Vestel tvde ekran formatı sorunu

H Çevrimdışı

hfy44 

Aktif Üye
22 Nis 2019
64
45
Selamın alayküm ustalar
Benim tv toshiba 49l2863dat
Babamada vestel 49ud8200 aldık
Her iki televizyondada ekran formatlarını 16:9 yaptım fakat birkaçgün sonra kendiliğinden menüde otomatik seçili oluyor
4:3 yayın yapan kanallar full ekran olmuyor tekrar ayarlıyorum birsüre sonra ayar yine sıfırlanıyor böyle 1-2 yerde daha denk geldim yaptığım ayarın tekrar eski ayara döndüğüne, şuan aklıma gelen ekran formatı. Ayardan sonra tvyi kapatıp açtım belki bu şekilde kaydeder diye fişi çekip taktım ama sonuç aynı. Bu vestellerde kronik bir hastalıkmı acaba

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
23,218
65
Bendeki MB96 olan32'' seg de yapıyor ama bazen ,hatta hangi kanlda yaptığını hep merak ettim,çeşitli kanallar denedim bulmak için ama bulamadım :) İzliyorsun,ertesi gün bakmışsın format "otomatik" olmuş :)

E Çevrimdışı

elektrotek09

pasific
Aktif Üye
21 Ağu 2019
123
24
yazılım yükleyin düzelecektir
kendi uydusunda yapıyorsa bu hatayı reset atıp tekerar kurun cihazı otamatikten çıkarın direk 16-9 formatında olsun harici uydu var ise harici recevır kullanılıyorsa onunda ayarını 16-9 alın deneme yapın olmazsa düzelmez ise en son güncel yazılımı dikkat edin ve bir önceki yazılımı yükleme yapın en son yazılımın versiyonu nedir bir önceki nedir bunu bilirsek çok iyi olacak gerekirse tarih önemli bir önceki yazılım atılacak
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

kendi uydusunda yapıyorsa bu hatayı reset atıp tekerar kurun cihazı otamatikten çıkarın direk 16-9 formatında olsun harici uydu var ise harici recevır kullanılıyorsa onunda ayarını 16-9 alın deneme yapın olmazsa düzelmez ise en son güncel yazılımı dikkat edin ve bir önceki yazılımı yükleme yapın en son yazılımın versiyonu nedir bir önceki nedir bunu bilirsek çok iyi olacak gerekirse tarih önemli bir önceki yazılım atılacak
konu açıklaması şöyle sürekli yazılım güncellemeleri smart cihazlarda gerekli görüldüğü üzere dip ayrıntılar küçük te olsa yazılmlarda hata olabiliyor format vizyonla alakalı her daim yapmasada ben müşteri olsam tv yi istemem böyle ama kesin yazılımla alakalı bir durum dahada olmadı 2. şık düşünürüz modifiye mainbordda

Son düzenleme:
H Çevrimdışı

hfy44 

Aktif Üye
22 Nis 2019
64
45
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

konu açıklaması şöyle sürekli yazılım güncellemeleri smart cihazlarda gerekli görüldüğü üzere dip ayrıntılar küçük te olsa yazılmlarda hata olabiliyor format vizyonla alakalı her daim yapmasada ben müşteri olsam tv yi istemem böyle ama kesin yazılımla alakalı bir durum dahada olmadı 2. şık düşünürüz modifiye mainbordda
2 tv de kendi uydu alıcısı,toshiba ya 2 vestele 1 yazılım güncellemesi yapıldı değişiklik olmadı, 2 tvde fabrika ayarlarına çevrildi değişiklik yok sorun aynen devam ediyor

Geri
Üst Alt