Merhaba dostlar. Bu ay garantisi biten 2021 model VW Passat aracım var. Geçen hafta yetkili serviste yıllık bakım için (hava, su, yağ ve polen filtre ve sıvı değişimi) 6150 lira ödedim. Garanti uzatma konusunda da, normalde garanti süresi bitmeden garanti uzatma yapmanız gerek demekle beraber, 1 yıl garanti uzatma için peşin yaklaşık 21000, taksitle de yaklaşık 23000 lira istiyorlar. (Geçen sene de 10000 lira istemişlerdi) Haliyle istedikleri para çok fazla geldi bana ama sırf otomatik şanzımanın bozulma korkusundan istemeyerek de olsa garanti uzatasım var. Hatta bazen bu servis, garanti, kasko ve mtv fiyatlarından dolayı arabayı satıp yürütmesi daha uygun markalara (Renault, Fiat, Toyota gibi) geçmeyi bile düşünüyorum. Ama satarsam da bir daha o değerde bir araç alamayacağımı da biliyorum. Aslında aracın piyasasını düşününce garanti uzatmak çok pahalı değil yüzde olarak ama ögretmen maaşıyla neredeyse 1.5 milyonluk arabaya binmek çapımı aşıyor diyorum bazen. Hatta böyle giderse, seneye bu fiyatlar bile ucuz kalacak gibi. Sözün kısası, bu paraya garanti uzatmalı mıyım? Ya da arabayı satıp model küçültmek mantıklı bir karar olur mu? Veya bunu satıp ne alınabilir?
Son düzenleme: