10 yıl gidecek çamaşır makinesi tavsiyesi

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,959
Aynen böyleyiz. Bu durumda kg azaltıp 7 kg gibi makinalara mı yoksa 10 kg ve üstüne mi bakmalıyız???
Bizimki de bu sene, olmadı seneye ruhunu teslim eder gayrı.
Bir gün şu ameriganyalıların banliyölerindeki müstakilleri gibi evlerden birine sahip olursam, tolon twe 10 alırım :tara
Zira apartımanda olmaz. 460 kilo makina...
üstat yük atıyorsanız yüksek kg kapasiteli makinelere yönelin.

220x180 yatak kılıfını (bambu kılıf) ıslanca yerinden kalmadığını görünce bir daha 9kg makinaya atmadım.

Kuru temizlemeye veriyorum kafa rahat.
Kullandığımız 9kg Samsung hayata gözlerini yumarsa 13-14kg makina düşünüyorum.

Umut Barış Çevrimiçi
23 Kas 2017
21,102
iyi günler. bu foruma yeni kaydoldum.daha önceki makinalarımı donanımhaber candoğan tavsiyesiyle aldım.....bosch logic ve sonrasında da elektrolux.....ikiside kazan arızası.....şu anki elektrolux makineye 11 bin lira istediler,.yaptırsam bile ellerinde kazan yokmuş. beklicekmişim. araştırınca, kazanın arkasındaki şaft-spiderı eskiden çelik yaparlarmış, şimdi alüminyum alaşımdan yapıyorlarmış, o da kırılıyormuş. biz kalabalık bir aileyiz ,makinayı çok kullanıyoruz,yastık-yorgan, ayakkabı da yıkıyoruz makinada.. Miele almaya karar vermştim ama onların şaftınıda alüminyum alaşımdan yapıyorlarmış. Bana tavsiyede bulunabilre misiniz ?
Yüksek hacimli makinelere bakın.
Bütçe sınırınız yoksa üst seri Siemens veya Bosch derim.

Umut Barış Çevrimiçi
23 Kas 2017
21,102
Aynen böyleyiz. Bu durumda kg azaltıp 7 kg gibi makinalara mı yoksa 10 kg ve üstüne mi bakmalıyız???
Bizimki de bu sene, olmadı seneye ruhunu teslim eder gayrı.
Bir gün şu ameriganyalıların banliyölerindeki müstakilleri gibi evlerden birine sahip olursam, tolon twe 10 alırım :tara
Zira apartımanda olmaz. 460 kilo makina...
10 kg üstüne bakın.
Bosh'un üst serisi Almanya üretimi diyenler vardı, bilmiyorum ne kadar doğrudur.

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
811
50
Sota Sota Umut Barış Umut Barış
Yanıtlar için teşekkür. Şu an 17 ya da 18 yaşındaki Bosch Maxx7 ile idare ediyoruz. Makinanın içinden geçtik, eze eze kullandık, ne yapmayın dedilerse yaptık :sirit O da sanırım artık yeter dedi. Şu an tek programı (beyazlar/renkliler 30 ya da 40 C) çalışıyor, diğer programlarda tatlı bir kauçuk yanığı kokusu çıkarıyor belli belirsiz. Ayrıca tambur dönerken yine belli belirsiz bir hırtlama (rulmanları elimize almak üzereyiz) ve sıkma başlangıcında langırdama (amortisörlerde zortlama) sorunları var. Mekanik sorunlarının tozunu attırırım ama kart da (şu kauçuk yanığı kokusu) tünelin sonundaki ışığa yürüyor gibi gibi. Zira koku gelen zamanlarda resimde işaretlediğim yer aşşırı ısınıyor.

Untitled-1e78d104f8d6eb909.jpg

Normalde gavura yapılmaz o işkence... Yorgan, battaniye vs ne varsa içine tepmeler, az su alıyor bu diye deterjan gözünden kovayla su dehlemeler... Peyyy.!! En sonunda 2x2mt battaniye yıkamaya kalkınca amortisörleri değiştirmek zorunda kalmıştım bi 4-5 yıl evvel.:kiskis Sonra motor kömürleri bitti, değiştirdim. Şu an yıkıyor ama her an "zttirin ulan, sizinne mi uğraşacam, emekli oluyorum" deyip dilekçeyi verebilir:hihi Şu kart derdi olmasa sıfırlarım ben bu makinayı ama, neys'se.

Hal böyle olunca bir süredir LG F4V9BCP2EE bakıyordum, kurutmalı. Zira kurutucu da sıkıntı çıkarmaya başladı. Ona ayrı bir konu açacam sanırım.

Umut Barış Çevrimiçi
23 Kas 2017
21,102
Sota Sota Umut Barış Umut Barış
Yanıtlar için teşekkür. Şu an 17 ya da 18 yaşındaki Bosch Maxx7 ile idare ediyoruz. Makinanın içinden geçtik, eze eze kullandık, ne yapmayın dedilerse yaptık :sirit O da sanırım artık yeter dedi. Şu an tek programı (beyazlar/renkliler 30 ya da 40 C) çalışıyor, diğer programlarda tatlı bir kauçuk yanığı kokusu çıkarıyor belli belirsiz. Ayrıca tambur dönerken yine belli belirsiz bir hırtlama (rulmanları elimize almak üzereyiz) ve sıkma başlangıcında langırdama (amortisörlerde zortlama) sorunları var. Mekanik sorunlarının tozunu attırırım ama kart da (şu kauçuk yanığı kokusu) tünelin sonundaki ışığa yürüyor gibi gibi. Zira koku gelen zamanlarda resimde işaretlediğim yer aşşırı ısınıyor.

Untitled-1e78d104f8d6eb909.jpg

Normalde gavura yapılmaz o işkence... Yorgan, battaniye vs ne varsa içine tepmeler, az su alıyor bu diye deterjan gözünden kovayla su dehlemeler... Peyyy.!! En sonunda 2x2mt battaniye yıkamaya kalkınca amortisörleri değiştirmek zorunda kalmıştım bi 4-5 yıl evvel.:kiskis Sonra motor kömürleri bitti, değiştirdim. Şu an yıkıyor ama her an "zttirin ulan, sizinne mi uğraşacam, emekli oluyorum" deyip dilekçeyi verebilir:hihi Şu kart derdi olmasa sıfırlarım ben bu makinayı ama, neys'se.

Hal böyle olunca bir süredir LG F4V9BCP2EE bakıyordum, kurutmalı. Zira kurutucu da sıkıntı çıkarmaya başladı. Ona ayrı bir konu açacam sanırım.
Yeni makinelere aynısını yaparsanız para anında çöpe gidebilir.
Sac kesiti vs daha ince çünkü.
Amortisör sayısı da daha az olabilir.

Orada transistör, röle, bobin, direnç vs olabilir.
Ya da mekanik bir switch vs.
Yani o şekilde kullanmanız ciddi risk.
Güvenilir bir elektronikçi bulup kartı tamir ettirin derim.
Tabi motorun ordaki IPM kartına da bakılmalı.
Belki onu ısıttıran şey oradan kaynaklıdır.
Ya da Motor vs.

O program seçici switchte kirlenme vs olabilir.
Ya da kartta oluşan bir paslanma, soğuk lehim vs.

Açıp bakılmadan ne olduğuna dair bir şey denilmesi zor.
Makineyi bilen biri diyebilir ancak.

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
811
50
Şu son 7-8 aydır gerek ç.makinası, gerek kurutucu baya bi oynattı beni. Kurutucuyu bi kere söküp komle temizledim, ikinciye tozutmaya başladı, artık geçen 10 yılda tambur keçesi emeklilik dilekçesini vermiş, ikinci kez dağıtıp onu da değiştirdim (bi 500 papel sıkışmış tamburla kapak arasına) ve işi bitti. Ama 18 yaşındaki çamaşır makinasını kurtaramadık. Bizim yerli malı mucize doktordaki Ali'nin başhekimi ameliyat edişine döndü. Panelde sıkıntı var koku yapıyor diye üstü kaağı aldım ama koku motordan geliyordu. Motora indim, dedim söker komple bakım yaptırırım, baktım amortisörlerin ikiside tırtlamış. Olsun dedim yedek vardı 2 tane, o arada motoru söküp tambur kasnağını elle bi çevirdim, çıtır çıtır ediyor rulmanlar. Dedim onları da değiştiririm lan, kazan kaynaklı değil ya. Aldım kazanı dağıttım, çıkardım tamburu, anaaaa, bi baktım örümcek alü döküm ve mile yakın bir yerden çatlak var. Tam perçinleri çürütmeye başlayacaktım ki içişleri dedi "uğraşma, gömelim cenazeyi, dış gövdenin altı paslanmış" bi baktım içerden komple pas, arkadan dışa da vurmaya başlamış. Soyulup macunlanıp boyanması gerek. Hee dedim, gömelim. Ertesi gün geçen bi hurdacıya beleşe verdim gitti. (Elbette motorlar, elektronik aksam ve buna bağlı parçalar, kasnaklar vb vermedim :sirit )

Geçenlerde de gittik bi boş aldık. Kurutucu halihazırda boş ve üstüste olunca, dedim bela çıkarmasınlar başka marka olunca, mecbur kaldık yani. Farklı markaları üstüste koyduğumuzda, bi sorun çıkarsa servis geldiğinde uyuzluk çıkarıyor çoğunlukla. Hem bosch, hem de arçelikçiler kendileri demişti.

Tabi diğer markalara da baktım. Hepsi al aşağı ver yukarı aynı. Artık hepsinde kazanlar presli naylon. Sistemler elektronik. Eskiden ilk kriterimdi, kazan presli olmamalı idi. Şimdi A, B, C markası çok da farklı değil gözümde. Zaten çoğu motora 7-8 hatta 10 yıl garanti veriyor. Tek mesele bölgedeki servis hizmeti veren firmanın (burada argoya giriyorum) hayvanlığa meyilli olmaması. Kimi markalarda yurt genelinde serviste sıkıntı var. Kimilerinde bu yok ama lokal olarak sorun var. Atıyorum A ilinin B ilçesindeki servisi şeker gibi iken, C ilinin D ilçesinde ne kadar it kopuk sahtekar varsa doluşmuş. Esas buna dikkat etmek gerek. Onun dışında benim gözlemlerim ve deneyimlerime göre hepsi aynı nane. Firmaların panlı eskitmelerine karşı kullanıcı da bi parça çakallık yaparsa, yine bi 10-15 sene gideri olur en kötü makinanın.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,959
//güncelleme
yeni öneriler var mı makinede
Samsung diyeceğim fakat birkaç yerde bizim forumda dahil kazan sürtme şikayeti okudum. Kazan neden sürter biliyoruz. yeni makinada karşılaşılması enteresan o yüzde sana al-alma diyemem
Önceki hafta 11 yıllık samsung makinamın sıkmaya geçerken hafif kazan sürtmesi vardı 2 adet yeni amortisör 400, 2200w rezistans 420 , kargo ücreti 100, toplam 920tl satın alıp kendim montajını yaptım ZIMBA gibi oldu.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
23,102
65
ben bu beyaz eşya olayından şunu anladım insanda birazda şans olacak 😄 ucuz diye günü kurtarmak icin alinan bir urun cok uzun seneler ariza yapmadan calisabiliyor ,pahalı olupta milletin elinde patlayan urunlerde var.
Oğlum 2024'te ocak almıştı anneler günü hediyesi, servis gelip kurduğunda bizim bulaşık makinesini de gösterdim"bunu değiştirmek istiyoruz"dediğimde bana "amca şimdikiler 5 yıl dayanmaz ama bu taş gibi elleme hiç" demişlerdi (bizimkisi de kızmıştı servis elemanına :kiskis ) Yani şimdiki üretimler "sök,çöpe at,yenisini al"mantığı ile üretiliyorlar,alınacak makinenin 10 yıl gitmesi için kullanılmadan saklanması lazım :)

Geri
Üst Alt