2024 Kombi tavsiyesi

M Çevrimdışı

Mustafa77k

Aktif Üye
13 Eki 2022
71
Merhabalar kombi almak istiyorum hangi marka almalıyım işin ehli olan var mı

Benim aklımda Warmhaus ile Baymak Duotec Compact var yorumları beklerim size zahmet

S Çevrimdışı

sorunadam 

Aktif Üye
1 May 2023
98
42
ECA Proteus Premix kullanıyorum. Zamanında epey bir araştırıp almıştım. Bir sıkıntısını görmedim. Ev 160 m2 ve çatı dubleksi. Üst kat biraz soğuk oluyor ama kombiden kaynaklı değil. çatıya yalıtım yapılmamış ve metal çatı.

Deimos Çevrimdışı

Deimos

VIP
6 Nis 2018
852
Kullanıcı olarak yazıyorum; Şu anda iki evde Demirdöküm Nitromix kullanıyorum, hiç bir sorun yaşamadım. iki kombidede kablolu Exakontrol-E oda termostadı takılı. Evin dış cephesi yalıtımlıysa mutlaka oda termostadı kullanın. Oda termostadın faydası; ev ısısını ayarladıktan sonra Tesisat içindeki dönüş sıcaklığına bağlı dur-kalk yerine ev ısısına göre çalışır. Ev istenilen sıcaklığa geldikten sonra susar, buda bayağı tasarruf sağlıyor. İşyerinde iki tane baymak duo vardı, durmadan arıza veriyordu. Diğer marka Türkiyede üretiliyor. Dediğim gibi teknik değil, kullanıcı olarak öneri yaptım. Fatih Bank Nitromixi sevmediğini söylüyordu, sebebi ise "az arıza" yaptığı için. Seçim sizim.

Lastcapture Çevrimdışı

Lastcapture

Yeni Üye
7 May 2019
19
39
bosch kombi tavsiye eden varmı.
tesisatçı geldi boch 1200 28/30 dedi şaşırdım aklımda baymak veya Demirdöküm vardı. acaba bosch mu yoksa başka markamı önerirsiniz

Lastcapture Çevrimdışı

Lastcapture

Yeni Üye
7 May 2019
19
39
Kötü kombi değil fakat arıza açtığı zaman parçaları pahalı
çok sağolun Mustafa bey teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.
peki sizin şunu al sıkıntı olmaz dediğiniz model varmı?
ev 5+1 200 m2 dubleks.
şikayet vara bakıyorum herkes dertli . tüm kombiler alınmaz gibi geliyor. ne yapacağım kafam allak bullak oldu.

M Çevrimdışı

Mustafa77k

Aktif Üye
13 Eki 2022
71
çok sağolun Mustafa bey teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.
peki sizin şunu al sıkıntı olmaz dediğiniz model varmı?
ev 5+1 200 m2 dubleks.
şikayet vara bakıyorum herkes dertli . tüm kombiler alınmaz gibi geliyor. ne yapacağım kafam allak bullak oldu.
Baymak Duotec öneriyor genel de ustalar

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
704
50
Kombim 17 yaşında 3 prostat (presostat) 3 bypass (anakart) 2 hipotalamus (1 ısı sensörü, 1 termik) ameliyatı geçirdi. Bypass ameliyatlarını ben yapmadım, kartı söküp kart tamircisinde 3-4 paket sigara parasına hallettirdim. Gerisi (ilk prostat ameliyatı hariç) benim elimden çıkma. Geçen sene de akciğerlerine (fanı komple söküp bakım yaptım) bi operasyon yapmıştım. Ancak koroner sistem her an çortlayabilir. 17 yılın yorgunluğu fittingslerde ve boru birleşim yerlerinde yeşil yeşil oksit tabakası şeklinde gösteriyor kendini ve su eksiltmesi sanki bir tık arttı. Senede 1 kez su basardım, 8-9 aya düştü bu aralık sanki.

Gözünün içine bakıyorum 2-3 yıl daha götürsün diye. Eğer başına bir iş gelirse, bızıklamaya, iç organlarını deşmeye bu kadar aşina olduğum bir eşyayı değiştirmek benim için ölüm olacak. E yenisi de üretilmiyor, 20 yıl öncesinin teknolojisi. Baymak Luna3 Avant 310 Fi.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,957
Kombim 17 yaşında 3 prostat (presostat) 3 bypass (anakart) 2 hipotalamus (1 ısı sensörü, 1 termik) ameliyatı geçirdi. Bypass ameliyatlarını ben yapmadım, kartı söküp kart tamircisinde 3-4 paket sigara parasına hallettirdim. Gerisi (ilk prostat ameliyatı hariç) benim elimden çıkma. Geçen sene de akciğerlerine (fanı komple söküp bakım yaptım) bi operasyon yapmıştım. Ancak koroner sistem her an çortlayabilir. 17 yılın yorgunluğu fittingslerde ve boru birleşim yerlerinde yeşil yeşil oksit tabakası şeklinde gösteriyor kendini ve su eksiltmesi sanki bir tık arttı. Senede 1 kez su basardım, 8-9 aya düştü bu aralık sanki.

Gözünün içine bakıyorum 2-3 yıl daha götürsün diye. Eğer başına bir iş gelirse, bızıklamaya, iç organlarını deşmeye bu kadar aşina olduğum bir eşyayı değiştirmek benim için ölüm olacak. E yenisi de üretilmiyor, 20 yıl öncesinin teknolojisi. Baymak Luna3 Avant 310 Fi.
Genleşme tankında gaz azalması olabilir.
Veya tesisatta mini bir kaçak.

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
704
50
Genleşme tankında gaz azalması olabilir.
Veya tesisatta mini bir kaçak.
Yok, muhtemelen fittings ya da boru kaynak yerlerinden (belli zati, sağlam oksitlenme var yeşil yeşil) mikro kaçaklar var. Çok da az olduğu için kaçan su kuruyor sürekli. Ama uzun zaman içinde yekün tutuyor. Şimdilik ellemiyorum. Kireçlendiği için idare eden, temizleyici konduğunda 40 yerinden akıtan tofaşk radyatörü gibi, idare ediyor simdilik. Zaten yıllarca gitsin derdim yok. Bi 2-3 yıl götürsün yeter. Sıpa LGS'ye girene kadar. :kiskis

F Çevrimdışı

Fet1735

Süper Üye
25 Ağu 2018
769
Tam nereye yazacağıma karar veremedim.
İzmir merkez.
Yaklaşık 1 aydır kombiyi açtım.
Daire 55 metre kare (yeni bina). Yalıtım iyi, ara kat.
Kombi 24 saat çalışıyor ve 24 saatte 3,69 metre küp gaz yakmış.
İyimi sizce.

Geri
Üst Alt