedeniyle sağa sola döndürme olmuyor. Bizim kullanım şeklimizden ötürü ihtiyaç duyduğumuz bir özellikti. Şimdi nasıl yaparız bilmiyorum ama dönebilen duvar askısı almayı düşünüyorum.
PVR vardı eskisinde, bunda menülerde bulamadım. Modlamak gerekli sanırım ama keşke modlama ile uğraşmadan yapabilseydik. Kumandada tuşları bile var halbuki.
Giriş portlarının çoğu TV nin arkasına bakıyor, duvara monte edince buradan çıkan kablolar hep sorun olacak gibi. Alta veya yana bakan çıkışlar olsa daha kullanışlı olurdu.
Sonuç olarak ben eski TV me göre bundan çok memnunum. Bu fiyata beklediğimden fazlasını aldım diyebilirim. Tabi daha ilk gün ama kurcalayabildiğim ve test edebildiğim kadarıyla memnunum. İlerleyen süreçte bu durum ne ölçüde değişecek göreceğiz.
PVR için de modlamayı bir süre kullandıktan sonra yapmayı düşünüyorum.