Yurtdışından İstediğiniz Birşey Varsa Getirelim...

lildude

Yeni Üye
Puan 0
Çözümler 0
lildude
Yeni vergilendirme sistemi ve bu sistemi fırsat bilip aynı ürünü 5-10 kat pahalıya satan kan emiciler yüzünden ülkemizde birçok kişi mağdur. Forumda hepimiz görüyoruz, insanlara yardımcı olmaya çalışan benim dışımda başka arkadaşlar da var. İyiki de varlar çünkü hepimizin maksadı, böyle saçma sapan uygulamalar karşısında imkanı olanın, olmayanı istifade ettirebildiği ortamlar oluşturabilmek olmalı.

Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.

Selamlar,
Bulgaristan'da yaşıyorum. İşim gereği İstanbul'a 15-20 günde bir düzenli gidip geliyorum. Gelirken yasal sınırlar dahilinde ürünler getiriyorum.

Ürün alabileceğiniz bazı siteler
emag.bg
zora.bg
technopolis.bg
pazaruvaj.bg
olx.bg
vendora.bg
kleinanzeigen.de
amazon.de
amazon.it
amazon.es
amazon.fr
amazon.nl
amazon.pl
amazon.se
amazon.com.be
amazon.com
temu.com
aliexpress.com
alibaba.com
vb...

Ürünün linkini kopyalayıp bana atın, getirme bedelini anlaşalım. Alt sınır 2.000 TL’dır (öğrencilerin eğitimleriyle alakalı ürünlerden para almıyorum).
Anlaşırsak, vereceğim adres bilgilerini kullanarak kendiniz satın alın. Hiç tercih etmiyorum ama satın almayı benim yapmamı isteyenler oluyor. Bu durumda ürünün bedelinin önden gönderilmesi gerekiyor.

Ürünü İstanbul’a getirdiğimde;
1. İsterseniz elden,
2. İsterseniz (öncesinde anlaştığımız bedeli tarafıma ödeyerek) kargoyla teslim alabilrsiniz.

0531 292 9332
Not: Çoğu zaman yurtdışında oluyorum. Yurtdışındayken telefon hattını kapalı tutuyorum, whatsapp her zaman açık, whatsapptan ulaşın lütfen...

Valla bavul kargo candır.

Tanıdıklar sayesinde baya ıvır kıvır getirtmişliğim vardır.
Sırada 1zpresso K-ultra var.

İmkanı olan fahiş fiyata buradan almak yerine tabi ki tanıdık olayını değerlendirsin.

Ancak dikkat, burası çokomelli:
KDV ve vergi indirimi imkanı olanlar, bir kısım malda dışarıyı tercih ederse zarara girebilir.
Yani %20KDV, bi o kadar da vergiden düşme imkanı olanlar, buraya göre %60 ve üstü iskonto yoksa yurt dışına bulaşmasın.
Ucuz görünür ama, aslında daha pahalıya gelmiş olur.

Valla bavul kargo candır.

Tanıdıklar sayesinde baya ıvır kıvır getirtmişliğim vardır.
Sırada 1zpresso K-ultra var.

İmkanı olan fahiş fiyata buradan almak yerine tabi ki tanıdık olayını değerlendirsin.

Ancak dikkat, burası çokomelli:
KDV ve vergi indirimi imkanı olanlar, bir kısım malda dışarıyı tercih ederse zarara girebilir.
Yani %20KDV, bi o kadar da vergiden düşme imkanı olanlar, buraya göre %60 ve üstü iskonto yoksa yurt dışına bulaşmasın.
Ucuz görünür ama, aslında daha pahalıya gelmiş olur.

Evet hocam, çok haklısınız... Sanıldığının aksine yurtdışı herzaman ucuz olmayabiliyor.
Bulgaristan özelinde konuşacak olursak, özellikle AB dışından gelen ve kargosuyla beraber 150 euroyu geçen ürünlerde fatura bedeli üzerine
%10 civarında gümrük vergisi
%20 KDV
50 - 100 euro civarında da müşavirlik bedeli binebiliyor.
Ama işin güzel tarafı, AB dışından gelen 150 euro altındaki ürünler ve AB ülkelerinden gelen bütün ürünlerde (150 euro aşılsa bile) bu tarz bedeller alınmıyor.
Diğer taraftan, AB dışından gelen ve yine 150 euroyu aşan ürünlere uygulanan bedeller Türkiye ile kıyaslandığında kat be kat daha insaflı.

Son düzenleme:
Evet hocam, çok haklısınız... Sanıldığının aksine yurtdışı herzaman ucuz olmayabiliyor.
Bulgaristan özelinde konuşacak olursak, özellikle AB dışından gelen ve kargosuyla beraber 150 euroyu geçen ürünlerde fatura bedeli üzerine
%10 civarında gümrük vergisi
%20 KDV
50 - 100 euro civarında da müşavirlik bedeli binebiliyor.
Ama işin güzel tarafı, AB dışından gelen 150 euro altındaki ürünler ve AB ülkelerinden gelen bütün ürünlerde (150 euro aşılsa bile) bu tarz bedeller alınmıyor.
Diğer taraftan, AB dışından gelen ve yine 150 euroyu aşan ürünlere uygulanan vergiler Türkiye ile kıyaslandığında kat be kat daha insaflı.
Yani hemfikir olduğumuz üzere; iyi hesap kitap, analiz şart.

Çoğu zaman kutularını açtırıp bavulda getirtiyorum eşe dosta. Kontrole girerse, getirenin "bu benim" diyeceği şeyler. Şu ana kadar kontrol falan da olmadı, İstanbul bu konuda biraz daha serbest.

Yani her türlü gümrük ve müşavirlik masrafını atlıyorum ama KDV ve vergiden düşme işlerini oyuna sokunca, kimi zaman pahalı mahalı demeden buradan alıyorum. Daha ucuza geliyor. Tabi amortisman sınırını aşmamak (bu yıl için 12bin TL) ya da amortisman süresinin 2-3 yıl olması lazım.

Yani hemfikir olduğumuz üzere; iyi hesap kitap, analiz şart.

Çoğu zaman kutularını açtırıp bavulda getirtiyorum eşe dosta. Kontrole girerse, getirenin "bu benim" diyeceği şeyler. Şu ana kadar kontrol falan da olmadı, İstanbul bu konuda biraz daha serbest.

Yani her türlü gümrük ve müşavirlik masrafını atlıyorum ama KDV ve vergiden düşme işlerini oyuna sokunca, kimi zaman pahalı mahalı demeden buradan alıyorum. Daha ucuza geliyor. Tabi amortisman sınırını aşmamak (bu yıl için 12bin TL) ya da amortisman süresinin 2-3 yıl olması lazım.

Benim de epeydir yaptığım bu zaten. İnsanlara Bulgaristan'daki adresimi kullandırıyorum teslimat adresi olarak. Ürün bana ulaştığında da Türkiye 'ye girişte "bu benim" diyerek getirip teslim ediyorum.
İnsanımız bu konuda çok muzdarip gerçekten. Devletin yaptığına mı yanarsınız, bu durumu fırsat bilip ürünleri 5-10 kat fazla fiyata satan fırsatçılara mı yanarsınız? En çok da gümrük müşavirlerinin yaptıkları insanın kanına dokunuyor. 10 euroluk bir ürüne binlerce lira bedel almak nedir allahaşkına?

Orijinal yan sanayi olmayan radar dedektörlerinden getirebiliyor musunuz?

Anladığım kadarıyla Amerika'dan gelecek bu.
AB dışından gelen ve fatura tutarı (kargosu dahil) 150 euroyu geçen ürünlere Bulgaristan'a girerken
* %10 civarinda gümrük vergisi
* %20 KDV
* 50-100 euro gibi gümrükçü ücreti uygulanıyor.
Türkiye'ye getirmek işin kolay kısmı, bana ulaştığında getiririm Türkiye'ye...

Geri
Üst Alt