dolbykoray
Aktif Üye
- 29 Tem 2019
- 120
- 27
viewportun o anki video çerçevesinin oranı olduğunun farkındayım, konu şu, eğerli 7680x4320 oranında video oranı geliyorsa bu değer 16:9 ise tamam bunu 16:9 oranında bir panelden izlersek 16:9 katmanlar yani;Panik yapıp ortalığı karıştırmanın alemi yok.
Arayüzün çizildiği framebuffer'ın çözünürlüğü düşük olabilir bunun oynatılan videonun çözünürlüğü ile alakası yok. Youtube arayüzü viewport u belirler o alanı boş bırakır. Video frame'leri için ayrı bir framebuffer belirlenir oranın boyutu ve de çözünürlüğü daha yüksektir. Yüksek çözünürlüklü olarak çözümlenen frame'ler o bellek alanına VPU tarafından yazılır, Youtube uygulaması olaya müdahil olmaz.
7680x4320
3840x2160
1920x1080 oranlarında olabilir bunun16:9 oranında bir kilit varsa burada sorun yoktur benim sorduğum soru Yazılım ile VPU nun veya ( Bize satılan VPU'nun ) birbiriyle uyuşmaması. şuna emin olun M metagu Film endüstrisinde NativeRes- UpscaleRes dediğimiz bir durum vardır. Gerçek bir UHD çözünürlüğünde video izleyeceksem, benim çerçeve alanım 3840x2160 olmalıdır, bu şuna benzer ben 20K video oynatabiliyorum eeee- fakat panelim 8K olur ozaman biz 7680x4320 izleyelim .? Hayır oda olmaz çerçeven tam ekran dahi olsa biz downscale yaptık 1920x1080 izleyebilirsin. Peki sana soruyorum çerçeve boyutu yazılımsal olarak 1920x1080 olduğunda bunu ben 100" TV'de 8K izlersem bana görüntü 8K olacak mıdır? HAYIR!
Sana bunun deneyini göstericem. belli bir video belirleyeceğim bunun sabit logosunu viewport'u UHD olan bir görüntüyü çekicem, bide internal app ile açılmış youtube üzerinden çekicem ikisinide kendin gözlerinle gör, bariz fark var.