Güvenlik güncellemsi dışında herşey tamamen psikolojik boş güncelleme yapmayın telefonunuz daha yavaş ve şarjı daha kötü olacaktır.
Pek ilk sürümlere yada stabil sürüme nasıl donebilirim. İlk aldigimds şarj 2 gün gidiyordu şimdi günü zor tamamlıyor hele dediğinize göre 12 de yarım gün zor giderAslında hepsi pazarlama olayı insanların psikolojisinde farklı algı yaratıyorlar . Xiaomi.ue da çok stabil değildir hatta baya baya sıkıntılıdır eu romları fazla kontrol etmeden hemen yayınlarlar. bu yüzden mirom yada miuimix ekran süreleri baya iyi stabildir
Mi 8 liteTelefonunuz hangi model acaba ? Yeni modeller yeni yazılımla beraber çıktığı için eski yazılımı olmuyor yani ilk aldığınızda miui 10 mu 11 mi yüklüydü ?
1 sene olduysa çok kapasite kaybetmemesi lazım dediğiniz gibi yazılımdan da olabilir. MIUI 11 ilk çıktığında çok hızlı bitmeye sebep olan bir problem vardı ama sonra düzelttiler diye biliyorum yinede yeni sürümlerde pil ömrü azalması gibi bir durum olabilir.Evet onu bilmiyorum 1 sene olmuştur . Ama gubcelleme sonraları da böyle daha da çabuk bittiği anlaşılıyor
Hiç güncelleme yapmadığım 3 yıllık Redmi Note 4x cihazımın batarya performansı ilk günkü gibiydi. 10-12 saat ekran süresi alıyordum.Cihaz kaç yıllık iki yıldan sonra artık batarya da zayıflamaya başlıyor ondan da bir miktar kullanım süresinde kısalma yaşanabilir.