M
mustafa555
Yeni Üye
- 16 Nis 2022
- 2
- 52
Sitemin yönetim planı 1994 te 120 daire(10 blok 12 daire) olarak geçiyor. Tapudaki kaydı budur. Ancak yönetim planında bir değişiklik yapılmadan site 5 blokluk 2 yönetime bölünmüş. Bizim noter onaylı defterimiz var. Kömür fiyatları çok fazla arttı diğer yönetim merkezi ısıtmadan kombiye geçti ancak gaz şirketi bizden 120 dairenin tamamının imzaladığı defteri istiyor. Böyle birşey mümkün değil. Bazı site sakinleri Almanyada evleri kirada imzalarını almamız çok zor. Yönetim planını değiştirmek için uğraştık onda da 120 kişinin 96 sının (tamamının 4/5) imzası gerektiği söylendi. Biz gerçekten 120 kişiden 96 sının imzasını almak zorunda mıyız? İmza sirkülerinde 60 daire varken nasıl 96 imza attıracağız? 5 blokluk yönetimimiz var bu yönetimin yasal olmadığı, bizim sitenin 120 kişi olduğu söylendi doğru mu? Bu bölünme bizden çok önce yapılmış bize de bir yaptırımı olur mu? Sadece bizim site (5 blok olarak) bina yönetimine geçemez miyiz? böyle yaparsak gaz için 1/2 gerektiği doğru mu? Böyle bir durumu nasıl çözeriz? Biz ne yapabiliriz?