hosbulduk
TFC Team
- 9 Kas 2018
- 3,721
Bekozap beni favorilerimde ekli olan arada bir girip bilgi aldigim site ,stenin size ait oldugunu da ögrenmis oldum,herkesin anlayacagi hatta almanca forumda türkce bilmenize gerek yok, resimlere bakin yeterince acikliyaci yazmislar ,sayenizde bilgi sahibi oldum.Almanca forumu bekozap diye aratinca dediginiz sayfa cikti ,demek ki benim arattigim kelimelerde listelenmedi o konu ben de görmedigim icin yok diye yanlis bilgi vermis oldum.Ayrica paylastiginiz bilgiler icin tesekkürlerEvet Almanya'da pvr açma ile başladı araştırmalar,2015 sonlarına doğru ,ben tvyi alınca ve kurcalamaya başlayınca da işin içine girdim doğrusu
Tabii Almanya'daki "digitalfernsehen" forumdan "burak5" i unutmamak gerek
Yazılımı tvden dump etmeyi biliyorum ve yayınlamıştım sanırım 2016 yılıydı yanlış hatırlamıyorsam,burada yayınladığın "usb_auto_update_Xxx.txt " dosyası her kart için ayrıdır biliyorsundur belki,senin *.txt uzantılı dosya da farklıdır.Elbette mb95 kart diğerlerine göre risklidir,değiştirmek-onarmak sen bildiğin için kolay olur ama bu işi bilmeyenler için bir nevi ölüm demektir
toolbox 'su bilmiyor olmaları şaşırttı beni inan,çünkü digitalfernsehen forumda epey tartışılmış konu,hatta TommyData "nasıl yaparım" konusunda, sonunda benim siteyi örnek göstermişti ," burada Türkler konuşuyorlar, bakın" diye (yani bekozap)
Ama biliyorum ki sonunda, hangi kartın hangi model tvye uyumlu olduğunu senden öğreneceğiz gibime geliyor
Benim ilgimi ceken kendi tv mi bozulursa tamir etmekten ziyade isin mantigini anlayip;Mesala boot döngüsüne girmis paneli saglam ve diger aksamlari calisan ama paneli kirik ayni anakarta sahip iki tv yi birlestirip saglam bir ürün elde etmek ve bunu tekrar pazarlamak.Burada karsilasilan sorun sayfadaki konu basliginida bir parca ilgilendiriyor aslinda.Laptoplarda kablo baglantilari uydugu sürece herhangi bir kalitedeki paneli kullanmaniz mümkün ve bununla ilgili kaynaklara ulasmak ve hangi paneli kullanacaginiz konusunda yardimci kaynak bulmak kolay.Fakat tv lerde yanlis anlamadiysam hem donanimsal olarak hem yazilimsal olarak seceneklerimiz fazla degil.Tvlerdeki isletim sistemleri ayni anakart grubuna ait farkli modellerde dahi farkli olabiliyor bu da yazilimsal olarak bazen kullanilan panelin calismamasina veya ters calismasina neden oluyor.Bilgisayarlardaki sürücü diye nitelendirdigimiz; isletim sisteminin icinde kayitli olan ve taktigimiz herhangi orjinalinden farkli bir parcayi otomatik olarak taniyip calistiran sistem tvlerde yok veya cok kisitli tam emin degilim.Yoksa eger bunu aslinda üretici firma anakart grublarina özel olmak üzere mesala mb9xx de hangi donanimlar kullanildiysa o kartlara ait ürün yelpazesinin sürücü diye nitelendirilebilecek yazilimlarini tüm mb9xx model grubu icin olan yazilimlarin icine standart olarak kayitli olarak sunsaydi isimizi kolaylastirmis olurdu(tahmin).Yani burada amatör kisilerin fazla secenegi yok bilgiye ulasma konusunda sonuc olarak arastirmaya devam..