10 yıl gidecek çamaşır makinesi tavsiyesi

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,450
Aynen böyleyiz. Bu durumda kg azaltıp 7 kg gibi makinalara mı yoksa 10 kg ve üstüne mi bakmalıyız???
Bizimki de bu sene, olmadı seneye ruhunu teslim eder gayrı.
Bir gün şu ameriganyalıların banliyölerindeki müstakilleri gibi evlerden birine sahip olursam, tolon twe 10 alırım :tara
Zira apartımanda olmaz. 460 kilo makina...
üstat yük atıyorsanız yüksek kg kapasiteli makinelere yönelin.

220x180 yatak kılıfını (bambu kılıf) ıslanca yerinden kalmadığını görünce bir daha 9kg makinaya atmadım.

Kuru temizlemeye veriyorum kafa rahat.
Kullandığımız 9kg Samsung hayata gözlerini yumarsa 13-14kg makina düşünüyorum.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,960
iyi günler. bu foruma yeni kaydoldum.daha önceki makinalarımı donanımhaber candoğan tavsiyesiyle aldım.....bosch logic ve sonrasında da elektrolux.....ikiside kazan arızası.....şu anki elektrolux makineye 11 bin lira istediler,.yaptırsam bile ellerinde kazan yokmuş. beklicekmişim. araştırınca, kazanın arkasındaki şaft-spiderı eskiden çelik yaparlarmış, şimdi alüminyum alaşımdan yapıyorlarmış, o da kırılıyormuş. biz kalabalık bir aileyiz ,makinayı çok kullanıyoruz,yastık-yorgan, ayakkabı da yıkıyoruz makinada.. Miele almaya karar vermştim ama onların şaftınıda alüminyum alaşımdan yapıyorlarmış. Bana tavsiyede bulunabilre misiniz ?
Yüksek hacimli makinelere bakın.
Bütçe sınırınız yoksa üst seri Siemens veya Bosch derim.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,960
Aynen böyleyiz. Bu durumda kg azaltıp 7 kg gibi makinalara mı yoksa 10 kg ve üstüne mi bakmalıyız???
Bizimki de bu sene, olmadı seneye ruhunu teslim eder gayrı.
Bir gün şu ameriganyalıların banliyölerindeki müstakilleri gibi evlerden birine sahip olursam, tolon twe 10 alırım :tara
Zira apartımanda olmaz. 460 kilo makina...
10 kg üstüne bakın.
Bosh'un üst serisi Almanya üretimi diyenler vardı, bilmiyorum ne kadar doğrudur.

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
704
50
Sota Sota Umut Barış Umut Barış
Yanıtlar için teşekkür. Şu an 17 ya da 18 yaşındaki Bosch Maxx7 ile idare ediyoruz. Makinanın içinden geçtik, eze eze kullandık, ne yapmayın dedilerse yaptık :sirit O da sanırım artık yeter dedi. Şu an tek programı (beyazlar/renkliler 30 ya da 40 C) çalışıyor, diğer programlarda tatlı bir kauçuk yanığı kokusu çıkarıyor belli belirsiz. Ayrıca tambur dönerken yine belli belirsiz bir hırtlama (rulmanları elimize almak üzereyiz) ve sıkma başlangıcında langırdama (amortisörlerde zortlama) sorunları var. Mekanik sorunlarının tozunu attırırım ama kart da (şu kauçuk yanığı kokusu) tünelin sonundaki ışığa yürüyor gibi gibi. Zira koku gelen zamanlarda resimde işaretlediğim yer aşşırı ısınıyor.

Untitled-1e78d104f8d6eb909.jpg

Normalde gavura yapılmaz o işkence... Yorgan, battaniye vs ne varsa içine tepmeler, az su alıyor bu diye deterjan gözünden kovayla su dehlemeler... Peyyy.!! En sonunda 2x2mt battaniye yıkamaya kalkınca amortisörleri değiştirmek zorunda kalmıştım bi 4-5 yıl evvel.:kiskis Sonra motor kömürleri bitti, değiştirdim. Şu an yıkıyor ama her an "zttirin ulan, sizinne mi uğraşacam, emekli oluyorum" deyip dilekçeyi verebilir:hihi Şu kart derdi olmasa sıfırlarım ben bu makinayı ama, neys'se.

Hal böyle olunca bir süredir LG F4V9BCP2EE bakıyordum, kurutmalı. Zira kurutucu da sıkıntı çıkarmaya başladı. Ona ayrı bir konu açacam sanırım.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,960
Sota Sota Umut Barış Umut Barış
Yanıtlar için teşekkür. Şu an 17 ya da 18 yaşındaki Bosch Maxx7 ile idare ediyoruz. Makinanın içinden geçtik, eze eze kullandık, ne yapmayın dedilerse yaptık :sirit O da sanırım artık yeter dedi. Şu an tek programı (beyazlar/renkliler 30 ya da 40 C) çalışıyor, diğer programlarda tatlı bir kauçuk yanığı kokusu çıkarıyor belli belirsiz. Ayrıca tambur dönerken yine belli belirsiz bir hırtlama (rulmanları elimize almak üzereyiz) ve sıkma başlangıcında langırdama (amortisörlerde zortlama) sorunları var. Mekanik sorunlarının tozunu attırırım ama kart da (şu kauçuk yanığı kokusu) tünelin sonundaki ışığa yürüyor gibi gibi. Zira koku gelen zamanlarda resimde işaretlediğim yer aşşırı ısınıyor.

Untitled-1e78d104f8d6eb909.jpg

Normalde gavura yapılmaz o işkence... Yorgan, battaniye vs ne varsa içine tepmeler, az su alıyor bu diye deterjan gözünden kovayla su dehlemeler... Peyyy.!! En sonunda 2x2mt battaniye yıkamaya kalkınca amortisörleri değiştirmek zorunda kalmıştım bi 4-5 yıl evvel.:kiskis Sonra motor kömürleri bitti, değiştirdim. Şu an yıkıyor ama her an "zttirin ulan, sizinne mi uğraşacam, emekli oluyorum" deyip dilekçeyi verebilir:hihi Şu kart derdi olmasa sıfırlarım ben bu makinayı ama, neys'se.

Hal böyle olunca bir süredir LG F4V9BCP2EE bakıyordum, kurutmalı. Zira kurutucu da sıkıntı çıkarmaya başladı. Ona ayrı bir konu açacam sanırım.
Yeni makinelere aynısını yaparsanız para anında çöpe gidebilir.
Sac kesiti vs daha ince çünkü.
Amortisör sayısı da daha az olabilir.

Orada transistör, röle, bobin, direnç vs olabilir.
Ya da mekanik bir switch vs.
Yani o şekilde kullanmanız ciddi risk.
Güvenilir bir elektronikçi bulup kartı tamir ettirin derim.
Tabi motorun ordaki IPM kartına da bakılmalı.
Belki onu ısıttıran şey oradan kaynaklıdır.
Ya da Motor vs.

O program seçici switchte kirlenme vs olabilir.
Ya da kartta oluşan bir paslanma, soğuk lehim vs.

Açıp bakılmadan ne olduğuna dair bir şey denilmesi zor.
Makineyi bilen biri diyebilir ancak.

Geri
Üst Alt