Adem Helvacı
Süper Üye
- 17 Şub 2017
- 24,294
- 51
Oldukça güzel tespitler ve nokta atışı vuruşlar olmuş elinize sağlık.Xiaomi tvler hakkında bilgim yok fakat TCL Televizyonların ülkemizde satışa çıkacağını öğrendiğim günden beri takipteyim ve kendi çapımda araştırmalar yaptım. Maalesef TCL televizyonlar hakkında bilgiye ulaşmak şuan için çok zor. Sosyal medyada sorulan sorulara dönüş yapılmıyor, yapılsa da tatmin edici cevap verilmiyor. 30 Eylül'e kadar verilen cevaplar "Çok yakında görüşmek üzere" idi, 30 Eylül'den sonra da web sitelerine yönlendiren cevaplar verdiler. Bilkom tüketiciyi tatmin edecek bilgiyi bir türlü tam anlamıyla veremiyor. Hem satış pazarlama hem de müşteri ilişkileri konusunda başarılı oldukları söylenemez. İnsanlar haklı olarak, satın almak için istediğim bilgiye ulaşmak bu kadar zorsa satın aldıktan sonra, satış sonrası desteğe ulaşmam nasıl olacak diye sorguluyorlar. Şahsi düşüncem, televizyonları, satışa çıkartacaklarını ilan ettikleri Eylül ayına tam anlamda yetiştiremediler. Sözlerinde durmak adına yada TCL ile yaptıkları anlaşma gereği Eylül'ün son günü apar topar bir kaç sitede ve 2 mağazada satışa çıkardılar. Online da ürünü bulabiliyorsunuz ama ilan edilen mağazalarda ürün yok (04.10.2020 tarihinde bulunduğum şehirdeki mağazalarda yoktu.) Onlinedan sipariş verip eline ürün ulaşan var mıdır bilmiyorum.
Teknik servis konusunda gelince, sitelerinde yayımladıkları kullanım kılavuzlarında iki sayfalık yetkili servis bölümü mevcut fakat yetersiz, her il yok, sanki olması gerektiği için kılavuza eklenmiş gibi. Servis yönetimini HTS teknik firmasına vermişler. Türkiye genelinde teknik servis başvurularını bitirmişler ama kim bu servisler? bu da gizemini koruyor. HTS'nin youtube kanalında bir kaç tv kurulum eğitim videosu mevcut. Her şeyin rayına oturması için biraz daha vakte ihtiyaçları var gibi. Ses getiren bir lansman ve lansmana özel fiyat da yapmadılar. TCL'yi bilenlerin çoğunluğunun, rakiplerine göre daha uygun fiyat beklentisinde olduğunu düşünüyorum. Şuan için, yeni girdikleri bir pazara rekabetçi bir fiyat ile giriş yapmadıkları kanısındayım.
Bizim ülkemize özel, Yapmış olmuş olmak için yapmak mantığına hareketler şimdilik.
HTS ile daha önce de çalışmışlığım var kısa süreli. 1 sene YORK klimaların yetkili servisliğini bu sistem üzerinden yürüttüm ve öyle aman aman ultra mega bir sistem yok ortada.
Kimse darılıp gücenmesin bana göre bu iş tamamen kolaya kaçmak.
''Yaygın ve bilinen bir altyapı varken onu kullanalım, ne yapacağız kendi servislerimizi kurup da canıııımmm''
Bu düşüncenin çok yanlış olduğunu anladıklarında biz çoktan burada insanlara ''Amann haaa TCL mi evlerden uzak'' demeye başlamış olmayız umarım..