bir de 50Hz paneller de bu söylediğiniz ayarlar olmaz/yoktur veya hiç bir moka yaramaz!
ancak üreticiler çakal(daha doğrusu çakal olan önce Rus sonra da Çin li yalnış anlamayın burasını ltf)
oldu da panel de bazı ayarlar var ama bunlar da "yazılımsal" işlerdir!
beyler bu iş "kafa" meselesi,bakınız HIZ dan bahsediyorum siz bunun içine istediğiniz atraksiyonu
katabilirsiniz,örneğin Pio bu işi A dan Z ye en iyisi "idi" özellikle "resim işleme" tekniğin de
ama "doğru" resim işleme de,ancak genel HIZ konusunda yine iyi idi ama süper değildi!!
bu konuda Sharp tartışmasız en iyisi idi(bazı serileri tabiki) Toshiba(bazı serileri ondan sonra gelip
yine en iyisi sınıfında dır!
Özellikle Zoran ve Cevo Engine sistemler de+bu heriflerin kendilerine ait özel yazılımlar ki bunlar ne Rus işi
nede Çin ve Taiwan işi değillerdi! bu herifler bazı seriler de belliki Derslerini acaip iyi çalışmışlar
Bunlar ayrıca ne Koreli nede capon(Sony den bahsediyorum) lar gibi değildir,öyle çarşaf çarşaf
reklamlar ve sallama marketing-tool işleri de yapmazlardı,insanlar birbirlerinden öğrenirdi
yaw panel felaket hızlıymış diye
50Hz paneller de "eskiden" durum kısmen daha iyi iken,Tosh ların gerek IPS leri(bunlardan bir tanesi
ben de hala vardır) gerekse de VA panelleri bu 50 ye rağmen neredeyse sıfır sıkıntısız idi
anlamak için 50Hz-3D li bir panel olacak ve bakacaksınız hızlı görüntülere ki,hepsi çuvallıyordu(Sony dahil
genel de en hızlı budur derler!!!) bunu geçtim 100Hz-3D li paneller kısmen toparlasa da yine hepsi bir şekilde
falso veriyordu>>>Sharp bile dahildir buna!
Bunu da tek çözen Tosh oldu üstelik "50Hz" ile(IPS panelde)
çünkü o zamanlar 3D ciddi bir özellikti! sonunda ne oldu?? hepsi bu işten işi adam gibi beceremedikleri
için bıraktılar,3D nin kalkması sebebi işte budur beyler! yani "yapamadılar"!
50/100Hz tüm paneller de 3D olursa ve panel "IPS" olursa mutlak surette 3D sistemi FPR oluyordu!
adeta bir kanun maddesi gibiydi bu durum IPS=FPR(pasif) 3D sistemi ama bu kuralı bir tek Tosh bozdu
ve panel IPS+50Hz+3D li ama FPR yerine SG(aktif) idi!! dünyada bir benzeri çıkmadı çünkü üreticiler
bunu da beceremediler! bendeki panel işte budur,üstelik acaip da pahalı idi ve o zamanlar Sony nin en son
en üst modelinin örneğin 46/55 likleri bile bu 42 lik Tosh dan daha ucuz idi
dolayısıyla neredeyse hiç satılamıyordu!!! yaw bunu alacağıma Sony alırdım diyordu insanlar Tosh un fiyatını
görünce! sonra ben aldım başlık açtım "panel patladı" gitti yaklaşık 2500 adet TV
Bisiklet Yarışları vardı o günler de(sanırım Akdeniz turu) TRT 3D li veriyordu hem de canlı!
bir tek bu panel sıfır hatayla dönüyordu! pedallara baktığınız zaman sıfır hataydı ve hiç bir
cross-talk benzeri falso yoktu!
Demem o ki "TV üreticileri" oturup derslerini iyi çalışacaklar ve gerekirse sistem bulacaklar hem donanım
hem de yazılım olarak,Rus ve Çin işi "hack" olayları gibi değildir bu işler!