Vestel UD 8460 49 İnç Görüntü Sorunları

U Çevrimdışı

URANÜS

Yeni Üye
28 May 2019
40
48
Forumu bir süredir takip ediyorum gerçekten çok bilgilendirici oldu, emeği geçenlere teşekkür ederim.
Adem hocama sormak isterim:

Bir hafta önce kurulumu yapılan Vestel UD 8460 49 inç Tv' nin görüntü kalitesinden hiç memnun değilim şöyleki:

3 ay önce aldığım VEstel UD 8350 43 İnç ile kıyasladığımda TV'de 2 sorun olduğunu gördüm ;

-İlki ve asıl önemli olanı karanlık sahnelerde ortaya çıkan yeşil renkte kare kare ve noktalanma şeklinde puslanmaların olması.
Test amaçlı aynı görüntüyü her iki TV'te de yolladım 8350 de görüntü cam gibi, sorun yok.

-İkinci sorun ise 8460'ın görüntüsü mat ve asla 8350 gibi canlı değil.

Bu sorunların nedeni panel farkı mıdır? Özellikle ilk sorun renk-kontras-ışık ayarlarıyla ne kadar deneme yapsam da düzelmedi.

Not: 8350'nin ekranına dokununca iz olmuyor ancak 8460' da hafif bir mürekkeplenme oluyor,bu 8460'ın VA Panel olduğu anlmına mı gelir ( Adem hoca daha önce 8460 için İPS demişti) Eğer VA ise karanlık-loş görüntülerin daha iyi olması gerekmez mi?

Not 2:Bugün servis Tv'ye bakacak. Umarım değişim olur.

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
selam forma hoşgeldiniz.
Bahsettiğiniz üzere ekranda mürekkeplenme oluyorsa va olabilir. ve bahsettiğiniz 2 arıza olarak gördüğünüz şey panel farklılığından yapabilir. Bu bir arıza değildir. Değişim olacağını sanmam.
emin olmak adına;
2 televizyonunda servis menüsünü paylaşır mısın.
kumandadan menü 4725 yapınız çıkan ekranın tamamını ekleyiniz

U Çevrimdışı

URANÜS

Yeni Üye
28 May 2019
40
48
Servi
selam forma hoşgeldiniz.
Bahsettiğiniz üzere ekranda mürekkeplenme oluyorsa va olabilir. ve bahsettiğiniz 2 arıza olarak gördüğünüz şey panel farklılığından yapabilir. Bu bir arıza değildir. Değişim olacağını sanmam.
emin olmak adına;
2 televizyonunda servis menüsünü paylaşır mısın.
kumandadan menü 4725 yapınız çıkan ekranın tamamını ekleyiniz

Resmi ekledim hocam
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Servi

Resmi ekledim hocam
Bu 8460 inki
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu da 8350 ninki hocam

Son düzenleme:
F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
selam,
8350 bulanık çekmişsin panel bilgisini yakalıyamadım, ama 8460 olan samsung va panel

U Çevrimdışı

URANÜS

Yeni Üye
28 May 2019
40
48
Son düzenleme:
U Çevrimdışı

URANÜS

Yeni Üye
28 May 2019
40
48
Konu güncel..

Servis dün gelmedi, perşembe gelecek, duruma göre iptal edebilirim.

8460 in Va panel olduğunu filoloji hocam teyit etti. Peki bahsettiğim sorunlar Va da normal midir?
Boşuna servise para vermeden su işin aslını anlasak?

Geri
Üst Alt