yanlış adaptör kullanım sonucu modemden duman gelmesi

K Çevrimdışı

kacr2828 

Aktif Üye
28 Mar 2021
183
28
Merhabalar, bugün elimdeki iki tane modemin adaptörlerini karıştırdım,

birinci modem ve adaptörü, 24v 1 A özellikte,
ikinci modem ise (eski modem), 9v 0.6A özellikte adaptörle çalışmakta,

ben birinci modem adaptörü ile ikinci modemi çalıştırdım, yani 9v 0.6A ile çalışan modemi 24v 1A ile çalıştırdım farkında olmadan jacklar aynı olduğu için farketmedim,

fişi taktım 10 saniye içerisinde adaptörden "çıt çıt çıt" tarzında ses geldi, akabinde modemin jak kısmından veya jak kısmına yakın yerdeki deliklerden duman gelince hemen çektim fişten hafiften yanık kokusu geldi.

akabinde bu modemi söktüm ve içini açıp baktığımda pek yanık göremedim (çok anlamıyorum)

güvenlik açısından bu modemi kullanmaya devam edebilirmiyim? elimde şuanda fazladan bir cihaz yok, modem eski bir cihaz acces point olarak kullanıyorum...
kendi orjinal fişiyle tekrar taktım ve stabil çalışıyor bir problem yok gibi görünüyor ancak duman mevzusu olunca insan ister istemez çekiniyor...

fotoğraflar ektedir

teşekkürler...

20250209_120219.jpg
20250209_120227.jpg
20250209_120232.jpg
20250209_120414.jpg

Ekleme: duman miktarı çok az çıktı zaten hemen fişten çektim. Tüm süreç 15 saniye sürmemiştir.

K Çevrimdışı

kacr2828 

Aktif Üye
28 Mar 2021
183
28
24V olan cihazın marka modeli nedir.?
hocam aslında 24v değil o cihazda... o cihazda 9v 0.6 amper çalışıyor ancak adaptörü karışmış sanırım başka bir adaptörle uzun süredir kullanılmıyordu depodan çıkarmıştım... ancak öncedende o adaptörle kullanılmış sanırım ilginç... yani her iki modemdede 9v 0.6 amper yazıyor arkasında, birinin adaptörü karışmış nasıl olduysa, bende nasılsa aynı diye kullandım ancak meğerse değilmiş duman çıkınca kontrol etmek aklıma geldi, ben bu modemide 24v ile çalışıyor sanmıştım ayrı konu... :)

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,691
hocam aslında 24v değil o cihazda... o cihazda 9v 0.6 amper çalışıyor ancak adaptörü karışmış sanırım başka bir adaptörle uzun süredir kullanılmıyordu depodan çıkarmıştım... ancak öncedende o adaptörle kullanılmış sanırım ilginç... yani her iki modemdede 9v 0.6 amper yazıyor arkasında, birinin adaptörü karışmış nasıl olduysa, bende nasılsa aynı diye kullandım ancak meğerse değilmiş duman çıkınca kontrol etmek aklıma geldi, ben bu modemide 24v ile çalışıyor sanmıştım ayrı konu... :)
24V modem-router genellikle dış ortam poe'li olan modellerdir.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
23,103
65
Kırmızı işaretlileri değiştir, ölçü aletin varsa mavinin çıkışı voltajını kontrol et bakalım, genelde bu cihazlara (en azından bendeki cihazlara) 9-12 volt girer ama içeride bu 5 volta düşer,sen 24 v verdiğin için muhtemelen sadece kırmızı renklendirdiğim kondansatörler 16 volttur ve şişmiştir, ama mavi renkli parçayı da ölç ölçemiyorsan bir tamirciye rica et ölçsün :ok

modem2.jpg

Geri
Üst Alt