Pitbull
Süper Üye
- 6 Tem 2020
- 1,124
- 43
AGİ dahil edilince 3000₺ yi geçiyor. Devlet bir taraftan evlenin çocuğa karışın mı diyor acaba? ?3000 olsaydı bari...
AGİ dahil edilince 3000₺ yi geçiyor. Devlet bir taraftan evlenin çocuğa karışın mı diyor acaba? ?3000 olsaydı bari...
Yanlışın var agi dahilAGİ dahil edilince 3000₺ yi geçiyor. Devlet bir taraftan evlenin çocuğa karışın mı diyor acaba? ?
yukseldıkce cakılıyoruz maalesef :(
Bu hesapta 1 ocak 2020 de dolar endeksinin şimdiki hâlinden yüksekti. 1 ocak 2021 de dolar endeksi önceki yıla göre kat kat daha düşük olmasına rağmen fark çıktı. Endeks eski yerine gelir 100 üzerine çıkarsa asgari ücret 300 $ lara düşecek.
aynen katılıyorum, 30bin TL olsa yine bir şey fark etmez. asgari ücret 10bin TL olduğunda yumurta 5-6 lira, ekmek 10 lira, süt 20 lira, benzin 25 lira olacak. ben 10 bin lira ile asgari ücretle yine aynı yada daha az adette yumurta, ekmek, süt, yakıt alabileceğim. elektriğin kw'si şimdi 1 lira ise o zaman olacak 4-5 lira.. keza su, doğalgaz, kiralar vs hepsi aynı oranda artacak. biz ne zamanki TL'nin alım gücünü arttırırız, aldığımız asgari ücret ile temel yaşam ihtiyaçlarımızı birim adette fazla alırız o zaman kıymeti olur bu sayıların ve rakamların.Zamdan memnun olanlar var ama sistem değişmedikce asgari ücret 10bintl olsada farkeden birşey olmayacak sadece rakamlar sembolik olarak değişecek. Bunu bilenler zaten asgari ücret zammını merak etmiyor ekmeğe suya elektriğe vs. yani yaşam gereksinimleri için kullandığı herşeye ne kadar zam gelecek bunu merak ediyor çünkü vatandaşı buradan avlıyorlar.
hepsi doğru da, seçim sistemi bu yüzden var işte. beğenmiyorsan başka partiye oy vereceksin. haa öbürü daha mı fena çıktı, bir sonrakinde başka yere vereceksin. ama bizde ekmek almakta dahi zorlananlar, olayın suçlusuna oy vermeye devam ediyorlar. sonra da ağlıyorlar.Senelerdir aynı oyun oynanıyor.Hükümet ve işveren hep çok verdik,çalışanı enflasyona ezdirmedik diyor.Tabii kendi belirledikleri enflasyona göre söylüyorlar.Halbuki gerçek enflasyon çok yüksek,ona göre bakarsan çok az artış oluyor.Maalesef ülkemizde bir de vergi adaletsizliği var.Lüks tüketim mallarından az vergi alınıp,asgari ücretten çok vergi alınca bu haksızlık ve adaletsizlik oluyor.Ayrıca vergi ödemeyenler,vergi kaçıranlar da cabası.
Ben de müzisyen değilimBence zam yerine a-z ye garibanın vergisini düşürüp, zenginlerin yat ve kat vergilerini arttirsalar daha mantıklı. Bize gelince %18 onlarda %2 vergi var.
Tabi kur değişmeli mi o konuyu bilmiyorum ekonomisyen değilim ?
Bir şey demiyorum ama yine de iyi para , 2.825,90 krş. Kuruşu yazmamışınız ya ,ondan az görünüyor ,yoksa Allah bereket versinHerkese;
dur hele, daha 2019 ocaktan bu yana yağmur gibi yağan zamları hesaplamaya çalışıyoruz.Asgari ücret zamlandı tamam iyi hoş güzel
4 Ocak tarihinde neler zamlanacak onuda önden açıklasalar iyiydi