2000₺~ TV tavsiyesi

B Çevrimdışı

badnot

Yeni Üye
21 May 2018
27
29
Tvlerden pek anlamıyorum,15 yılda bir tv alıyoruz o yüzden tavsiyelerinizi bekliyorum.
Kriterlerim : min 43" olması ve kullanım ömrünün uzun olması, tv+la kullanmayı düşünüyorum, genel olarak dizi,film için kullanacağım belki arada fifa oynarım ama bu şart değil tabi :)

Kafamda olan ürünleri sıralayayım:
1- JVC 50'' 127 Ekran 4K https://tavsiyeforumu.com/konu/jvc-...model-televizyon-hakkinda-bilgilendirme.1568/

2- Toshiba 49" A101

3- Samsung,lg,philips 43"

4-

Sizce bu ürünlerden hangisini almalıyım yarına kadar vaktim var, yardımcı olursanız sevinirim.

A Çevrimdışı

ataseven 

Süper Üye
24 Tem 2017
1,975
15 yılda televizyon alma dönemi bitti artık şimdi en babasını bile alsan en fazla 5 yılda çöp oluyorlar.bu hafta bile mahlede uydu çalışmıyor diye 2 kişiye gittim 2 side Vestel LCD tv vardı görüntü yoktu baktım sorun uydularda değil (tvlerde görüntü yok)tamirciye götürdüler yaptırdılar.cihazlarıda 4-5 yıl önce almışlar.hatta kendimde aynı tamirciye uydu malzemesi almaya gittim dükkanın yarısı LCD ve led tv dolu hepsi arızalımış bir usta varmış yetiştiremiyormuş.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,009
4K yayınların geleceği meçhul, bence Full HD panel alın. Net izlersiniz.
4K panel alsanız, izlediğiniz yayınların çözünürlüğü düşük kalacak, görüntü bulanık görünecek.

Toshiba benim dikkatimi çekti açıkçası.
İzleme açısı önemli ise IPS panelli televizyon almanız gerekiyor.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,009
15 yılda televizyon alma dönemi bitti artık şimdi en babasını bile alsan en fazla 5 yılda çöp oluyorlar.bu hafta bile mahlede uydu çalışmıyor diye 2 kişiye gittim 2 side Vestel LCD tv vardı görüntü yoktu baktım sorun uydularda değil (tvlerde görüntü yok)tamirciye götürdüler yaptırdılar.cihazlarıda 4-5 yıl önce almışlar.hatta kendimde aynı tamirciye uydu malzemesi almaya gittim dükkanın yarısı LCD ve led tv dolu hepsi arızalımış bir usta varmış yetiştiremiyormuş.

Elektronik şans işi açıkçası.
CRT ile LCD farklı prensiplerle çalıştığı için arızaları da farklı oluyor haliyle.

LCD'lerde genelde Panelin haricinde COF kablo, T-CON arızası gibi arızalar meydana geliyor.
TV'nin en önemli parçası panel olduğu için, o bozulunca TV yedek parça konumuna düşüyor ister istemez.
Panel bulmaya kalksanız, yenisi parasına geliyor.
COF kabloların onarımına pek girişen olmuyor.

Mesela akrabamda LG panelli Vestel Pixellence var, dokuzuncu yılını dolduracak.
Başka akrabama aldırdığım Samsung panelli Vestel dördüncü yılında panel arızası vermişti.
Bizde de mesela LG panelli Vestel smart TV var, dördüncü yılını doldurdu henüz bir yamuğunu görmedik, inşallah da görmeyiz. :hihi

B Çevrimdışı

badnot

Yeni Üye
21 May 2018
27
29
4K yayınların geleceği meçhul, bence Full HD panel alın. Net izlersiniz.
4K panel alsanız, izlediğiniz yayınların çözünürlüğü düşük kalacak, görüntü bulanık görünecek.

Toshiba benim dikkatimi çekti açıkçası.
İzleme açısı önemli ise IPS panelli televizyon almanız gerekiyor.

Hocam açıyla ilgili detaylı bilgi verir misiniz ?
Kullanılacak alanı aşağıda tasvir etmeye çalıştım, büyük dikdörtgenler kanepe, küçükler koltuk.

124124-pnge48f3c7f59833fc0.png

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,009
Hocam açıyla ilgili detaylı bilgi verir misiniz ?
Kullanılacak alanı aşağıda tasvir etmeye çalıştım, büyük dikdörtgenler kanepe, küçükler koltuk.
Ekli dosyayı görüntüle 1197

Şöyle söyleyeyim, VA panel alırsanız soldaki kanepedeki arkadaşımız televizyonu soluk, negatife dönmüş renklerle izlemek zorunda kalacak.
IPS panel almanızı tavsiye ederim. VA panel en iyi performansını tam karşısına oturduğunuzda verir.
Samsung paneller VA, LG paneller IPS.
AUO ve CMO'nun panel yapıları nasıl bilmiyorum fakat onlar da büyük ihtimal VA'dır diye tahmin ediyorum.
Adem Helvacı Ado daha iyi bilir.
Televizyon ile kanepeler arası mesafe ne kadar olacak peki? Kaç metredir ortalama?
Ona göre de panel büyüklüğü tavsiyesi verelim.

B Çevrimdışı

badnot

Yeni Üye
21 May 2018
27
29
Şöyle söyleyeyim, VA panel alırsanız soldaki kanepedeki arkadaşımız televizyonu soluk, negatife dönmüş renklerle izlemek zorunda kalacak.
IPS panel almanızı tavsiye ederim. VA panel en iyi performansını tam karşısına oturduğunuzda verir.
Samsung paneller VA, LG paneller IPS.
AUO ve CMO'nun panel yapıları nasıl bilmiyorum fakat onlar da büyük ihtimal VA'dır diye tahmin ediyorum.
Adem Helvacı Ado daha iyi bilir.
Televizyon ile kanepeler arası mesafe ne kadar olacak peki? Kaç metredir ortalama?
Ona göre de panel büyüklüğü tavsiyesi verelim.

124124-png.png

Ortalama mesafeleri yazıyorum hocam,
1- 2 metre
2- 3 metre
3- 1.5 metre

B Çevrimdışı

badnot

Yeni Üye
21 May 2018
27
29
49" Toshiba'yı alırsanız 1 ve 2 numara için sorun olmaz fakat 3 numaraya fazla gelir.
Kanepelerde oturuluyorsa Toshiba'yı alın geçin bence.
İzlediğiniz yayınlar FHD ağırlıklı ise 49" sorun olmayacaktır.

Teşekkürler hocam genel olarak bilindik ulusal kanalları izliyoruz, 3 numarayı pek tv izlemek için kullanmıyoruz zaten. Toshibada açı sorunu olmaz değil mi ?

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,009
Karışıklık olmuş hocam bahsettiğim toshiba buydu :
tv-jpeg.1176

:kiskis

Böyle bir ürün ne zaman geliyormuş ki? Konusu yok forumda gördüğüm kadarıyla? :alala
4K yayın hakkında fikirlerimi söyledim, ağırlıklı olarak TV yayını izlenecek.
Bu resimdeki televizyonu alırsanız 4K yayınlar gelene kadar bulanık izleyeceksiniz.
Ki dünyada 4K yayıncılık yaygınlaşmış değil.
4K TV'yi alırsanız panelin çözünürlüğüne göre düşük çözünürlükte içerik izleyeceğiniz için gözünüz daha çok yorulacak.
Ayrıca düşük çözünürlüğün gözünüzü yormaması için de mesafyi artırmanız gerekecek.
Ben olsam 4K TV almazdım. Sadece TRT 4K var yayın olarak.

B Çevrimdışı

badnot

Yeni Üye
21 May 2018
27
29
Umut Barış Umut Barış
Bende bimde satılacak jvc konusunda gördüm, tv+da bildiğim kadarıyla 4k dizi ve filmler var, umarım ulusal kanalları çamur gibi göstermiyordur 4klar çünkü almışken 4k alasım var.

Son düzenleme:
Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,009
Umut Barış Umut Barış
Bende bimde satılacak jvc konusunda gördüm, tv+da bildiğim kadarıyla 4k dizi ve filmler var, umarım ulusal kanalları çamur gibi göstermiyordur 4klar çünkü almışken 4k alasım var.

Yayın 4K olmadığı müddetçe bulanık görünür.
4K yayınlar gelene kadar da öyle izlersiniz.
Sağlam işlemcisi olan cihazlar olmadığı müddetçe de upscale/yukarı ölçekleme işleminden de bir fayda beklemeyin. (TV+ cihazını kastediyorum.)
Ben FHD almanızdan yanayım.
4K içeriği cihaz desteklediği müddetçe FHD televizyonda da oynatırsınız.

Geri
Üst Alt