YARDIM EDİN AKIL VERİN ÇIDIRACAĞIM

K Çevrimiçi

kronik1907 

Aktif Üye
23 Nis 2022
53
36
Bütün forum sakinlerine iyi günler

Başka bir operatörden vodafone geçtikten sonra faturalarımda hep hinlik nedense hep sistemsel sorunlar ile yanlış faturalandırma yapılmış

anlatım biraz uzun olacak ama anlaşılması için ayrıntılı yazmak zorundayım

İlk faturam
yurtdışı kullanım bedeli eklenmiş
farkeder farketmez aradım müşteri hizmetlerini

bana söylenen şey

İNCELEDİĞİMDE BÖYLE BİR GÖRÜŞME GERÇEKLEŞMEMİŞ.SANIRSAM SİSTEMSEL BİR HATA OLMUŞ OLMAMIŞ OLSA BİLE MÜŞTERİLERİMİZ YANLIŞLIKLA BU GÖRÜŞMEYİ GERÇEKLEŞTİRDİ İSE 1 DEFAYA MAHSUS GERİ ÖDEMESİNİ DAHİ YAPIYORUZ

GEREKLİ BİLDİRİMLERİ YAPRIM
SİZDEN RİCAM ŞU AN İÇİN BİR ÖDEME YAPMAMANIZ
FATURANIZ SON ÖDEME TARİHİNDEN 1 GÜN ÖNCE YANİ AYIN 30 UNDA REVİZE EDİLECEK 30 UNDAN İTİBAREN GÜNCEL FATURA ÜZERİNDEN ÖDEME YAPINIZ

BEN DE SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAM SİZİ BİLGİLENDİRECEM

tamam dedik ayın 30 unu bekledik akşam saatlerine kadar bekledim
bir revize yok
araddım tekrar müşteri hizmetlerini
faturanın revize olmayacağını bu faturayı ödeyeceğimi bir sonraki faturadan düşeceğini söylediler

1. si benim hatam değilken siz benden fazla bir ücret alıp paramı kullanamazsınız
2. si şu anki tutar düşük bir tutar ödemesi güç bir tutar değil ama yüksek ve ödeyemeyeceğim bir tutar da olabilirdi incelemelerinizde benim hatam olmadığı da çıktı beni mağdur edemezsiniz
3. sü müşteri temsilcinizin bana söylediği faturanın kesinlikle revize olacağı yönünde idi açın görüşmeleri inceleyin

bu söylemlerimi faturanın revize edileceğininsöylendiği ayın 30u ve 1 sonraki son ödeme tarihinde en az 20 aklı müşteri temsilcisine söylememe rağmen umruna takan olmadı
ÖDEYECEKSİN BİR SONRAKİ FATURADA DÜŞECEK

DEDİKLERİ GİBİ DE REVİZE ETMEDİLER
Ödedik bir sonraki faturada düştü

HADİ BUNU BİR KERE ATLATTIK

3. AY FATURAM
Devletin aldığı aylık 21.5 tl telsiz kullanım bedeli 2 katı olarak 43.5 tl olarak faturalandırılmış
Yine aradım
1. si hem beni kazıklıyorsunuz
2. si hem usulsüz fatura kesiyorsunuz

faturayı revize edin diye
FATURA REVİZE EDEMEYİZ ÖDEYECEKSİNİZ BİR SONRAKİ FATURADA DÜŞECEK DEDİLER

bu iş artık müşteri ile hizmet verenin alacak verecek meselesinin üstünde devletin alacağı tutar üzerinden usulsüz faturaya girdi
gerekli bütün yerlere şikayetlerimi de oluşturacam faturayı revize etmezseniz dedim
yine umruna takan yok
ödeyeceksiniz bir sonraki faturada düşecek

BEN REVİZE EDİLENE KADAR ÖDEMEYECEĞİM DEDİKÇE
ONLAR DA ÖDEYECEKSİNİZ DEDİLER

ÖDEMEDİM
HATTIM KAPANDI

İletişiim zorunluluğum yüzünden mecbur ödemek zorunda kaldım

BU AY GELEN FATURAMDA 188 TL AÇMA KAPAMA BEDELİ YANSITMALARININ YANINDA
1 SONRAKİ AY DÜŞECEK DEDİKLERİ HİZMET DÜŞMEMİŞ BU AYDA TELSİZ KULLANIM BEDELİ EKLENMİŞ

KANITLARI GÖRSEL OLARAK EKLEDİM

Sizlerden tek ricam
taktığın rakamlara bak 20-30-40 tl için uğraşma kafanı ağrıtma gibi cevap vermemeniz
gerçekten hukuki bilgisi olanlardan yardım istiyorum
kafaya fazlası ile taktım

YA HUKUKİ OLARAK BİR ÇIKIŞ YOLU BULACAZ
YA DA KENDİMİ YAKACAM HUKUKSUZ OLARAK KENDİ ADALETİMİ VODAFONE MAĞAZALARININ BİRİNDE SAĞŞAYACAĞIM
(Oradaki çalışanların belki hiç bir suçu yok ama benim de hiç bir suçum kabahatim yok)
bana hukuki yaptırımı ne olursa da kabulum

SON OLARAK bu konudaki şikayetimi e devletten yaptım
BTK ya aktarıldı

Btk da vodafone aynı boş beleş cevapları yazıyor
her arayan müşteri temsilcisi boş beleş yatırın bir sonraki ay düşelim muhabbetine benzer boş beleş cevap veriyor
BU GÜN BTK SORUN ÇÖZÜLMEDİĞİ HALDE KONUYU KAPATMIŞ

1a7705295d16c14f3.jpg
2ae4f0cb87184bcbb.jpg
36474c6fd7619d403.jpg
4b18f2200eec33617.jpg

Xentios Çevrimdışı

Xentios

Yeni Üye
7 Eyl 2025
47
44
Hocam 3-5 kuruş için kendinizi boşuna sinir etmeyin.
Ödeyin geçin. Beğenmiyorsanızda hattımı kapattıracağım deyin firmaya.

Dava mava boş işler. Zaten boş olmasa bunlar müşterilere yapılamazdı.

K Çevrimiçi

kronik1907 

Aktif Üye
23 Nis 2022
53
36
Hocam 3-5 kuruş için kendinizi boşuna sinir etmeyin.
Ödeyin geçin. Beğenmiyorsanızda hattımı kapattıracağım deyin firmaya.

Dava mava boş işler. Zaten boş olmasa bunlar müşterilere yapılamazdı.
geri dönüş yok
hapse gireceğimi de bilsem mağazalarından birinde olay çıkacam
gerekirse suçu olmayan çalışanlara da zarar verecem

bu cevabı yazan biri olarak size olan eleştirimi de büyük ihtimalle umrunuza takmayacaksınız ama ben yine de söyleyeyim
bu cevabı da yakıştıramadım
3 kuruş için gerek yokmuş

ahlaksızlık kaç kuruş olunca çaba gösterelim
tutarı da söyleyin bari

bu konuda hukuki olarak etkili biçimde yapılabilcek bir şey var mı bilgisi olan yardımcı olsun dedim

Serindalga Çevrimdışı

Serindalga 

Aktif Üye
28 Ara 2019
157
39
Tüketici hakem heyetine ekteki resimlerle güzel bir dilekçe yazın ve şikayetinizi belirtin bir müddet sonra onlar sizi arayacak ve mağduriyetiniz bir şekilde giderilecek.tüketici hakeme başvuduruğunuzda mahkeme ile uğraşmanıza gerek kalmıcak sanırım.
eğer allah belalarını versin uğraşmak istemiyorum diyorsanız numaranızı başka operatöre geçiriniz.
ama benim size tavsiyem hem hakem heyetine başvurun hemde numaranızı hemen başka operatöre geçirin
mağazada olay çıkarmayın şiddetten kaçının 1 dakikalık öfke yıllarınızı almasın haklıyken haksız duruma düşmeyin bence.

K Çevrimiçi

kronik1907 

Aktif Üye
23 Nis 2022
53
36
Tüketici hakem heyetine ekteki resimlerle güzel bir dilekçe yazın ve şikayetinizi belirtin bir müddet sonra onlar sizi arayacak ve mağduriyetiniz bir şekilde giderilecek.tüketici hakeme başvuduruğunuzda mahkeme ile uğraşmanıza gerek kalmıcak sanırım.
eğer allah belalarını versin uğraşmak istemiyorum diyorsanız numaranızı başka operatöre geçiriniz.
ama benim size tavsiyem hem hakem heyetine başvurun hemde numaranızı hemen başka operatöre geçirin
mağazada olay çıkarmayın şiddetten kaçının 1 dakikalık öfke yıllarınızı almasın haklıyken haksız duruma düşmeyin bence.
tüketici hakem heyetine yazdım 1 ay önce daha bir cevap gelmedi
cimerden şikayet ettim btk ya aktarıldı
btk üzerinden vodafone cevap veriyor
boş beleş cevap veriyor
ben itirazımı yenileyip kaydı açıkta tutuyorum
btk kendi kapatmış başvuruyu

HUKUKİ OLARAK BİR YAPTIRIMI OLMADIKTAN SONRA
SONU İDAM OLSUN YİNE GEREKENİ YAPACAM
YETER ARTIK YILDIM USANDIM
İNSANLARIN HİÇE SAYILMASINA HUKUKİ HAKLARININ GÖRMEZDEN GELİNMESİNDEN BIKTIM USANDIM

Serindalga Çevrimdışı

Serindalga 

Aktif Üye
28 Ara 2019
157
39
tüketici hakem heyetine yazdım 1 ay önce daha bir cevap gelmedi
cimerden şikayet ettim btk ya aktarıldı
btk üzerinden vodafone cevap veriyor
boş beleş cevap veriyor
ben itirazımı yenileyip kaydı açıkta tutuyorum
btk kendi kapatmış başvuruyu

HUKUKİ OLARAK BİR YAPTIRIMI OLMADIKTAN SONRA
SONU İDAM OLSUN YİNE GEREKENİ YAPACAM
YETER ARTIK YILDIM USANDIM
İNSANLARIN HİÇE SAYILMASINA HUKUKİ HAKLARININ GÖRMEZDEN GELİNMESİNDEN BIKTIM USANDIM
Hakem heyeti 1 ayda sonuçlanmıyor sabredip bekleyeceksin. digitürkle benimde böyle fatura sorunlarım oldu hakem heyetine dilekçe yazdım 6 7 ay sonra onlar beni sürekli aradı ödediğim miktarı fazlasıyla aldım
( sabır insanın nefsine karşı verdiği en büyük savaştır )

Xentios Çevrimdışı

Xentios

Yeni Üye
7 Eyl 2025
47
44
geri dönüş yok
hapse gireceğimi de bilsem mağazalarından birinde olay çıkacam
gerekirse suçu olmayan çalışanlara da zarar verecem

bu cevabı yazan biri olarak size olan eleştirimi de büyük ihtimalle umrunuza takmayacaksınız ama ben yine de söyleyeyim
bu cevabı da yakıştıramadım
3 kuruş için gerek yokmuş

ahlaksızlık kaç kuruş olunca çaba gösterelim
tutarı da söyleyin bari

bu konuda hukuki olarak etkili biçimde yapılabilcek bir şey var mı bilgisi olan yardımcı olsun dedim
Hakem heyeti konusunda detayları bilmiyorum ama 70.000 tl altında bir tutar için dava açmanın hiçbir anlamı yok. Dava masrafları, avukat ücretleri derken daha çok zarar ediyorsunuz. Hele işiniz icraya düşerse keşke hiç dava açmasaydım dersiniz.

Birde bu tarz haberlerin olduğu bir ülkede gerçekten şunun için kendinize ve başkalarına zarar vermeye değmez. Keskin sirke küpüne zarardır.
Siz 100 tl fazla fatura için olay çıkaracağım diyorsunuz bu aile napsın atom bombası mı patlatsın?
Bir insanın canına 1 aylık asgari ücret tutarı bile etmeyen bir değer biçmişler. Onuda 10 taksit yapmışlar. Ayda 3000 liraya adam öldürme menusu. Büyük boy ister misiniz?

Özetle sizin yaşadığınız bir çocuğun dondurmasını düşürmesi kadar bile keder değil bu tarz olayların yanında. Ne kendinize ne de herhangi bir dükkanda çalışan, sizin yaşadıklarınızla hiçbir alakası olmayan bir insana zarar vermeye değmez.

Son olarak hiç unutmadığım bir olayı da ekleyeyim bence konuya çok uyuyor.
Özet: Sinirden direğe kafa atıp felç kalan bir basketbolcu.

Merlot Çevrimdışı

Merlot 

Aktif Üye
26 Ara 2018
282
51
Bunca vukuata rağmen Başka operatöre geçmenizi engelleyen nedir, niye bu kadar kaldınız
Vodafonu yıllar önce denedim hattı taşıdıktan sonra kimlik bilgilerim kullanılarak bilgim dışında hat çıkarılmış şans eseri öğrendim şikayet ettim kapatıldı ama sorumlu bulunmadı hemen hattı taşıdım, daha da tövbe ettim
çok sorunlu firma

K Çevrimiçi

kronik1907 

Aktif Üye
23 Nis 2022
53
36
Bunca vukuata rağmen Başka operatöre geçmenizi engelleyen nedir, niye bu kadar kaldınız
Vodafonu yıllar önce denedim hattı taşıdıktan sonra kimlik bilgilerim kullanılarak bilgim dışında hat çıkarılmış şans eseri öğrendim şikayet ettim kapatıldı ama sorumlu bulunmadı hemen hattı taşıdım, daha da tövbe ettim
çok sorunlu firma
hocam bu ülkede hizmet şartları koşulları ve bedeli yasaya göre belirlenmiş mi belirlenmiş

ben zamanında kampanya var diye geçmişmiyim buraya geçmişim
peki ben günü gününe faturamı ödüyor muyum normal şartlarda ödüyorum
neden onlar bana hizmet taahütünde bulunuyorsa bende bunun bedelini ödeme taahütünde bulunuyorum

eee ben taahütümü yerine getiriyorsam
bunlar niye getirmiyor

şu an benim bu hizmetteki haklarımı başka bir firmadan alayım desem 2 katı para ödeyecem
taahütüm var taahüt cezası ödeyecem geçsem
hadi taahüt işini bu olaylardan dolayı mahkeme kanalı ile çözdük
yine 2 katı tarife fiyatı ödeyeceğim

AYRICA NEDEN YANİ NEDEN
NEDEN GEÇEYİM BAŞKA OPERATÖRE
PAŞA PAŞA BANA HİZMETİNİ VERECEK HİZMET BEDELİNİ DOĞRU YANSITACAK PARASINI ALACAK

Şimdi bunları okuduktan sonra
NE HALİN VARSA GÖR DİYE DÜŞÜNÜYORSUNUZDUR
açık konuşayım çok ta umrumda değil

ve yani bu tarz kafa yapılarını da anlamıyorum

20 tl için değmez
100 tl için değmez

şu kadar için değmez

KAÇ PARA İÇİN DEĞER Bİ BEDEL BELİRTİN ÖĞRENELİM

ahlaksızlığın bir bedel alt limiti mi var

yemin ediyorum ülke baştan aşağı yozlaşmış
ülke sınırlarında kimin ne şekilde kandırıldığı mağdur edildiği ne yaptığı ne yapmadığı ne yapması gerektiği ben küçük meblağ için yaygara koparıyoreken başkalarının büyük yaygara koparıp koparmaması inanın umrumda değil

tekrar söylüyorum ne halin varsa gör diyeceksiniz ama
ben kendi başımı yiyecem yine de bu firmada hiç suçu olmayan mağaza çalışanının zararına kadar çıkacak bu iş

TEK BİR ŞEY TALEP ETTİM ŞU GRUPTA

Bu işin tüketici hakem heyeti btk dışında mesela bir çözümü var mıdır

misal bu durum sadece müşteri mağduriyetinden öte usulsüz faturaya kadar gidiyor düşündüğünde
devletin alacağı bedeli 2 katı gösteriyorlar
Ben buradan şirketi vurabilir miyim mesela

bu durumda btk tüketici hakem heyeti yerine daha etkili bir makam var mıdır gibi

LÜTFEN ARTIK İNSANLARIN AHLAKSIZLIĞA BAŞ KALDIRMASININ ALT LİMİTİNİ ÜST LİMİTİNİ KOYMAYIN

Merlot Çevrimdışı

Merlot 

Aktif Üye
26 Ara 2018
282
51
hocam bu ülkede hizmet şartları koşulları ve bedeli yasaya göre belirlenmiş mi belirlenmiş

ben zamanında kampanya var diye geçmişmiyim buraya geçmişim
peki ben günü gününe faturamı ödüyor muyum normal şartlarda ödüyorum
neden onlar bana hizmet taahütünde bulunuyorsa bende bunun bedelini ödeme taahütünde bulunuyorum

eee ben taahütümü yerine getiriyorsam
bunlar niye getirmiyor

şu an benim bu hizmetteki haklarımı başka bir firmadan alayım desem 2 katı para ödeyecem
taahütüm var taahüt cezası ödeyecem geçsem
hadi taahüt işini bu olaylardan dolayı mahkeme kanalı ile çözdük
yine 2 katı tarife fiyatı ödeyeceğim

AYRICA NEDEN YANİ NEDEN
NEDEN GEÇEYİM BAŞKA OPERATÖRE
PAŞA PAŞA BANA HİZMETİNİ VERECEK HİZMET BEDELİNİ DOĞRU YANSITACAK PARASINI ALACAK

Şimdi bunları okuduktan sonra
NE HALİN VARSA GÖR DİYE DÜŞÜNÜYORSUNUZDUR
açık konuşayım çok ta umrumda değil

ve yani bu tarz kafa yapılarını da anlamıyorum

20 tl için değmez
100 tl için değmez

şu kadar için değmez

KAÇ PARA İÇİN DEĞER Bİ BEDEL BELİRTİN ÖĞRENELİM

ahlaksızlığın bir bedel alt limiti mi var

yemin ediyorum ülke baştan aşağı yozlaşmış
ülke sınırlarında kimin ne şekilde kandırıldığı mağdur edildiği ne yaptığı ne yapmadığı ne yapması gerektiği ben küçük meblağ için yaygara koparıyoreken başkalarının büyük yaygara koparıp koparmaması inanın umrumda değil

tekrar söylüyorum ne halin varsa gör diyeceksiniz ama
ben kendi başımı yiyecem yine de bu firmada hiç suçu olmayan mağaza çalışanının zararına kadar çıkacak bu iş

TEK BİR ŞEY TALEP ETTİM ŞU GRUPTA

Bu işin tüketici hakem heyeti btk dışında mesela bir çözümü var mıdır

misal bu durum sadece müşteri mağduriyetinden öte usulsüz faturaya kadar gidiyor düşündüğünde
devletin alacağı bedeli 2 katı gösteriyorlar
Ben buradan şirketi vurabilir miyim mesela

bu durumda btk tüketici hakem heyeti yerine daha etkili bir makam var mıdır gibi

LÜTFEN ARTIK İNSANLARIN AHLAKSIZLIĞA BAŞ KALDIRMASININ ALT LİMİTİNİ ÜST LİMİTİNİ KOYMAYIN
Elbette ki değmez diye birşey yok hakkın olduğun konuda hakkını aramak her bireyin hakkı
ama işte yazdığın gibi yaşadığımız ülkede özellikle son yıllarda çürümüş bu adalet sisteminde bu pek mümkün olmuyor bundan dolayı insanlar yıldı,
yukarıda yazdığım sahte hat olayında hangi şubeden hangi isimle çıkarıldığını bulup bildirdiğim polis ne birşey yaptı ne de vodafon bayii kapattı, mümkün olan tek şey tecrübe ettiğim bu tip işletmelerden uzak durmak
Yazacak çokşey var da neyse
fazla uzatmiim , umarım sonuç alırsın

Geri
Üst Alt