Yeni aldığım Arçelik klima CH38 Hatası veriyor

Z Çevrimdışı

zigavus

Yeni Üye
1 May 2025
9
31
Merhaba değerli dostlar başlıktan da anlayacağınız üzere sıfır ve yeni aldığım Arçelik ekolojik 12325a model numaralı klimam ch38 hata kodu ile arızaya geçiyor. Araştırdığım kadarıyla düşük gaz hatası veriyor. Konu ile ilgili servis gelecek fakat sizin başınıza gelmiş olsaydı nasıl hareket ederdiniz yardımınıza ihtiyacım var. Daha önce vakumlama yapılmadan kurulum yapıldığı için dış ünite değişimi yapılmıştı. Daha sonra vakumlama yapılarak montajı yapıldı o anda fark edemedim nasıl olduysa sorunsuz çalışıyor sandım. Havalar biraz ısındığı için çalıştırmak istedim yaklaşık yarım saat çalıştık dan sonra ürün arıza verip kapanıyor.

S Çevrimdışı

sisperdesi 

Aktif Üye
28 May 2022
270
31
Benimde yeni yapılan evimizde arçelik klima ch38 arızası verdi. Dediler rekor sıkılmamış kaçak var. Tekrar birşeyler yaptılar. Sonra gaz bastılar. 2 ay sonra tekrar hata verdi. Dediler tesisatta sorun var tesisata bakıcaz. Alüminyum döşendiği için olabiliyormuş falan filan. Güvenemedim kendim klima taktırdım. Bakır boru midea. Serviste uyuşuk tesisata bakmaya gelmediler. O yüzden üstüne gidin gaz basıp gitmesinler.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
22,099
Benimde yeni yapılan evimizde arçelik klima ch38 arızası verdi. Dediler rekor sıkılmamış kaçak var. Tekrar birşeyler yaptılar. Sonra gaz bastılar. 2 ay sonra tekrar hata verdi. Dediler tesisatta sorun var tesisata bakıcaz. Alüminyum döşendiği için olabiliyormuş falan filan. Güvenemedim kendim klima taktırdım. Bakır boru midea. Serviste uyuşuk tesisata bakmaya gelmediler. O yüzden üstüne gidin gaz basıp gitmesinler.
Vakumlamanın önemi burada ortaya çıkıyor. Hem sistemdeki ne uzaklaştıryorsun hemde tesisatta kaçak varsa görmüş olursun.

S Çevrimdışı

sisperdesi 

Aktif Üye
28 May 2022
270
31
Vakumlamanın önemi burada ortaya çıkıyor. Hem sistemdeki ne uzaklaştıryorsun hemde tesisatta kaçak varsa görmüş olursun.
Aynen öyle midea ne güzel standart. Tıkır tıkır ses bitiyor birşeyler ben çok anlamıyorum ama baya vakumluyolar. Güven veriyor.

S Çevrimdışı

sisperdesi 

Aktif Üye
28 May 2022
270
31
vakumlama tüm klimalarda yapılması zorunlu bir uygulama fakat bizim işgüzar ustalar vakulama yapmamak için ellerinde geleni yapıyor.
3-5 dakikalık iş ne şeyi var. Eski tesisatıda sökemediler uğraştılar salondan mutfağa ordan yukarıdan balkona atlamışlar. Biz yenisini salondan balkona yolladık. Nasıl bir mimar proje çizimidir anlamadım. Bir komşununda arçelik klima çalışmıyordu. Tesisat hiç yapılmamış baştan duvar kırdılar 😂😂 saçma ülkemin saçma halleri

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
22,099
3-5 dakikalık iş ne şeyi var. Eski tesisatıda sökemediler uğraştılar salondan mutfağa ordan yukarıdan balkona atlamışlar. Biz yenisini salondan balkona yolladık. Nasıl bir mimar proje çizimidir anlamadım. Bir komşununda arçelik klima çalışmıyordu. Tesisat hiç yapılmamış baştan duvar kırdılar 😂😂 saçma ülkemin saçma halleri
işini bilmeyen çavuşlar döner ..... avuçlar.
Ülkenin özeti

Geri
Üst Alt