YKS 2022

K Çevrimdışı

kuslarucuyor 

Yeni Üye
10 May 2022
8
30
Yıllar sonra istediğim bölümü okumak için YKS'ye girdim bu sene. Sınav beklediğim gibi geçmedi. Seneye tekrar hazırlanacağım ama bu sefer doğru düzgün ders çalışacağım. diye bir yer söyledi arkadaşım. Bir yandan işe gidip bir yandan çalışmak zor olacağı için ancak online kurs alarak ders çalışırım diye düşündüm. O yüzden buraya kaydolacağım. Başka önerisi olan var mı? Sizce ne yapmalıyım? Bazı bilgileri hatırlıyorum zaten ama yine de sıkı çalışmam lazım.

M Çevrimdışı

maymunkral 

Aktif Üye
30 May 2018
358
42
Üniversite sınavı adanmışlık gerektirir. Hem çalışıp hem hazırlanmak kolay değil. Geçmişte zaten vaktin varken çalışmamışsın. Hem çalışıp hem de hazırlanacağını iddia etmek biraz hayalcilik olur. Ya gerçekten oturup 1 sene boyunca sınava hazırlan ya da kendini geliştirip meslek edinebileceğin bir yerde işe başla. Yoksa bu senaryo çok gerçekçi değil.

Son düzenleme:
A Çevrimdışı

Alperentoy

Süper Üye
12 Nis 2019
647
Azmin elinden hiç bir şey kurtulmaz. Başlamak da işin yarısıdır derler. Sizde de ikisi de var görünüyor. Sınavlar seviye belirlemek için yani verilecek programı kişinin alabileceği alt yasının olup olmadığını ölçmekten başka bir şey değil. Arada sızıntı olsa da eğitim sırasında fire olarak zaten gerçekleşiyor.

Bence iki şekilde düşünün;
İlki istediğiniz bölümün puan türünü ve sizin o türü karşılayıp karşıla yamayacağınızı, (eğitim süresince de )
ikincisi ise mevcut durumunuzun tespitini ve yatkınlığınızın gerçekte hangi puan türlerinde ve ona uygun bölümlerde olduğu.

İkincisi için yapılan testler var, uygulayıp çocuklarının geleceğine ve yatkınlığına uygun yol çizilmesini sağlayarak doğrudan başarısında yol açan aileler hiç de az değil. Uygulayanların da seçtikleri alanları kazanmaları ve bitirmeleri çok daha sorunsuz ve başarılarla dolu olmakta.

İlk yolu seçmende ise önereceğim tecrübem, ilk önce öğrenmeyi öğrenmelisin. Arkası zaten kendiliğinden gelecektir. Doğru yerden başlamak, doğru yol üzerinde ilerlemek hedefe hem çabuk, hem üzülmeden ulaşmayı sağlar.

Hayat zaten sürekli öğrenme üzerine kuruludur, son nefeste bile insan ölmeyi öğrenerek ömrünü tamamlar.
Şimdiden başarılar.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt