Herkese iyi forumlar. Evimizde Baymak Lambert Attivo 24 kw lik yarım yoğuşmalı kombi kullanıyoruz ECA Ert 176 termostat ile birlikte. Kombi ilk kurulurken kombinin sıcaklığı 55 dereceye su sıcaklığı ise 45 dereceye sabitlendi. İnternette biraz araştırınca yoğuşmalı kombilerin düşük sıcaklıkta daha verimli çalıştığını okudum fakat anlayamadığım çoğu yerde 50 55 dereceye sabitlenmesi gerektiği yazıyor. Kombi kaç derecede sabit kullanılmalı? İlk sorum buydu. İkinci soruma gelirsek; Kombiyi gün içinde en az 7 8 kere termostattan kapatıyoruz istediğimiz sıcaklığa gelince bu ne kadar sağlıklı? Termostat yine sabit 23 derecede kalıp kombiyi daha düşük sıcaklığa (örneğin 30 35 derece) mı getirmeliyiz? Yoksa 55 derecede aynı şekilde kullanmalı mıyız? Zaten kombi çalışmaya başlayınca maksimum 25 30 dakika sonra kapatıyoruz termostattan çünkü ev 2+1 ve bunaltıcı bir sıcak oluyor belli bir süreden sonra. Sonuç olarak kombiyi sürekli aç kapa yaptığımız için düşük sıcaklıkta mı çalıştırmalıyız yoksa aynı sıcaklıkta mı kalmalı?
NOT: Yakıt kullanım miktarlarını kıyaslamak ne kadar doğru olur bilmiyorum çünkü geçen ay kombi daha fazla çalışıyordu fakat üst komşumuz da geçen ay soba yakıyordu mart ayına girdiğimizden beri onlar da soba yakmayı bıraktı. Ayrıca önceden bu kombiyi kullanmıyorduk bu kombiyi mart ayının başında taktık tam yeni fatura dönemine girerken. Önceden hermetik eca proteus kombi kullanıyorduk. Ama yine de günlük m3 kullanım miktarları şöyle : Şubat ayında 185 m3 Mart ayında ise 150 m3 bir kullanım olmuş. İşin üstadlarını konuya bekliyorum... Tekrardan hayırlı forumlar.
NOT: Yakıt kullanım miktarlarını kıyaslamak ne kadar doğru olur bilmiyorum çünkü geçen ay kombi daha fazla çalışıyordu fakat üst komşumuz da geçen ay soba yakıyordu mart ayına girdiğimizden beri onlar da soba yakmayı bıraktı. Ayrıca önceden bu kombiyi kullanmıyorduk bu kombiyi mart ayının başında taktık tam yeni fatura dönemine girerken. Önceden hermetik eca proteus kombi kullanıyorduk. Ama yine de günlük m3 kullanım miktarları şöyle : Şubat ayında 185 m3 Mart ayında ise 150 m3 bir kullanım olmuş. İşin üstadlarını konuya bekliyorum... Tekrardan hayırlı forumlar.