vestel tv standby

K Çevrimdışı

kayseri38

Yeni Üye
21 Ağu 2020
5
44
İyi günler Vestel 17pw26-4 &17mb35-4 televizyon standby ışığı yanıyor açma kapama tuşuna bastığımda tv den tuş sesi geliyor ama o şekilde kalıyor açılış yapmıyor.resimdeki kırmızıyla işaretlediğim kondansatörler şişmişti değiştirdim durum aynı resimde yeşil yuvarlak içine aldığım diyot 24 v var çıkışında şu dikkatimi çekti anakart soketini(mavi ile işaretlediğim) beslemeye taktığımda veya start verdiğimde bu 24v hızlı bir şekilde düşüyor siyah soket takılı olup olmaması etkilemiyor.ana kart takılı değil iken 24v sabit kalıyor mavi ile işaretlediğim anakart soketinin alt sağındaki 3 jampurda anakart soketi takılı değil iken sırasıyla 3v-5v ve 12 volt var anakart soketini taktığımda 12v gidiyor diger voltajlar kalıyor.bu konuda bir bilgisi olan varmı teşekkürler.

IMG_20200821_082605.jpg

Son düzenleme:
By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
15,026
Verdiğiniz bilgilere göre anakart sorunlu gibi bütün soketler takılıyken anakartta fiber optik kablo ses çıkış soketinde kırmızı ışık var mı?

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
15,026
ilk elektrik verdiğimde kırmızı yanıyor birkaç sn sonra sönüyor

Tv normal çalışıp ses var görüntü mü yok görüntü yoksa sadece 24 Volt bölgesi parçalarına bakılmalı
Tekrar standby konumuna mı düşüyor standby konumuna düşüyorsa 12 Volt ta kesime gidiyordur. Durum bu ise güç kartında gözden kaçan arızalı bir parça daha var. Tv sizin yanınızda olduğu için uzaktan fazla yardımcı olamıyorum bakılacak yerlerin bir çoğuna da bakmışsınız.
Kolay gelsin.

K Çevrimdışı

kayseri38

Yeni Üye
21 Ağu 2020
5
44
Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için fişi prize taktığımda mavi ışık yanıyor açma-kapama tuşuna bastığımda tuş sesi geliyor ama açılış yapmıyor

M Çevrimdışı

muratavsar 

Aktif Üye
11 Ara 2022
89
53
İnverter soketi takılı anakart soketi sökülü vaziyette 24 Volt ölçümü nedir.
Ustam 17pw26-4 vestel 37 inc televizyonda stanby yok diyorlar kontrol ettim dc 330 v var ama çıkış hiçbir voltaj yok anakart dahil tüm kabloları çıkardım hiç çıkış voltaj yok yardımcı olursanız sevinirim

Geri
Üst Alt