wi-fi adaptör tavsiyesi

R Çevrimdışı

reznik

Yeni Üye
9 Ocak 2019
9
38
Merhaba arkadaşlar. Geçen hafta yazılım güncellemesi sırasında yaşadığım sorunu arkadaşların müdahelesi ile kolay şekilde atlatmıştım. Arkadaşlara tekrar teşekkür ederim. Fabrika çıkışlı 376f yazılımı S olarak güncellemiştik. O dönemki arayışım puhu tv, netflix gibi arayüzlerin gelip gelmeyeceğiydi. Gelmedi. Aradım ve arayüzün benim için kullanışlı olmadığı kanaatine vardım. (yanlış düşünüyorsam yorumunuz beklerim) Aslında en çok aradığım şey: web üzerinde bir playerda gördüğüm videoyu LAN üzerinden tvye atmaktı. Uzun zaman aradım ama uygun cast programını bulamadım. (android için Web Video Caster buldum. %60-70 başarılı) Sadece youtube videolarını tvye lan üzerinden aktarabildim. sonuç olarak bilgisayar ekranını tvye yansıtma kararı aldım. Bununda wireless adaptörü ile mümkün olduğunu anladım. (bana lan üzerinden yapamamak saçma geldi.) artık istediklerimi yapabilmek için bir adaptör almaya karar verdim. burada uyumsuz bir cihaz alma endişe taşımaktayım. buraya kadar yazdıklarıma yanlış ve eksik bildiğim şeyler var mı? yoksa uygun adaptörü seçerken nelere dikkat etmeliyim. Herkese kolay gelsin.

IMG_20190109_214913a6c61098d1c6fe4d.jpg

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Vestel uyumlu dongle aparatı
Dır. Ama sana tavsiyem formda bu konuda çok bilgi var andiroid box alman. Kafan rahat olur. Ve Android kolaylığı ile işi çözersin

R Çevrimdışı

reznik

Yeni Üye
9 Ocak 2019
9
38
Vestel uyumlu dongle aparatı
Dır. Ama sana tavsiyem formda bu konuda çok bilgi var andiroid box alman. Kafan rahat olur. Ve Android kolaylığı ile işi çözersin

internette baktığımda bazı yorumcular altta adını yazdığım adaptörün asıl bu firmadan alınıp üzerine vestel yazıldığını iddia ediyorlar. (adı vestel olunca fiyat X5 oluyor) android tv deneyimleyemedim. benim için önemli olan KARARLARI BİLGİSAYARDA ALIP TVYİ SADECE PCNİN ENSTRÜMANI OLARAK KULLANMA. korkum şu eğer android olarak çalışıtırırsam pc ile onu yönetememek.

Ralink RT5370 USB 2.0 150 mbps WiFi

R Çevrimdışı

reznik

Yeni Üye
9 Ocak 2019
9
38
Bunun için neden hdmi ya da vga kablo kullanmak yerine ekran yansıtma istiyorsunuz?
interneti film izlemekten ziyade araştırma yapmak için kullanıyorum. sayfadan sayfaya atlama kabiliyetimin hızlı olması lazım lazım. dikkatimi çeken video izlemek için tvye atıp, araştırmya pc üzerinden devam etmek istiyorum. iki işi aynı yapma talebi bu aslında.

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Tekrar altını çiziyorum. Bul al ama hiç içine sinmeyecek. Verimli olmayacak. Vestel servislerinde vardır yoksa bile talep edin.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
O dongle da Ralink chipset var. Verimli çalışmıyordu benim televizyonda. (MB 95)
Ama başka anakarta sahip bir Vestel Smart TV'de gayet iyi iş çıkarıyordu.

H Çevrimdışı

hkn40

Aktif Üye
1 Nis 2018
476
Ekran yansıtmak için bilgisayarınızda intel WIDI desteği olması lazım.. tabi eğer o destek kalkmadıysa..

R Çevrimdışı

reznik

Yeni Üye
9 Ocak 2019
9
38
O dongle da Ralink chipset var. Verimli çalışmıyordu benim televizyonda. (MB 95)
Ama başka anakarta sahip bir Vestel Smart TV'de gayet iyi iş çıkarıyordu.
MB96'da aynı tür mü oluyor? Benimki 96. verimsizden kasıt nedir? karasız mı? Yoksa veri trafiğimi yavaş?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Tekrar altını çiziyorum. Bul al ama hiç içine sinmeyecek. Verimli olmayacak. Vestel servislerinde vardır yoksa bile talep edin.
Hard kullanıcı değilim. sadece ekranda gördüğüm videoyu tvde izlemek istiyorum. Bu talebimide karşılamaz mı? Verim derken? (elektronikten çok uzaklaştım. artık son kullanıcıyım.)

Ekran yansıtmak için bilgisayarınızda intel WIDI desteği olması lazım.. tabi eğer o destek kalkmadıysa..

bağlan komutuyla bağlanılmaz mı? (bayağı geri kalmışız.)

uyan varmış ama pahalı bence
veezy 200 yazmışlar. gol yemeyelim. SEG bu. kendini zor götürüyor zaten.

Son düzenleme:
F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Ben yorumumu yaptım tavsiye formunda dikkat ettiysen tavsiye etmedim. Android box al ömürlük olsun kafan ağrımasın. Android cihazında widi özelliği yani ekran yansıtma miracast varsa al. Eğer sadece ekran paylaşımı yapacaksanız. Miracast hdmi üzerinden ekran paylaşımı olan cihazlar var 70 80 tl ondan da alabilirsin . Ayrıca win10 da direk ekran paylaşma var sizin şu an kullandığınız cihaz nedir bilmiyorum.

H Çevrimdışı

hkn40

Aktif Üye
1 Nis 2018
476
MB96'da aynı tür mü oluyor? Benimki 96. verimsizden kasıt nedir? karasız mı? Yoksa veri trafiğimi yavaş?

Hard kullanıcı değilim. sadece ekranda gördüğüm videoyu tvde izlemek istiyorum. Bu talebimide karşılamaz mı? Verim derken? (elektronikten çok uzaklaştım. artık son kullanıcıyım.)

bağlan komutuyla bağlanılmaz mı? (bayağı geri kalmışız.)

veezy 200 yazmışlar. gol yemeyelim. SEG bu. kendini zor götürüyor zaten.

sadece microsoft edge üzerinden film, müzik, resim, youtube vb. yansıtma oluyor... intel widi desteği olsaydı PC nizin olduğu gibi yansıtması olacaktı.. fikoloji üstadın dediği gibi en iyisi android box

Son düzenleme:
R Çevrimdışı

reznik

Yeni Üye
9 Ocak 2019
9
38
Ben yorumumu yaptım tavsiye formunda dikkat ettiysen tavsiye etmedim. Android box al ömürlük olsun kafan ağrımasın. Android cihazında widi özelliği yani ekran yansıtma miracast varsa al. Eğer sadece ekran paylaşımı yapacaksanız. Miracast hdmi üzerinden ekran paylaşımı olan cihazlar var 70 80 tl ondan da alabilirsin . Ayrıca win10 da direk ekran paylaşma var sizin şu an kullandığınız cihaz nedir bilmiyorum.

yorumlar verimsiz olduğuna dair kararlı gidiyor. win 10 kullanıyorum. Bunu almak macera olacak herhalde. Mümkün olursa birilerinden bulup denemek lazım. android box mantıklı evet. bilgisayarla çalışırken bilgisayardan erişim mümkünse kullanışlı olur. İşte o kısmını bilemiyorum. (edit: son yorumu okumamışım. ordan anladığım, edge ve widi ile yapabileceğim herşeyi android boxta rahatça yapabileceğim anlamını çıkardım.)

H Çevrimdışı

hkn40

Aktif Üye
1 Nis 2018
476
yorumlar verimsiz olduğuna dair kararlı gidiyor. win 10 kullanıyorum. Bunu almak macera olacak herhalde. Mümkün olursa birilerinden bulup denemek lazım. android box mantıklı evet. bilgisayarla çalışırken bilgisayardan erişim mümkünse kullanışlı olur. İşte o kısmını bilemiyorum. (edit: son yorumu okumamışım. ordan anladığım, edge ve widi ile yapabileceğim herşeyi android boxta rahatça yapabileceğim anlamını çıkardım.)

Kablolu olarak HTML (uygun bir kablo ile..) bağlantı deneyebilirsiniz.. Tabi ki kablo fazlalığı sorun değilse.. Ayrıca android box konusunda tecrübeli olan arkadaşların fikirlerini almanız daha uygun olur diye düşünüyorum..

Geri
Üst Alt