Vodafone Haksız Kazanç

blaki Çevrimdışı

blaki 

Süper Üye
18 Eyl 2018
510
Merhabalar.

2 Adet vodafone hattı kullanıyorum. 2 Hattımı da başka bir operatöre geçirdim . Normalde 35 lira civarı ödüyordum. Vodafone faturamın birine 140 lira çıkarmış. Yurtdışı araması gösterilmiş . Hiçbir şekilde yurtdışına arama yapmadım. Yurtdışından arandım . Daha önce de aranıyordum bir sorun olmuyordu. Başka operatöre geçince bu fiyatı çıkarttı. Zaten yurtdışını istesemde arayamam vodafone bireyel ayarlardan yurtdışına arama kapalı.Üstelik diğer hattıma herhangi bir yurtdışı araması ücreti çıakrtmadı . o hatla da arandım. Müşteri hizmetlerini aradım. 3 sefer farklı zamanlarda müşteri temsilcileriyle görüştüm hepsi de arama yapmışsınız diyor . Yapmadım diyorum zaten urtdışını arama kapalı diyorum anlatamıyorum. Daha sonra farklı bir merkeze bağladılar . Görüştüğüm kişi yurtdışından aranırsanız siz de yarısını öderseniz dedi. Diğer Hattımdanda arandım ona neden ücret yansıtmadınız dedim tabi cevap yok. Diğer operatörler hiçbir şekilde üretlendirme yansıtmıyor dedim gene ses yok. Bu durumda yapılacak birşey var mıdır ?

Screenshot_1c37ab6063c21da9c.png

Vedatank Çevrimdışı

Vedatank 

Aktif Üye
15 Ocak 2020
380
66
Sayın blaki naçizane olarak bir şey söylemek istiyorum Türkiye'de iken bir başka ülke sınırlarına yakın bir yerden Türkiye'de bir telefonu ararsanız bile sınır ülkesinin şebekesine geçiş olabiliyor telefon şebekesi. Yani hat otomatik olarak en yakın şebekeye geçiş yapabiliyor. Bende İzmir Çeşme ilçesinde başıma geldi Yunanistan da bir şebekeye bağlanmıştı. Dalgalanmalı olarak şebeke geçiş yapabiliyor. Böyle bir yerden arama yapmış olabilirmisiniz. Saygılarımla.

Ömer Çolak Çevrimdışı

Ömer Çolak 

Süper Üye
17 Tem 2021
1,051
29
Sayın blaki naçizane olarak bir şey söylemek istiyorum Türkiye'de iken bir başka ülke sınırlarına yakın bir yerden Türkiye'de bir telefonu ararsanız bile sınır ülkesinin şebekesine geçiş olabiliyor telefon şebekesi. Yani hat otomatik olarak en yakın şebekeye geçiş yapabiliyor. Bende İzmir Çeşme ilçesinde başıma geldi Yunanistan da bir şebekeye bağlanmıştı. Dalgalanmalı olarak şebeke geçiş yapabiliyor. Böyle bir yerden arama yapmış olabilirmisiniz. Saygılarımla.
Bu durumdan kurtulmak için "Dolaşım Kapalı" gibi bir ayar olur hücresel ayarlarında. Kıbrıstayken onu açmazsam şebekelere bağlanmıyordu.

blaki Çevrimdışı

blaki 

Süper Üye
18 Eyl 2018
510
Sınıra yakın herhangi bir yerde değilim . Yurdışını zaten aramaya kalktığımda bu hat yurtdışına aramaya kapalıdır diye uyarı veriyordu.

Ömer Çolak Çevrimdışı

Ömer Çolak 

Süper Üye
17 Tem 2021
1,051
29
Sınıra yakın herhangi bir yerde değilim . Yurdışını zaten aramaya kalktığımda bu hat yurtdışına aramaya kapalıdır diye uyarı veriyordu.
Belge talep edin. Hem yurtdışını aradığınızı, eğer aramamışsanız arandığınızın loglarının raporunu; bunlara ek de sözleşmedeki o ilgili yurt dışı maddesini talep edin.

Arandığınızda faturaya ekleniyor ve sözleşmede yoksa Tüketici Hakem Heyetine başvurun.
Aradığınızda faturaya eklenmişse zaten yapacak bir şey yok. Aramadığınızı kanıtlamanız zor olacaktır.
Arandığınızda faturaya ekleniyor ve sözleşmede varsa yine Tüketici Hakem Heyeti. Bu konuda bir sinyal bir bildirim olmalı ve faturanızda "yurt dışına yapılan aramalar" yazıyor. Operatör değiştiren birini ararken bile sinyal sesi duyuyorsunuz.

Velhasıl, belgeleri alın. Gerisi sadece sabır isteyecektir.

blaki Çevrimdışı

blaki 

Süper Üye
18 Eyl 2018
510
Problem daha çok muhatab bulamamak . Vodafonun söylediği tek şey bunu ödeyeceksiniz boşuna uğraşmayın . Sözleşmeye ulaşma şansım zaten yok çünkü operatörü değiştirdim. Sözleşme dışında zaten yurtdışından aranma ücretsiz diye biliyorum ben .
Bir tek turkcellde açıklama buldum

Ömer Çolak Çevrimdışı

Ömer Çolak 

Süper Üye
17 Tem 2021
1,051
29
Açıkçası ben Vodafone'de de Turkcell'de de kıbrıstan yoğun fransadan nadir gelen aramalara hiç ücret ödemedim. Ama kıbrıstayken dışarıdan gelen aramalara bile ücret ödedim. O bahsettiği olay yurt dışındayken geçerli.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Parayı öde,belge de iste bence de,sonra da doğru hakeme,acaba önceki faturalarında açıklama var mı bu konuda ,yani yurtdışı kapalı konusunda :alala

blaki Çevrimdışı

blaki 

Süper Üye
18 Eyl 2018
510
Parayı öde,belge de iste bence de,sonra da doğru hakeme,acaba önceki faturalarında açıklama var mı bu konuda ,yani yurtdışı kapalı konusunda :alala
Geçmiş dönem faturalarını inceledim öyle bir ibare göremedim. Elimde sözleşmede yok . Yani belge istesem ne belgesi verecekler yada verip vermeyecekleri mechul. Yurtdışı araması kapalı olan bir telefona yurtdışından bir arama geldiğinde faturama nasıl yurtdışı arama diye faturalandırıyor orasıda ayrı bir soru işareti.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Geçmiş dönem faturalarını inceledim öyle bir ibare göremedim. Elimde sözleşmede yok . Yani belge istesem ne belgesi verecekler yada verip vermeyecekleri mechul. Yurtdışı araması kapalı olan bir telefona yurtdışından bir arama geldiğinde faturama nasıl yurtdışı arama diye faturalandırıyor orasıda ayrı bir soru işareti.
Tam "deli dumrul" işi , ama en azından sözleşmeni isteyebilirsin ,olmazsa zaten hakem heyeti isteyecek sözleşmeyi mutlaka ,gelen arama sana yansır mı ya ,hayret ,o zaman 2 ücret ödenmiş oluyor,saçmalık ,hem sen hem seni arayan :)
İyi yere tezgah açmışlar desene ,nasılsa ilgilenen de yok (ki öyle görüyorlar) ,ne koparırsak kar diye bakıyorlar ,susarsan onlara kar oluyor ,susmazsan susturmak için ellerinden geleni yaparlar ,önce özürle başlarlar ,şunu yapalım-bunu yapalım gibi.

blaki Çevrimdışı

blaki 

Süper Üye
18 Eyl 2018
510
Malesef dediğiniz gibi. Müşteri hizmetlerini arayıp sözleşmeyi mail olarak isteceğim . Gelişmeleri aktaracağım

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Malesef dediğiniz gibi. Müşteri hizmetlerini arayıp sözleşmeyi mail olarak isteceğim . Gelişmeleri aktaracağım
Evet ,iste ,hatta mutlaka "nasılsa tüketici hakem heyeti isteyecek,çünkü konuyu kapatmayacağım,74 lira için 740 lira harcarım,nasılsa bana geri ödeyeceksiniz" de,ben derim inan ki , hatta dedim superonlineye :)para ödemeden internetimi iptal ettiler hemen,kablotv ye geçtik.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Artık kaçtım,uykum geldi :) ,iyi geceler ,umarım iyi sonuçlanır konu,takipteyim :ok

Geri
Üst Alt