Muhammet Sarıçam
Süper Üye
- 20 May 2018
- 751
- 34
Merhaba. Dünden beri dizüstü bilgisayarımın alt kısmında yanıp sönen çizgiler oluştu. Düşmedi, çarpmadı biryere de. Sizce nedir bunlar?
Yok hocam hiç değişiklik yokLVDS veya COF kablo sorunu olabilir.
Onun dışında VRAM kaynaklı olabilir. (Ekran kartı belleği.)
Ekranı yukarı aşağı açıp kapatırken çizgide değişim var mı kontrol edin.
Menteşelere veya ekranın alt kısmına elinizde bölge bölge hafifçe baskı uygulayın değişen bir şey olacak mı bir bakın.
Kablo veya panel değilse BGA lehim arızası olabilir. (VRAM'lerde.)Yok hocam hiç değişiklik yok
Şimdi şöyle bir şey keşfettim ekranın üst kısmında ki çıkıp butonu o çizgili yerde beliriyor yanıp dönerkenKablo veya panel değilse BGA lehim arızası olabilir. (VRAM'lerde.)
Muhtemelen LVDS veya COF sorunudur o bence.
Sevgili Adem Helvacı bunun yanıtı nokta atışı verecektir bence. Onu bekleyin derim.Şimdi şöyle bir şey keşfettim ekranın üst kısmında ki çıkıp butonu o çizgili yerde beliriyor yanıp dönerken
Bu arada laptop samsungSevgili Adem Helvacı bunun yanıtı nokta atışı verecektir bence. Onu bekleyin derim.
DVD ile dene bakalım ,onda da yapacak mı ,mesela dvd ile (varsa) film v.s hatta ekranı kaplayan bir fotoğraf olabilir.Usb ile de deneyebilirsin,bildiğimden değil ,benim ilk bakacağım yerlerden birileri olduğundan yazdımŞimdi şöyle bir şey keşfettim ekranın üst kısmında ki çıkıp butonu o çizgili yerde beliriyor yanıp dönerken
Ayn şekilde oluyor denedimDVD ile dene bakalım ,onda da yapacak mı ,mesela dvd ile (varsa) film v.s hatta ekranı kaplayan bir fotoğraf olabilir.Usb ile de deneyebilirsin,bildiğimden değil ,benim ilk bakacağım yerlerden birileri olduğundan yazdım